Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Delegació gracienca a Montreal

Com cada any , una delegació gracienca encapçalada per l'ex sots cap de colla Ferran Pons , és aquests dies a Montreal ajudant als nostres fillols, els Castellers de Montreal. L'objectiu de la vista és l'assesorament tècnic a la colla quebequesa que va ser creada per un casteller gracienc.  A l'any 2015 els Castellers de la Vila de Gràcia vam realitzar diverses actuacions a Montreal conjuntament amb la colla local.

Llegir més
{{item.foto}}

Dolça Festa Sant Medir

Els CVG vam actuar a Sant Cugat en motiu de la celebració de la Diada de Sant Medir. Els CVG vam realitzar: p4 de dol, 5d7, 7d7, 4d8 i 3 p4.  

Llegir més
{{item.foto}}

Els Castellers de la Vila de Gràcia impulsen una trobada castellera a la Salut

Els Castellers de la Vila de Gràcia participaran a la Trobada Castellera de la Salut juntament amb els Xics de Granollers i la colla Jove de Castellers de Sitges La iniciativa, que se celebrarà el dissabte 1 d’abril a les 18h, s’inclourà en la I Mostra d’Entitats de La Salut. Els Castellers de la Vila de Gràcia participaran per primera vegada a la Trobada Castellera de la Salut que se celebrarà el pròxim dissabte 1 d’abril a les 18h a la plaça de Sanllehy, espai rehabilitat l’any 2015 després de la mobilització dels veïns i veïnes del barri. La colla local estarà acompanyada pels Xics de Granollers i la colla Jove de Castellers de Sitges. La nova trobada castellera s’emmarca dins el Pla comunitari de la Salut i s’inclourà dins la I Mostra d’Entitats de la La Salut. Els CVG han volgut apostar sempre per la presència castellera a diferents barris del pla de Barcelona, però especialment en aquells que són més propers a la colla. En aquesta línia, ja fa anys que els Castellers de la Vila de Gràcia han apostat per crear jornades castelleres al Baix Guinardó i al Camp d’en Grassot, i enguany ho potenciaran amb la presència de la colla als barris del nord del Districte.

Llegir més
{{item.foto}}

El desvetllament

Ser una de les colles del pla de Barcelona implica rebuscar la camisa als calaixos de l’armari abans del que seria normal al que anomenem zona tradicional de la castellística. I és per un bon motiu, els graciencs baixem a la ciutat veïna per celebrar el dia de Santa Eulàlia amb la companyia de la resta de colles de la capital. Enguany, l’actuació presentava algunes variables respecte a edicions anteriors. Es suprimia l'entrada a plaça amb el pilar caminat, cosa que als graciencs sempre ens dol ja que perdem l’oportunitat de lluir un dels espadats més ràpids del món casteller; la diada canviava d’horari i s’avançava una hora al que és habitual, i es consolidava l’ordre d’actuació “a l’antiga” que permet aixecar els castells de totes les colles alhora, donant gran velocitat a la diada (tan sols quaranta minuts!) i una plasticitat que difícilment trobem fora del Concurs de Castells de Tarragona. Diumenge, però, també era dia d’estrena per la renovada tècnica de la colla, que va plantejar la diada de manera notable, plantejant una actuació de castells de set de gamma alta, totalment a l’abast dels d’Oriol Vilajosana, “Oriolet” (cada cosa pel seu nom... i a castells pel seu malnom). La plaça presentava una bona entrada, no desbordant com a la Mercè, però suficient per omplir Sant Jaume. Els representats públics al balcó, cosa que sempre s’agraeix i vesteix, i un desplegament de mitjans audiovisuals dels que podem gaudir a poques diades. L’actuació, com no podia ser d’altra manera, va anar com una seda, els Blaus van despatxar el 5de7, el 7de7 i el 4de7a amb veterania i sense cap mena de patiment, aprofitant l’ocasió per estrenar cares noves al tronc i a la pinya, rematant la diada amb el clàssic vano de 5, en aquesta ocasió amb penons mostrant el suport a la campanya «Casa nostra, casa vostra». Pel cap de setmana que ve tenim doble cita dels de la Vila, dissabte 18 amb la manifestació #VolemAcollir i diumenge 19 al Pregó de Sant Medir. Dolça colla! 

Llegir més
{{item.foto}}

Els castellers de la Vila de Gràcia comencen el 2017 a Mallorca

Els Castellers de la Vila de Gràcia comencen el 2017 a Mallorca. Els blaus visiten Sa Pobla, un municipi del nord de l'illa, en motiu del vinticinquè aniversari de la celebració dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia.   La colla castellera formava part del mig miler de graciens de diverses entitats culturals de la Vila que aquest cap de setmana han participat de la tradicional festa illenca.   Entre els diversos actes de la jornada no podia faltar la diada castellera amb els castellers de Mallorca. Els blaus han estrenat la plaça Major amb un 4 de 7 per escalfar motors en la primera ronda.   Malgrat el fred i les condicions meteorològiques la festa castellera ha continuat amb el 5 de 7 i el 3 d 7 dels graciens. I una molt bona actuació de la colla local de l’illa. La plaça Major ha estat testimoni també de diversos elements de la cultura popular poblenca i gracienca, així com també, del correfoc a càrrec de la colla Diabòlica, la Malèfica del Coll i la Vella de Gràcia.  

Llegir més
{{item.foto}}

Gran Trobada de Cultura Popular de Gràcia a Sa Pobla!

Aquest cap de setmana, els Castellers de la Vila de Gràcia conjuntament amb la resta de Colles de Cultura de Gràcia viatjarem cap a Sa Pobla. Els graciencs agafem el vaixel divendres nit i dissabte al matí ja serem a Palma. A les 12h al vestíbul de l'Ajuntament, rebuda i inauguració de l'exposició " Sant Antoni, la Festa Major d'hivern i en acabr dinar de germanor, arròs brut. A les 17hores a la PLaça Major, Diada Castellera acompanyats dels Castellers de Mallorca, i en acabar a les 18,30h, a la Plaça del Mercat arrencarà la Cercavila de Cultura Popular pels carrers de Sa Pobla i els correfocs dels Diables infantils i el de Diables adults.

Llegir més
{{item.foto}}

Retransmisió de en audio de la XXa Diada (Streaming)

Llegir més
{{item.foto}}

REALITAT CASTELLERA I SOMNIS PER TANCAR

El passat diumenge dia 20 de novembre els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar a la Plaça de la Vila en motiu de la seva XXª Diada. Després d’uns mesos d’octubre i novembre per sota del que desitjaria el rotlle blaumarí, el compromís de diumenge no permetia que quedessin coses al tinter. #TOToRES deia el missatge motivacional dels graciencs. A l’hora de la veritat van haver-hi sensacions ambivalents.   Els de la Vila van iniciar l’actuació amb el 5d8, que enguany han completat fins a nou vegades. La catedral va pujar lleument deformada a la banda del tres, mentre que la torre adossada tampoc va trobar-se còmoda en cap moment. Malgrat això, el castell es va completar sense complicacions, demostrant el mestratge que hi tenen els blaus.   A la segona mànega venia la prova de foc pels de la vila; l’assalt al 3d9f. Enguany aquest castell s’havia mostrat esquiu, amb resultats pocs satisfactoris. En una primera temptativa la construcció es va desmuntar per indecisió de la canalla. Al torn de repetició, els graciencs van serrar les dents i van completar-lo amb bona execució, però certa dosi de nervis. Sisè castell de nou dels blaus aquest 2016!   A la tercera ronda, un cop fets els deures amb la gamma de nou, els CVG van apostar per duu a plaça per primer cop el 9d8. La construcció és considerada la més complexa que mai els blaus hagin atacat. Entre un silenci sepulcral a plaça, el castell va enlairar-se amb bones prestacions, i amb bona part de la feina ja feta, els menuts van tornar a mostrar dubtes i arriar cap avall. Una autèntica pena, ja que presentava enormes possibilitats. Al torn de repetició els graciencs van optar per una opció abastable, i van bastir el 2d8f, que se’l saben de memòria.   Ja per cloure la Diada, els blaus van elevar un total de 20 pd4, dividits en dos torns. Final d’un any intens i complex, però que de ben segur farà créixer i madurar a la colla de la Vila.   Endavant!

Llegir més