Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Manifestació "Us Volem a casa!!!!"

Els Castellers de la Vila de Gràcia ens vam unir a la gran manifestació a Barcelona del 15 d'abril amb els lemes: Contra la Repressió; la Llibertat de tots els Presos Polítics (feia sis mesos dels empresonaments de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart ) i l'entorn de tots els exiliats, que va convocat l'Espai Democràcia i Convivència

Llegir més
{{item.foto}}

Diada Castellera de la Independència

En conmemoració de la Revolta de les Quintes a Gràcia, cada any es celebra la diada castellera a les 12h a la plaça Revolució. Es la primera actuació important a casa de la temporada i ve precedida d'un petit cercavila desde la plaça de la Vila fins a la plaça Revolució. Aquest any ens hi acompanyaran els Castellers de Sant Cugat i els Minyons de Terrassa, un cartell de luxe per una bona actuació de principi de temporada. Quedarem a les 10,45h a la Plaça de la Vila per fer el PILAR A L'ANTIGA i en acabar anirem tots en cercavila fins a la Plaça de la Revolució. En acabar la Diada, dinar de tupper a Can Musons (15h) i Concert amb Marcel Marimon (17,30h) dins del marc de la Festa de les Quintes CVG.

Llegir més
{{item.foto}}

Pilar #LlibertatPresosPolítics

El passat divendres 23 de març, actuàvem en motiu de la Cercavila de la Cloenda del Tradicionarius 2018. Degut als esdeveniments que vàrem succueïr a Catalunya aquell mateix dia, l'organització conjuntament amb les Colles de Cultura de Gràcia van decidir susprendre la cercavila, no sense abans fer un petit-gran acte de protesta a la Plaça de la Vila. Els CVG vam realitzar un pilar de 4 amb la pancarta #LlibertatPresosPolítics. Després els diables van fer una encesa i els grallers i tabalers de totes les colles van fer sonar els Segadors juntament amb tota la gent que hi era a la Plça.

Llegir més
{{item.foto}}

Divendres actuem a la cloenda del Tradicionarius

El proper divendres es clou es cicle de música tradicional Tradicionarius, els CVG com cada any hi serem presents actuant al cercavila de cloenda conjuntament amb les altres colles de cultura popular de la Vila de Gràcia. Serà a partir de les 20:30h en un cercavila que anirà desde la plaça de la Vila fins a la plaça d'Anna Frank.

Llegir més
{{item.foto}}

Diada de Santa Madrona 2018

El passat diumenge 18 de març, els CVG vam actuar en motiu de la Diada de Santa Madrona organitzada pels Castellers del Poble Sec, també van actuar els Carallots de Sant Vicenç dels Horts. Els CVG vam fer el primer 4d8 de la temporada que vam acompanyar amb el 4d7a i el 7d7, p4 i vano de 5.

Llegir més
{{item.foto}}

Diada del Safareig 2018

El passat diumenge 11 de març vam actuar a la Diada del Safareig organitzada pels Castellers de la Sagrada Família. Vam actuar amb els amfitrions i els Castellers del Poble Sec. Els CVG vam realitzar p4, 4d7, 5d7, 4d7a i 2 p4.

Llegir més
{{item.foto}}

La prèvia de la Diada de Sant Medir

La Diada es celebrarà a la Plaça Virreina el diumenge 4 de març a les dotze del migdia amb els castellers de Sant Cugat, els Castellers de Sants, els Castellers de Sarrià i els Castellers de la Vila de Gràcia. Sant Medir és una festa molt arrelada en alguns barris de Barcelona i també a Sant Cugat del Vallès, on és copatró de la vila. De fet,el vincle entre Sant Medir i Sant Cugat és molt estret perquè el lloc on van passar els fets de la llegenda i on avui dia s’erigeix l’ermita de Sant Medir és dins el terme municipal de Sant Cugat. A més, la forta devoció que sentia Josep Vidal Granés, l’impulsor del romiatge a Barcelona, pel sant prové del fet que va passar la infantesa a Sant Cugat. La festa de Sant Medir està especialment arrelada a Barcelona al barri de Sants i a la Vila de Gràcia. Per això, ha esdevingut tradició que els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sants i els Castellers de Sant Cugat participin cada any en una Diada per celebrar aquesta festa. Un tret distintiu de la Diada és que la seva organització és rotativa. Enguany l’organitzen els Castellers de la Vila de Gràcia i comptarà amb la participació dels Castellers de Sarrià, la recent refundada colla de Barcelona. Pel que fa a les aspiracions castelleres de la Diada en sí cal tenir en compte que ens trobem a les beceroles de la temporada castellera i que per tant, les colles encara no es plantegen castells màxims. Tot i això serà més que probable veure castells de la gamma alta de set per part dels borinots, gausacs i graciencs i castells de sis i mig per part dels de Sarrià. La Diada serà a la Plaça Virreina el diumenge 4 de març a les dotze del migdia. Us convidem a totes a venir, ja sigui a ajudar a les pinyes o com a públic.

Llegir més
{{item.foto}}

Crònica de la Diada de Santa Eulàlia 2018

El passat diumenge 11 de febrer es va celebrar a la plaça Sant Jaume de Barcelona la ja tradicional Diada Castellera de Santa Eulàlia. Els Castellers de la Vila de Gràcia hi van fer Pd4, Pd4, 5d7, 7d7, 4d7 i 3Pd4. El mes de febrer acostuma a ser, dins del món casteller, aquell més el qual les colles retornen a la seva activitat. A Gràcia però, solem ser un pèl més matiners i al gener ja estan enfaixats per celebrar els Foguerons de Sa Pobla a Gràcia. A part, el febrer també guarda una altre fet important pel que fa el món casteller, doncs s’hi celebra la Diada de Santa Eulàlia, que compta amb la participació de totes les colles castelleres de la ciutat de Barcelona. Aquest any hi van participar doncs, els Castellers de Sants, els Castellers de Barcelona, els Castellers de la Sagrada Família, els Castellers del Poble-Sec, la Colla Castellera Jove de Barcelona, els Castellers de Sarrià i els Castellers de la Vila de Gràcia. La Diada repetia format pel que feia l’any passat. Es va fer a a l’antiga, és a dir, cada colla tenia un límit de temps per completar les seves tres rondes, sense gestionar un ordre concret entre les colles participants. Aquest tipus de diades són molt espectaculars per al públic, ja que es veuen moltes construccions en poc temps, fet que dóna a l’actuació molt de dinamisme. Els graciencs, com la resta de colles, vam un pilar davant del claustre de la catedral i un altre (simultani amb la resta de colles i a la plaça Sant Jaume) per reivindicar l’alliberament dels presos polítics. vam obrir l’actuació amb el 5d7, que al principi presentava unes bones mides. A la carregada però, la rengla va quedar un pèl estirada i es va haver de treballar a la descarregada, sobretot al pis de terços. A la segona ronda, van descarregar el 7d7 que també va haver de treballar una mica a la banda del tres, sense cap ensurt però. finalment, descartant el 4d7 amb el pilar, els de la camisa blava van optar pel 4d7, que tot just feia dues setmanes havien deixat en carregat al final de la cercavila de Foguerons. El 4d7 però, es va descarregar sense cap tipus de problema. Van tancar l’actuació amb tres Pd4 simultanis. Pel que fa la resta de colles, cal destacar el tradicional 4d8 per part dels Castellers de Barcelona, que enguany va presentar comoditat i bones mides, així com el fet que totes les colles van poder descarregar castells de la gamma de 7 o 7 i mig. Exceptuant però els Castellers de Sarrià, que en el seu debut a la Diada de Santa Eulàlia van tenir en el 3d6 amb el pilar el seu castell més destacat. Malgrat els intents desmuntats i alguna caiguda sense cap tipus de conseqüència, la Diada va ser prou ràpida i en una hora i quinze minuts, els castellers ja s’estaven desenfaixant.

Llegir més