Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Crònica Blava: 21 anys enfaixant Gràcia

Diumenge 20 de maig vam celebrar el 21è aniversari de la primera actuació de la colla. En un dia ple d’activitats, els grallers i tabalers de la colla van despertar la Vila amb les tradicionals matinades a les 8.00h del matí. Des de la Plaça del Sol, juntament amb les colles convidades, Capgrossos de Mataró i Nens del Vendrell, ens vam dirigir cap a Plaça de Vila, realitzant el tradicional pilar de 5 al carrer Xiquets de Valls. Tot seguit, pilar de 4 caminat fins al centre de la plaça per iniciar l’actuació. A les 12.00h del migdia, vam iniciar la primera ronda alçant un 3d8 que es va mostrar sòlid en tot moment. En segona ronda, el plat fort del dia, l’estrena del 7d8. Després d’un peu desmuntat, el castell es va bastir i es va aconseguir descarregar, tot i mostrar-se tremolós en bona part de l’execució. D’aquesta manera ens apuntàvem el primer castell de 8-i-mig de l’any.  Finalment, en tercera ronda vam completar el cinquè 4d8 de la temporada. Per tancar l’actuació vam fer un pilar de 5 i quatre pilars de 4. Les activitats van continuar a la Plaça Manuel Torrente, celebrant un dinar de colla i un concert amb el grup Albercocks.  Crònica escrita per Carles León "Charlie"

Llegir més
{{item.foto}}

Primera clàssica de 8 de la temporada

Els Castellers de la Vila de Gràcia ens vam desplaçar el passat diumenge 13 de maig a Sant Cugat per participar a la diada castellera de Sant Ponç. La cita, celebrada a les 12.00h del migdia a la Plaça d’Octavià, va comptar amb la presència de tres colles més; els amfitrions, els Castellers de Sant Cugat, els Castellers de Sabadell i els Bordegassos de Vilanova. Un pd4 coronat amb una pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics va servir per començar la nostra actuació. En primera ronda vam decidir obrir amb el 4d8, que tot i començar a bastir-se, una sèrie de desajustaments i una excessiva lentitud en la pujada, van aconsellar deixar-lo en intent desmuntat per precaució. A la segona ronda, de nou vam apostar pel 4d8, que descarregàrem finalment, requerint un punt d’exigència i treball afegit. En tercera ronda afrontàvem un dels reptes del dia, l’estrena del 2d7 per primer cop a la temporada. Amb un punt de nervi, vam completar un dels castells que esperem aviat poder-li afegir un pis més. Finalment, en ronda de repetició, completàrem el 3d8, permetent-nos treure’ns l’espineta de la setmana passada on només el vam poder carregar. En ronda de pilars, un vano de 5 (pd5 + 2 pd4), i un pd3 format íntegrament per membres de canalla de la colla van culminar la diada. 

Llegir més
{{item.foto}}

Diada castellera del XXI Aniversari dels CVG

El diumenge 20 de maig, els Castellers de la Vila de Gràcia celebrem la diada castellera del nostre XXI aniversari. De bon matí, a partir de les 8h, els grallers i tabalers graciencs despertaran els veïns i les veïnes de la Vila, anunciant que s’acosta la Diada.   Un cop recuperem les forces amb un bon esmorzar al nostre local de Can Musons ens dirigirem cap a la plaça de la Vila per iniciar el plat fort de la jornada. La diada castellera començarà a les 12 hores amb un cartell de luxe: els Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per finalitzar la celebració, a les 18h, els Albercocks oferiran un concert als jardins de Manuel Torrente, davant de Can Musons.

Llegir més
{{item.foto}}

La prèvia de la Diada de Sant Ponç

La tradició local explica la història que Ponç de Cimiez, un predicador cristià de la Gàl·lia, va arribar a Barcelona de casualitat fugint dels seus perseguidors. En veure la misèria i les malalties que assolaven a la població barcelonina, va decidir preparar pocions amb herbes remeieres per alleugerir-ne els dolors. Des de llavors, se celebren fires d’herbes cada 11 de maig en honor a Sant Ponç, patró dels herboristes i apicultors. Així doncs, la propera actuació dels Castellers de la Vila de Gràcia serà el diumenge 13 de maig a Sant Cugat. Una actuació recurrent en el calendari dels últims anys de la nostra colla de mitjans de maig. Els amfitrions seran els Castellers de Sant Cugat, i també hi participaran els Castellers de Sabadell i els Bordegassos de Vilanova. La diada, a les 12h del migdia a la Plaça Octavià, epicentre de la ciutat vallesana i situada davant del Monestir, construït entre els segles IX i XIV i antiga abadia benedictina i un dels monestirs de major importància de l’antic comtat de Barcelona. A nivell casteller, és una diada que en els últims anys ens ha servit per estrenar construccions per primer cop a la temporada, com per exemple els primer 2d7 i 7d8 descarregats de l’any passat. Enguany, és una magnífica ocasió per seguir agafant el ritme casteller necessari aquestes alçades de la temporada i per realitzar la primera clàssica de l’any, és a dir, aconseguir ajuntar el 2d7, 3d8 i 4d8 en una mateixa actuació. 

Llegir més
{{item.foto}}

Crònica Blava: Estrena incompleta del 3d8 a La Salut

El proppassat dissabte 5 de maig es va celebrar la Diada Castellera de La Salut, actuació emmarcada dins la II Mostra d’Entitats del barri gracienc. Hi vam participar els Castellers de la Vila de Gràcia, acompanyats dels Castellers de Terrassa i els Castellers d’Esplugues. En una jornada condicionada per la inestabilitat meteorològica i l’amenaça de pluja constant, a les 18h de la tarda vam iniciar l’actuació amb un pd4 d’entrada reclamant la llibertat dels presos polítics. En primera ronda, vam alçar el cinquè 5d7 d’enguany, un castell que permet seguir rodant castellers, realitzat sense cap complicació. En segona ronda, la construcció escollida va ser el 4d8, tercer de l’any i que va destacar per una execució molt solvent i ferma en tot moment. Finalment, en tercera i última ronda, l’estrena del dia, el 3d8, que tot i mostrar bones mides en el moment de bastir-se, un seguit d’indecisions en el toc de l’aleta, va condicionar – en part-  el castell per acabar cedint en el moment de la descarregada. Així doncs, feina pendent per aconseguir descarregar un dels dos castells bàsics de vuit. Cal mencionar també,  la celebració l’endemà de la setena edició de la Cursa Els 10 blaus, que va comptar amb la participació d’uns 500 corredors en totes les categories i d’una massa d’altruistes voluntaris de la nostra colla.  (Autor: Carles Leon " Charlie ")

Llegir més
{{item.foto}}

Diada de la Salut! Dissabte 5 de maig

La pròxima actuació del conjunt gracienc serà el dissabte 5 de maig (18.00h) a la Plaça Sanllehy, en el marc de la diada de La Salut, acompanyats pels Castellers de Terrassa i els d’Esplugues.

Llegir més
{{item.foto}}

Cultura contra la repressió!

El passat dia 22 d’abril era l’aniversari d’en Jordi Cuixart, i és per aquest motiu els seus familiars i amics juntament amb Òmnium Cultural, van organitzar un gran acte d’homenatge per reclamar la seva llibertat i la de tots els presos polítics. Els Castellers de la Vila de Gràcia ens vam unir a l'acte, amb una desena de colles castelleres més, i vam alçar pìlars per reclamar la seva llibertat.

Llegir més
{{item.foto}}

CRÒNICA BLAVA: Segon castell de 8 de l’any a Igualada

El passat diumenge, els de la camisa blau marí es van desplaçar fins a la capital de l’Anoia per participar a la diada del 23é aniversari de la colla local, els Moixigangers d’’Igualada, juntament amb els Castellers de Sant Cugat. Els graciencs, després dels pertinents pilars d’inici de l’actuació amb les altres colles, obriren ronda amb un plàcid i tranquil 5d7, abans d’encarar en segona ronda el millor castell que van fer a la jornada, un 4d8, que en tot moment mantingué la solidesa i les mides que exigeix un castell d’aquesta categoria. En tercera i última ronda, van apostar pel 7d7, que els permeté rodar castellers de tronc i de pinya. A la ronda de pilars, alçaren tres pd4 per concloure l’actuació. Sense temps d’entretenir-se, un gruix de castellers graciencs es va dirigir a Santa Perpètua de Mogoda per participar, fent un pilar amb altres colles, al festival “Cultura contra la repressió”, organitzat per Òmnium Cultural. La pròxima actuació del conjunt gracienc serà el dissabte 5 de maig (18.00h) a la Plaça Sanllehy, en el marc de la diada de La Salut, acompanyats pels Castellers de Terrassa i els d’Esplugues.

Llegir més