Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

AFERMANT FONAMENTS A MATARÓ

El passat diumenge dia 5 els Castellers de la Vila de Gràcia van prendre part de la XXIª Diada Mariona Galindo, convidats pels amfitrions, els Capgrossos de Mataró. Aquesta actuació suposava el darrer test per encarar els dos últims compromisos assenyalats en vermell en el calendari dels blaus que duran a terme abans de tancar la temporada.   Després d’haver entrat a plaça amb el pilar caminat, els Castellers de la Vila de Gràcia tal i com van fer la setmana anterior a Sitges, van optar per iniciar la seva actuació amb el 7d8, castell que els esta permetent rodar molt personal aquestes darreres actuacions. L’estructura va pujar amb bones prestacions, però un petit contratemps d’un aixecador per remuntar un pis va frenar-ne el ritme d’execució, fent que s’allargués la carregada. Un cop coronat el castell compost, la descarregada no va exigir excessius sobreesforços als de la camisa blava. En el segon torn els graciencs van apostat pel 2d8f, que li tenen ben presa la mida. La torre va pujar serena, però amb un tremolí persistent. El bon ofici del folre i els pisos alts va permetre que el dos folrat no s’emboliqués excessivament després d’aleta. Per cloure les rondes de castells els CVG van plantar un 4d8, que presentava l’alineació d’un hipotètic quatre folrat que s’espera que ataquin en breus . El castell es va deformar ràpidament, fent que una rengla quedés excessivament oberta i una altra massa tancada. El bon ofici de totes les parts del castell va permetre completar el carro gros, que no va ser precisament bonic.   Per últim, els de la Vila van enlairar un vano de cinc en el torn dels pilars de comiat. Bons castells per agafar confiança per les dues actuacions exigents que els queden als blaus. Aquest diumenge al Clot s’espera que ataquin els nou pisos, o si més no ampliïn el catàleg de castells, mentre que el proper dia 20 tancaran la paradeta a casa, amb la seva Diada, on pensen portar el millor repertori disponible.

Lleguir més
{{item.foto}}

Els CVG participem a la jornada "Fem el carrer Gran"!

Gran de Gràcia torna a ser espai per a vianants el dissabte 5 de novembre, i els Castellers de la Vila de Gràcia inaugurarem la jornada amb una actuació a les 17hores a Travessera de Gràcia amb Gran de Gràcia.

Lleguir més
{{item.foto}}

ELS CVG ENCAREN LA RECTA FINAL!

El passat dissabte dia 29 d’octubre els Castellers de la Vila de Gràcia es van desplaçar a Sitges per prendre part de la Diada de cloenda de temporada de la colla amfitriona. Aquest va ser el primer compromís de la traca final d’actuacions que els espera als de la Vila, que tanquen temporada el proper diumenge 20, a la Plaça de la Vila. Després d’entrar a plaça amb el pilar caminat, que va fer les delícies del públic per la velocitat impresa, els blaus van optar per obrir plaça amb el 7d8, castell que tenen per la mà. La construcció va pujar de manera solvent, amb un molt bon ritme d’execució fins l’aleta, malgrat la quadratura no fos magnífica. Amb la sortida dels menuts els problemes estructurals es van accentuar, fent que els toqués treballar més del desitjable, però lluny de fer perillar el castell. Cinquè del curs dels graciencs. En la segona ronda va ser el torn del 3d8, que presentava cares noves algun pis superior, i que es va completar amb bones formes. Gran notícia, després que la mateixa estructura amb un pis més no els havia funcionat en les darreres temptatives. Per cloure les rondes de castells, els de la Vila de Gràcia van plantar el 4d8. El carro gros es va executar un xic lent, fent que brandés lleument pels pisos superiors. En tot cas, castell completat i recuperació de sensacions per encarar els darrers compromisos dels graciencs. Per últim en el torn dels pilars cal mencionar un castell fet per una altra colla de plaça. Els Castellers de Sants van plantar el vano de sis, és a dir una estampa formada per cinc pilars simultanis (dos de quatre, dos de cinc i un de sis), i que es veu poques vegades a plaça. Al seu torn els de la Vila van bastir un vano de cinc, per cloure la Diada definitivament. Com mencionàvem al principi, els CVG encaren la recta final de curs, que la durà les tres següents setmanes a Mataró, al Clot, i com dèiem, el dia 20 de novembre a la Plaça de la Vila.

Lleguir més
{{item.foto}}

Els CVG presents al 30è Aplec Internacional d'Adifolk a Ostrava (Rep. Txeca)

Els Castellers de la Vila de Gràcia serem presents al 30è Aplec Internacional de cultura popular que organitza Adifolk i que al 2017 es celebrarà a la ciutat Txeca d'Ostrava. L'Aplec Internacional vol ser l'homenatge al solstici que obre la porta a les Festes Majors de Catalunya. L'Aplec es celebrarà en el marc de la secció d'espectacles de carrer del Festival Colours of Ostrava on Catalunya serà el país convidat. 

Lleguir més
{{item.foto}}

Recuperant sensacions a Les Corts

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat diumenge 9 a la Plaça Comas en el marc de la Festa Major de Les Corts. Els blaus hi arribaven condicionats per les caigudes, i les consegüents baixes, de les darreres llenyes. No obstant això el catàleg de castells presentats va ser força meritori. Per obrir boca els de la Vila van optar pel 7d8, just el quart del curs. L’estructura es va mostrar amb bona mida a les dues parts del castell, i es va carregar amb força diligència, cosa que s’agraeix en un castell d’aquestes característiques. La posterior descarregada sí que va demanar un plus extra d’energia a la pinya, que no va acabar de sentir-se còmoda. En la segona mànega va ser el torn dels 2d8f, castell insígnia pels graciencs. Aquest cop la torre presentava alguns canvis al tronc, degut a les baixes sensibles que han sofert les darreres setmanes. La pujada de la construcció va ser bona, amb un folre ben apamat i un tronc jugant amb el bellugueig del castell. Amb la travessada de l’enxaneta un membre dels pisos alts va adoptar una posició poc ortodoxa, però eficaç a la hora de parar les batzegades, i permetre l’estructura arribar a pon port. En darrera instància els CVG van plantar el 4d8 per cloure les rondes de castells. El carro gros va ser de bella factura, d’aquells que surten ben executats sense titubejos.  Un més al sarró dels de la Vila. Per últim els CVG van elevar un vano de 5, és a dir un espadat de 5 flanquejat per dos de 4. Els blaus inicien uns breus dies de descans, amb la vista posada a les quatre darreres diades que els queden abans de finalitzar la temporada.

Lleguir més
{{item.foto}}

8 i 9 d'Octubre: Actuació a la Festa Catalana i a la Festa Major de les Corts!

DISSABTE 8 d'octubre a les 18:30h FESTA CATALANA (Plaça Nova) Actuarem a la plaça Nova en solitari. La convocatòria és a les a les 18h a la Plaça Nova. DIUMENGE 9 d'octubre a les 12h FESTA MAJOR DE LES CORTS L'actuació de la Festa Major de les Corts començarà a les 12h a la plaça Comas i hi actuarem amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona. La convocatòria a les 11:30h a la Plaça Comas. 

Lleguir més
{{item.foto}}

RESULTAT AMARG AL GRAN DIA DE LA CASTELLÍSTICA

El passat diumenge dia 2 d’octubre els Castellers de la Vila de Gràcia van prendre part en el Concurs casteller de Tarragona, en la jornada destacada del certamen, entre les grans agrupacions del país. Els blaus volien atacar de nou la tripleta màgica, que enguany no han pogut completar íntegrament, i que malauradament diumenge també es va quedar a mig camí.   Els de la vila van optar per iniciar l’actuació amb el 4d9f, castell que cada cop més està esdevenint un valor segur pels del Carrer Alzina. El quatre folrat va pujar amb una rengla lleument estirada, sense tenir la millor quadratura, però amb una seguretat contrastada. El bon ritme d’execució dels petits va permetre que el castell es muntés amb agilitat i que la descarregada no s’allargués, fent que els CVG se l’anotessin sense angúnies. Tercer del curs, i desè completat a la història de la colla gracienca.   En segon torn era la hora del germà del quatre folrat, el 3d9f. El castell, que enguany s’ha mostrat molt irregular en el registre dels de la vila, va pujar amb una quadratura excel·lent i amb un folre molt atent a les correccions que es precisessin. L’estructura es va mostrar impertèrrita fins a la col·locació dels dosos, i amb els més menuts ja arribant a dalt, una fuetada inesperada, que pujava de baix del castell cap als pisos superiors, va trencar irremeiablement el castell. Una autèntica pena, atenent que aquest cop sí semblava que els blaus havien domat l’estructura. La llenya malauradament no va ser agraïda, suposant que diversos castellers es lesionessin, i alhora provocant una rebaixa de dificultat respecte el programa inicial.   A la tercera mànega els CVG van plantar un 3d8 de circumstàncies, que es va resoldre sense cap contratemps, i que permetia asserenar els ànims de cara afrontar el 2d8f en la ronda de repetició. La torre folrada va pujar neguitosa, i amb la creuada dels menuts el tronc va haver d’esprémer les dents per arribar a bon port, amb un folre treballant força més del que ho sol fer en aquesta estructura.   Ja per cloure la Diada, on els CVG van acabar amb una discreta 11ª posició en el rànking general de la Biennal castellera, els blaus van elevar tres pd4. Ara toca seguir treballant per cloure el curs amb els millors registres possibles, malgrat les adversitats. El proper compromís dels graciencs és diumenge 9 a Les Corts, concretament a la Plaça Comas, en el marc de la FM del mateix barri.

Lleguir més
{{item.foto}}

Mercè de contrastos pels blaus

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat dissabte a la Diada de Colles locals de la Mercè. Els de la Vila hi anaven de màxims, tal i com ho demostra el rotlle de camises blau marí que van arrossegar a la Plaça Sant Jaume.   Després d’entrar a plaça amb el pilar caminat (i fer les delícies del públic amb la rapidesa a la hora d’executar-lo) els graciencs van iniciar la jornada amb l’assalt al 5d8.   La catedral es va mostrar ben serena durant la pujada, amb una entrada dels menuts ben controlada. Amb les dues aletes fetes el castell va demanar concentració i precisió per arribar a bon port, tal i com així va ser. Primer castell fet amb bones maneres, cosa que dotava als blaus de tota la confiança per abordar els castells de nou.   L’elecció per la segona ronda va ser el 4d9f, estructura que ja s’havien anotat la passada Festa Major. Després de desmuntar un peu, els graciencs van arriar el castell cap amunt, havent-lo lligat impecablement pel folre. Amb la pujada dels pisos superiors el castell va perdre la quadratura, fent que alguns castellers de tronc treballessin de manera incòmoda. Malgrat tot, una ràpida carregada de la construcció i la serenitat oportuna a tots els nivells va permetre que els de la Vila s’anotessin el quatre folrat, el novè del seu historial.   En la tercera mànega li tocava el torn al germà de l’anterior; el 3d9f. En aquest cas, el castell no va arribar a bon port. L’estructura no va presentar la fermesa necessària, i va aconsellar ser desmuntada. En el torn de repetició els blaus varen tornar amb el tres folrat, que va tornar a mostrar les carències anteriors, i que aquest cop va fer llenya quan ja es disposava a tornar baixar l’estructura. Deures pendents pels de la Vila, que el proper diumenge 2 afronten un dels compromisos més importants de l’any, el Concurs de Castells de Tarragona. Per cloure la Diada, els CVG van plantar dos pd4 en el torn dels espadats.

Lleguir més