Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Crònica Blava: Estrena incompleta del 3d8 a La Salut

El proppassat dissabte 5 de maig es va celebrar la Diada Castellera de La Salut, actuació emmarcada dins la II Mostra d’Entitats del barri gracienc. Hi vam participar els Castellers de la Vila de Gràcia, acompanyats dels Castellers de Terrassa i els Castellers d’Esplugues. En una jornada condicionada per la inestabilitat meteorològica i l’amenaça de pluja constant, a les 18h de la tarda vam iniciar l’actuació amb un pd4 d’entrada reclamant la llibertat dels presos polítics. En primera ronda, vam alçar el cinquè 5d7 d’enguany, un castell que permet seguir rodant castellers, realitzat sense cap complicació. En segona ronda, la construcció escollida va ser el 4d8, tercer de l’any i que va destacar per una execució molt solvent i ferma en tot moment. Finalment, en tercera i última ronda, l’estrena del dia, el 3d8, que tot i mostrar bones mides en el moment de bastir-se, un seguit d’indecisions en el toc de l’aleta, va condicionar – en part-  el castell per acabar cedint en el moment de la descarregada. Així doncs, feina pendent per aconseguir descarregar un dels dos castells bàsics de vuit. Cal mencionar també,  la celebració l’endemà de la setena edició de la Cursa Els 10 blaus, que va comptar amb la participació d’uns 500 corredors en totes les categories i d’una massa d’altruistes voluntaris de la nostra colla.  (Autor: Carles Leon " Charlie ")

Lleguir més
{{item.foto}}

Diada de la Salut! Dissabte 5 de maig

La pròxima actuació del conjunt gracienc serà el dissabte 5 de maig (18.00h) a la Plaça Sanllehy, en el marc de la diada de La Salut, acompanyats pels Castellers de Terrassa i els d’Esplugues.

Lleguir més
{{item.foto}}

Cultura contra la repressió!

El passat dia 22 d’abril era l’aniversari d’en Jordi Cuixart, i és per aquest motiu els seus familiars i amics juntament amb Òmnium Cultural, van organitzar un gran acte d’homenatge per reclamar la seva llibertat i la de tots els presos polítics. Els Castellers de la Vila de Gràcia ens vam unir a l'acte, amb una desena de colles castelleres més, i vam alçar pìlars per reclamar la seva llibertat.

Lleguir més
{{item.foto}}

CRÒNICA BLAVA: Segon castell de 8 de l’any a Igualada

El passat diumenge, els de la camisa blau marí es van desplaçar fins a la capital de l’Anoia per participar a la diada del 23é aniversari de la colla local, els Moixigangers d’’Igualada, juntament amb els Castellers de Sant Cugat. Els graciencs, després dels pertinents pilars d’inici de l’actuació amb les altres colles, obriren ronda amb un plàcid i tranquil 5d7, abans d’encarar en segona ronda el millor castell que van fer a la jornada, un 4d8, que en tot moment mantingué la solidesa i les mides que exigeix un castell d’aquesta categoria. En tercera i última ronda, van apostar pel 7d7, que els permeté rodar castellers de tronc i de pinya. A la ronda de pilars, alçaren tres pd4 per concloure l’actuació. Sense temps d’entretenir-se, un gruix de castellers graciencs es va dirigir a Santa Perpètua de Mogoda per participar, fent un pilar amb altres colles, al festival “Cultura contra la repressió”, organitzat per Òmnium Cultural. La pròxima actuació del conjunt gracienc serà el dissabte 5 de maig (18.00h) a la Plaça Sanllehy, en el marc de la diada de La Salut, acompanyats pels Castellers de Terrassa i els d’Esplugues.

Lleguir més
{{item.foto}}

Manifestació "Us Volem a casa!!!!"

Els Castellers de la Vila de Gràcia ens vam unir a la gran manifestació a Barcelona del 15 d'abril amb els lemes: Contra la Repressió; la Llibertat de tots els Presos Polítics (feia sis mesos dels empresonaments de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart ) i l'entorn de tots els exiliats, que va convocat l'Espai Democràcia i Convivència

Lleguir més
{{item.foto}}

Diada Castellera de la Independència

En conmemoració de la Revolta de les Quintes a Gràcia, cada any es celebra la diada castellera a les 12h a la plaça Revolució. Es la primera actuació important a casa de la temporada i ve precedida d'un petit cercavila desde la plaça de la Vila fins a la plaça Revolució. Aquest any ens hi acompanyaran els Castellers de Sant Cugat i els Minyons de Terrassa, un cartell de luxe per una bona actuació de principi de temporada. Quedarem a les 10,45h a la Plaça de la Vila per fer el PILAR A L'ANTIGA i en acabar anirem tots en cercavila fins a la Plaça de la Revolució. En acabar la Diada, dinar de tupper a Can Musons (15h) i Concert amb Marcel Marimon (17,30h) dins del marc de la Festa de les Quintes CVG.

Lleguir més
{{item.foto}}

Pilar #LlibertatPresosPolítics

El passat divendres 23 de març, actuàvem en motiu de la Cercavila de la Cloenda del Tradicionarius 2018. Degut als esdeveniments que vàrem succueïr a Catalunya aquell mateix dia, l'organització conjuntament amb les Colles de Cultura de Gràcia van decidir susprendre la cercavila, no sense abans fer un petit-gran acte de protesta a la Plaça de la Vila. Els CVG vam realitzar un pilar de 4 amb la pancarta #LlibertatPresosPolítics. Després els diables van fer una encesa i els grallers i tabalers de totes les colles van fer sonar els Segadors juntament amb tota la gent que hi era a la Plça.

Lleguir més
{{item.foto}}

Divendres actuem a la cloenda del Tradicionarius

El proper divendres es clou es cicle de música tradicional Tradicionarius, els CVG com cada any hi serem presents actuant al cercavila de cloenda conjuntament amb les altres colles de cultura popular de la Vila de Gràcia. Serà a partir de les 20:30h en un cercavila que anirà desde la plaça de la Vila fins a la plaça d'Anna Frank.

Lleguir més