Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Gran Trobada de Cultura Popular de Gràcia a Sa Pobla!

Aquest cap de setmana, els Castellers de la Vila de Gràcia conjuntament amb la resta de Colles de Cultura de Gràcia viatjarem cap a Sa Pobla. Els graciencs agafem el vaixel divendres nit i dissabte al matí ja serem a Palma. A les 12h al vestíbul de l'Ajuntament, rebuda i inauguració de l'exposició " Sant Antoni, la Festa Major d'hivern i en acabr dinar de germanor, arròs brut. A les 17hores a la PLaça Major, Diada Castellera acompanyats dels Castellers de Mallorca, i en acabar a les 18,30h, a la Plaça del Mercat arrencarà la Cercavila de Cultura Popular pels carrers de Sa Pobla i els correfocs dels Diables infantils i el de Diables adults.

Llegir més
{{item.foto}}

Retransmisió de en audio de la XXa Diada (Streaming)

Llegir més
{{item.foto}}

REALITAT CASTELLERA I SOMNIS PER TANCAR

El passat diumenge dia 20 de novembre els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar a la Plaça de la Vila en motiu de la seva XXª Diada. Després d’uns mesos d’octubre i novembre per sota del que desitjaria el rotlle blaumarí, el compromís de diumenge no permetia que quedessin coses al tinter. #TOToRES deia el missatge motivacional dels graciencs. A l’hora de la veritat van haver-hi sensacions ambivalents.   Els de la Vila van iniciar l’actuació amb el 5d8, que enguany han completat fins a nou vegades. La catedral va pujar lleument deformada a la banda del tres, mentre que la torre adossada tampoc va trobar-se còmoda en cap moment. Malgrat això, el castell es va completar sense complicacions, demostrant el mestratge que hi tenen els blaus.   A la segona mànega venia la prova de foc pels de la vila; l’assalt al 3d9f. Enguany aquest castell s’havia mostrat esquiu, amb resultats pocs satisfactoris. En una primera temptativa la construcció es va desmuntar per indecisió de la canalla. Al torn de repetició, els graciencs van serrar les dents i van completar-lo amb bona execució, però certa dosi de nervis. Sisè castell de nou dels blaus aquest 2016!   A la tercera ronda, un cop fets els deures amb la gamma de nou, els CVG van apostar per duu a plaça per primer cop el 9d8. La construcció és considerada la més complexa que mai els blaus hagin atacat. Entre un silenci sepulcral a plaça, el castell va enlairar-se amb bones prestacions, i amb bona part de la feina ja feta, els menuts van tornar a mostrar dubtes i arriar cap avall. Una autèntica pena, ja que presentava enormes possibilitats. Al torn de repetició els graciencs van optar per una opció abastable, i van bastir el 2d8f, que se’l saben de memòria.   Ja per cloure la Diada, els blaus van elevar un total de 20 pd4, dividits en dos torns. Final d’un any intens i complex, però que de ben segur farà créixer i madurar a la colla de la Vila.   Endavant!

Llegir més
{{item.foto}}

Dissabte 19, Diada del local i Festa de la Canalla

Dissabte 19 de novembre, celebrem la DIADA DEL LOCAL i la FESTA DE LA CANALLA a Can Musons a partir de les 17,30h. A més a més en acabar ambdos actes, Festa Major presentarà el tema del guarnit per l'any vinent, lliurarem el Premi Malalt de Castells Anual 2016 i el Premi a la FunnyPhoto 2016.

Llegir més
{{item.foto}}

ELS BLAUS RECUPEREN LA CATEDRAL AL CLOT

El passat diumenge dia 13 els Castellers de la Vila de Gràcia van prendre part de la Diada de Festa Major del Clot. Aquest compromís es presentava propici perquè els de la Vila hi recuperessin els castells de nou, però diferents factors van recomanar no fer-ne l’assalt, procurant evitar contratemps.   Els blaus van iniciar la diada encarant el castell de més compromís de la jornada: el 5d8. La catedral blava no havia pogut sortir a plaça per diversos motius el darrer mes, fent que fos de màxima importància executar-la amb bones formes, per tal de guanyar confiança. Dit i fet; el castell es va mostrar serè, i només va pecar d’algun desajustament de mides a la banda del dos.   En la segona mànega era el torn del 2d8f. El castell, que enguany torna a ser un baluard pels graciencs, va executar-se amb bon ritme i no va passar cap moment compromès, si bé l’entrada i la sortida dels menuts no va ser còmoda pels components del tronc. Onzena torre folrada del curs, xifra meritòria.   En la tercera ronda els CVG van optar per bastir el 4d8, en clara provatura de la part alta del 4d9f. El castell va tornar a mostrar-se enrevessat, com la setmana anterior, demostrant que si bé els blaus el saben executar, no acaben de brodar-lo plenament. Les mides no van ser les més òptimes i la part baixa es va mostrar incòmoda en algun període del castell. En última instància els de la Vila van enfilar un vano de cinc, que tancava la participació dels graciencs a la Festa Major del barri del Districte de Sant Martí.   Ara als CVG només els resta la XXª Diada de la Colla, que es celebra aquest diumenge 20 a les 12h a la Plaça de la Vila. S’espera que els graciencs no deixin res a la recàmera, atenent que és l’últim compromís del curs, i a més actuen a casa. Els castells concrets que ens poden oferir passen per la gamma de nou, si bé ja es veurà quina quantitat de castells d’aquest calibre poden duu a plaça, on s’espera i es convida a tota la Vila a ser-hi per cloure plegats el curs casteller.

Llegir més
{{item.foto}}

AFERMANT FONAMENTS A MATARÓ

El passat diumenge dia 5 els Castellers de la Vila de Gràcia van prendre part de la XXIª Diada Mariona Galindo, convidats pels amfitrions, els Capgrossos de Mataró. Aquesta actuació suposava el darrer test per encarar els dos últims compromisos assenyalats en vermell en el calendari dels blaus que duran a terme abans de tancar la temporada.   Després d’haver entrat a plaça amb el pilar caminat, els Castellers de la Vila de Gràcia tal i com van fer la setmana anterior a Sitges, van optar per iniciar la seva actuació amb el 7d8, castell que els esta permetent rodar molt personal aquestes darreres actuacions. L’estructura va pujar amb bones prestacions, però un petit contratemps d’un aixecador per remuntar un pis va frenar-ne el ritme d’execució, fent que s’allargués la carregada. Un cop coronat el castell compost, la descarregada no va exigir excessius sobreesforços als de la camisa blava. En el segon torn els graciencs van apostat pel 2d8f, que li tenen ben presa la mida. La torre va pujar serena, però amb un tremolí persistent. El bon ofici del folre i els pisos alts va permetre que el dos folrat no s’emboliqués excessivament després d’aleta. Per cloure les rondes de castells els CVG van plantar un 4d8, que presentava l’alineació d’un hipotètic quatre folrat que s’espera que ataquin en breus . El castell es va deformar ràpidament, fent que una rengla quedés excessivament oberta i una altra massa tancada. El bon ofici de totes les parts del castell va permetre completar el carro gros, que no va ser precisament bonic.   Per últim, els de la Vila van enlairar un vano de cinc en el torn dels pilars de comiat. Bons castells per agafar confiança per les dues actuacions exigents que els queden als blaus. Aquest diumenge al Clot s’espera que ataquin els nou pisos, o si més no ampliïn el catàleg de castells, mentre que el proper dia 20 tancaran la paradeta a casa, amb la seva Diada, on pensen portar el millor repertori disponible.

Llegir més
{{item.foto}}

Els CVG participem a la jornada "Fem el carrer Gran"!

Gran de Gràcia torna a ser espai per a vianants el dissabte 5 de novembre, i els Castellers de la Vila de Gràcia inaugurarem la jornada amb una actuació a les 17hores a Travessera de Gràcia amb Gran de Gràcia.

Llegir més
{{item.foto}}

ELS CVG ENCAREN LA RECTA FINAL!

El passat dissabte dia 29 d’octubre els Castellers de la Vila de Gràcia es van desplaçar a Sitges per prendre part de la Diada de cloenda de temporada de la colla amfitriona. Aquest va ser el primer compromís de la traca final d’actuacions que els espera als de la Vila, que tanquen temporada el proper diumenge 20, a la Plaça de la Vila. Després d’entrar a plaça amb el pilar caminat, que va fer les delícies del públic per la velocitat impresa, els blaus van optar per obrir plaça amb el 7d8, castell que tenen per la mà. La construcció va pujar de manera solvent, amb un molt bon ritme d’execució fins l’aleta, malgrat la quadratura no fos magnífica. Amb la sortida dels menuts els problemes estructurals es van accentuar, fent que els toqués treballar més del desitjable, però lluny de fer perillar el castell. Cinquè del curs dels graciencs. En la segona ronda va ser el torn del 3d8, que presentava cares noves algun pis superior, i que es va completar amb bones formes. Gran notícia, després que la mateixa estructura amb un pis més no els havia funcionat en les darreres temptatives. Per cloure les rondes de castells, els de la Vila de Gràcia van plantar el 4d8. El carro gros es va executar un xic lent, fent que brandés lleument pels pisos superiors. En tot cas, castell completat i recuperació de sensacions per encarar els darrers compromisos dels graciencs. Per últim en el torn dels pilars cal mencionar un castell fet per una altra colla de plaça. Els Castellers de Sants van plantar el vano de sis, és a dir una estampa formada per cinc pilars simultanis (dos de quatre, dos de cinc i un de sis), i que es veu poques vegades a plaça. Al seu torn els de la Vila van bastir un vano de cinc, per cloure la Diada definitivament. Com mencionàvem al principi, els CVG encaren la recta final de curs, que la durà les tres següents setmanes a Mataró, al Clot, i com dèiem, el dia 20 de novembre a la Plaça de la Vila.

Llegir més