Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

DIUMENGE 3 DE JULIOL ACTUEM A CAMP D'EN GRASSOT I A SANT CUGAT

Els CVG el proper diumenge 3 de juliol, tenim doblete, al matí actuem al Camp d'en Grassot i a la tarda a Sant Cugat, en motiu de les seves respectives Festa Major.       Al Camp d'en Grassot actuem a partir de les 12hores al carrer Indústria amb Passeig de Sant Joan i a Sant Cugat actuem a partir de les 18h a la Plaça d'Octavià.    Les convocatòries pels castellers són:   - Camp d'en Grassot:  11,30h carrer Indústria amb Passeig de Sant Joan   - Sant Cugat:  16,30h carrer Indústria amb carrer d'en Grassot (AUTOCARS) o a les 17,30h a la Plaça d'Octavià (Sant cugat)

Llegir més
{{item.foto}}

TRIPLET DE VUIT PER PONENT!

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat dissabte a la capital del Segre en el marc de la Festa Major dels Castellers de Lledia, concretament en els Jardins de Santa Clara.   Els blaus van obrir plaça amb el 3d8, castell que ja pensen en alçar-lo un pis tan aviat com els hi permeti l’agenda. El pare dels castells es va executar amb mestratge i va destil·lar bones maneres de cara a pensar en cotes superiors.   En la segona mànega va arribar el torn del 2d8f, castell de més valor dels executats dissabte passat a la Diada. Malgrat arriar-se al segon intent, i presentar certa desquadratura, la torre folrada va bastir-se amb excel·lència. Cinquena dels blaus enguany, que estan tornant a agafar-li bones maneres a un dels seus bucs insígnia.   En la darrera ronda els graciencs van apostar pel carro gros, que presentava cares noves. Després d’un intent no reixit, que va recomanar ser desmuntat, a la repetició el quatre va descarregar-se. El castell no va trobar la mida adient en cap moment, si bé no va presentar cap moment de perill alarmant. Per cloure la diada els CVG van bastir un vano de 5, és dir un pilar de cinc flanquejat per dos de quatre. La propera actuació serà al Districte, concretament perla celebració de la Festa Major del Camp d’en Grassot el proper dia 3 de juliol, on els blaus de ben segur apostaran per portar els millors castells en cartera.

Llegir més
{{item.foto}}

MANTENINT REGISTRES A PLAÇA GRAN!

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat diumenge a la capital del Baix Penedès, el Vendrell.   Acompanyats dels amfitrions, que enguany celebren el seu 90è aniversari, i els companys de Xiquets de Reus, els blaus van obrir plaça amb el 5d8, que va ser de bella factura. La pujada va ser controlada en tot moment, i la descarregada només va exigir algun sobreesforç en la desmuntada d’algun pis. En la segona mànega els graciencs van atacar el 2d8f. La torre folrada va mostrar-se molt ben lligada pel folre i els pisos baixos, i la resolució per dalt de la carregada va ser excel·lent. La tercera del curs pels de la vila. A la tercera ronda els CVG van abordar l’objectiu més senzill de la matinal, que ves per on, va ser el que va sortir més treballat, el 3d8. El castell presentava alguna estrena de canalla, i l’execució va ser lenta, fet que va obligar a apretar més del compte a la pinya i al tronc per arribar a bon port, si bé en cap cas es va perillar pel castell. Per cloure la Diada els blaus van renunciar a repetir el pilar de 6 i van optar per realitzar un vano de 5, és dir un pilar de cinc flanquejat per dos de quatre. La propera actuació dels CVG és aquest diumenge 12 a la Plaça Alfons X, a les dotze del migdia, en el marc de la Festa Major del Baix Guinardó.

Llegir més
{{item.foto}}

CASTELLS PREVIS A LA PATUM!

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat dissabte a la capital berguedana en motiu de la Diada dels 4 fuets.   Acompanyats dels amfitrions i per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els blaus van obrir la diada amb el 3d8, que es va mostrar entregirat i que va exigir força feina a tots els pisos per completar-se. En la segona tanda els graciencs van optar pel 2d8f, que just havien estrenat una setmana abans en plaça pròpia. La torre folrada es va construir amb bones maneres i va carregar-se sobradament. A la baixada només va caldre apretar la justa mesura per arribar a bon port. En la tercera ronda els blaus van abordar el 4d8. El carro gros blau va bastir-se amb bones mides i en cap moment va passar per alguna situació compromesa. En última instància en el torn dels pilars els CVG van encarar l’espadat de sis. El pilar va pujar amb serenor, però amb l’aleta l’estructura va entregirar-se, amb un sotragada que va baixar de dalt fins a baix. La descarregada va demanar tota la reserva de gasolina dels pilaners, però feliçment completat. Per cloure la Diada els graciencs van elevar 3 pilars de 4, un d’ells desmuntats.

Llegir més
{{item.foto}}

DINOU ANYS, I BEN VIUS!

El passat diumenge 15 els Castellers de la Vila de Gràcia van celebrar el seu XIXè Aniversari i van fer-ho amb un dia ben carregat d’actes.   La jornada va començar ben d’hora amb les tradicionals matinades que es duen a terme pels carrers de Gràcia. Des de les vuit del matí els vilatans van poder ser despertats al ritme de les gralles i els tabals dels CVG. Després de fer diverses parades per refrigerar els assistents, es va cloure la cercavila al local dels castellers, per fer-hi l’esmorzar de colla. Més d’un centenar de camises van menjar al local, i acte seguit es va prosseguir amb la cercavila fins a Plaça del Sol, punt d’encontre de les colles participants a la diada castellera.   Després de bastir els clàssics pilars a Carrer Xiquets de Valls, i entrar a plaça amb els pilars caminants, la Diada va iniciar-se amb el 2d8f dels locals. El castell va pujar acompassat i malgrat ser el primer del curs, els blaus van demostrar un control excel·lent de la construcció. En la segona mànega arribava una segona estrena de la matinal, el 5d8. Els graciencs el van encarar amb ganes i seguretat, malgrat el treball constant que va exigir la construcció, especialment a la banda del tres de l’estructura.   En tercera ronda, i atenent la demanda unànime de la colla, els CVG van encarar la sorpresa del dia, en forma de 3d9f, un castell de màxima envergadura atenent les dates en què ens movem. Malauradament el 3 folrat no es va lligar de forma acurada i amb l’entrada dels menuts el castell va recomanar ser desmuntat. En el torn de repetició els blaus van optar pel 7d8, que es va executar amb solvència, malgrat algun sobreesforç. En darrera instància, a la ronda de pilars, els graciencs encara tenien una última bala, en forma de pilar de 6. L’espadat, que presentava dues cares noves, va completar-se amb mestratge, malgrat algun tremolí. Cinc pd4 simultanis van cloure el repertori dels blaus.   Un cop acabada l’actuació, i tocat i ballat el toc de vermut, els CVG i les colles convidades es van disposar a pujar fins Can Musons per celebrar un pica-pica casteller, preludi del dinar celebrat als Jardins de Manuel Torrente. Un cop atipats, es va procedir a veure el vídeo de l’actuació, i fer el brindis d’aniversari, per molts anys! Acte seguit es va iniciar la ballaruca i l’animació al local, que es va allargar fins a la nit.

Llegir més
{{item.foto}}

PRÈVIA DEL XIXÈ ANIVERSARI DELS CASTELLERS DE LA VILA DE GRÀCIA

Aniversari! Primera cita gran de l’any a casa!   On?   A la nostra plaça més estimada, casa nostra. L’actuació d’Aniversari ens permet gaudir per primera vegada aquesta temporada d’aquelles sensacions tant conegudes: El espertar-se amb matinades, delectar-se amb l'esmorzar, omplir el Carrer Verdi en la baixada amb  cercavila, saludar els coneguts d'altres colles a Plaça del Sol, retrobar-se amb sensacions amb el pilar en honor als Xiquets de Valls, recorre amb la memòria les passes del pilar caminat, i finalment els nervis d'entrar a LA PLAÇA a bastir castells a l'ombra del Campanar.   La plaça de la Vila, ha tingut l’honor i ha fet l’honor de ser la seu a unes quantes gestes històriques per moltes colles. D’entrada destaca una particularitat que la fa única. La Plaça de la Vila (en aquell moment encara amb el nom de Rius i Taulet) és el primer emplaçament casteller que esdevé abans de gamma extra que de nou. Això és gràcies al 3d8ps que varen carregar la Colla Vella dels Xiquets de Valls l’any 2000 per la Festa Major. Un tresor d’un valor incalculable que aquells que ho vam viure encara se’ns posa la pell de gallina. Al cap de dos anys, també per la Diada de Festes, els Castellers de Vilafranca van fer el primer castell de 9, el 3d9f. La Vella també va fer el mateix castell a l’edició de Festa Major de 2007.   No obstant la millor actuació mai vista és la que van firmar els verds la passada festa major de Gràcia, amb un triplet de castells de 9 (2, 3 i 4) més el pd8fm. Les primeres manilles que es veuen a casa nostra.   La Plaça de la Vila és la nostra plaça, i com a tal és la que més apreciem. És en aquest espai on hi hem fet els primers 3d6, 4d6, 4d6p, 3d6ps, 4d7, 4d7p, 3d7ps, 9d7, 4d8, 7d8, 2d8f i 4d9f. Res ens fa més feliços que assolir les grans proeses per primer cop a plaça pròpia.   Per què?   Els CVG existim arran d’una idea que s’anava gestant entre un grup d’amics: formar una colla castellera. El dia 4 de maig de 1995 s’esdevé l’anècdota que desencadenarà amb la fundació de la colla. Quatre dels membres fundadors varen fer un brindis en una festa universitària proposant-se crear la colla, i com a símbol del compromís varen fer el beure amb un ninotet de goma en forma de KingKong fent l’aleta. Per curiós que sigui, és així com comença tot plegat. Després de dos anys i molta feina al darrere, el mateix dia 4 de maig de 1997 es celebra la presentació de la colla.   Des d’aleshores per les rodalies del segon o tercer diumenge de maig celebrem l’aniversari de la colla. Aquesta actuació ha comptat amb la presència de grans colles del panorama, com és el cas dels Bordegassos de Vilanova en els seus temps de solera, Barcelona, Capgrossos, la Jove de Tarragona o la Vella i la Joves de Valls. D’aquests últims destaca la seva participació en l’edició de 2000, on varen realitzar un 2d7 amb figuereta a l’alçada de dosos (una cosa poc vista) i la realització d’un 4d8 lleugeríssim, que ens va embadalir per la seva precisió, i que tres mesos més tard es plasmava en forma del primer 4d9sf descarregat pels diables vermells en la Diada de Sant Fèlix. No obstant la actuació més meritòria vista en el marc de l’aniversari va ser la que els CVG vàrem firmar el curs passat, amb el 2d8f, 5d8.   Quan?   8:00h Matinades.   10:00h Esmorzar al local   11:00h Cercavila cap a Plaça del Sol   11:15h Plaça del Sol   11:45h Pilars a Xiquets de Valls   12:00h Entrada a Plaça de la Vila amb els pilars caminats   Amb qui?   Capgrossos de Mataró: Fundats l’any 1996, els fills del Maresme són una colla que ja comença a fer-se popular pel nostre aniversari. La passada temporada van tenir un any irregular, si bé van poder estrenar el pd8fm, que sols els va quedar carregat. Enguany han iniciat el curs amb força, com ho avalen més de mitja dotzena de castells de 8. A Gràcia potser els veiem fer un pas endavant, en forma de 5d8, qui sap. Esperem que aquesta temporada porti bons castells i regularitat als blau marí   Colla jove Xiquets de Tarragona: els de la camisa lila tornen a casa, com ja es va donant en els aniversaris parells d’aquesta dècada. Els tarragonins han començat ben fort, sent els primers en realitzar el pd6 aquest 2016, a més de tenir ja el 5d8 i el 4d8p (només carregat) al sarró. En altres ocasions a Gràcia hi ha fet el 2d8f o el 5d8. Diumenge segurament també abordaran la gamma alta de vuit. Aquest any els liles no renuncien a res, i de ben segur que tornaran a desplegar el seu arsenal de castells grans.   Nens del Vendrell: els vermells han començat el curs amb el motor ben engreixat. De moment ja han plantat la tripleta de vuit en vàries ocasions, i se’ls veu amb l’esperit inalterat respecte el curs passat, amb una voracitat envejable a les places. Enguany els toca establir-se en els castells de nou, i seguir somiant, ja que amb aquests registres i amb l’energia que desprenen, només poden anar amunt.

Llegir més
{{item.foto}}

VISITA AL VALLÈS

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat diumenge 9 a Sant Cugat en el marc de la festivitat de Sant Ponç.   La diada castellera va traslladar-se al poliesportiu municipal degut a la pluja persistent que queia. Els blaus van obrir plaça amb el 2d7, que va executar-se magistralment i que demana créixer un pis en breus. A la segona mànega els graciencs van optar pel 4d8. El carro gros va pujar un pèl lent, però ben fermat en tot moment. Tercer del curs. En tercera ronda els de la vila van atacar el 3d8, que presentava cares noves. El castell es va elevar al tercer peu i va pujar un xic nerviós, però la descarregada va exigir la dosi justa de gasolina. Per cloure la diada els CVG van elevar un vano de 5, és a dir un espadat de 5 flanquejat per dos de 4. La propera actuació dels blaus serà diumenge 15 a la Plaça de la Vila. Concretament es celebra el XIXè aniversari de la colla. Cita ineludible si voleu gaudir de bons castells dels locals com les colles convidades.

Llegir més
{{item.foto}}

LA PRÈVIA: DIADA DE SANT PONÇ

Ens en anem a Sant Cugat! Aquest diumenge tornem a creuar Collserola per compartir plaça amb els companys gausacs, i els amics bandarres del Poble Sec.   On?   Sant Cugat és una de les múltiples poblacions que ha vist castells de nou en els darrers anys. La localitat vallesana va esdevenir població de 9 l’any 1999, quan els Minyons hi plantaren el 4d9f per la Festa Major. En aquesta ocasió actuem a la Plaça Octavià, que és la més destacada del municipi. Aquesta plaça ha vist els millors castells aixecats a la localitat, com el mencionat 4d9f, o el 3d9f a mans de Minyons, Jove de Tarragona i Sants (i carregat pels Capgrossos). També cal afegir el 4d8p, descarregat tant per malves com per liles (i carregat per nosaltres), diversos 5d8 , o la millor construcció dels locals, el 2d8f.   Els CVG hem actuat a Sant Cugat en múltiples ocasions, tenint-hi en l’actuació feta el curs passat en la mateixa Diada de Sant Ponç com la més meritòria del nostre còmput particular (2d8f, 4d8p carregat , 3d8 i pd6), però aquesta població també és recordada per un dels 5d7 més apoteòsics de la colla (l’any 2009 i amb aixecament d’una cama sencera per part d’un terç inclosa)   Quan i per què?   Aquest diumenge realitzem la Diada de Sant Ponç, festivitat que es celebra el mateix dia 11 aquí a Catalunya, si bé en funció del martirologi es commemora en diferents dates a altres llocs. Concretament se sap que Sant Ponç de Cimiez fou un predicador cristià de principis del S. III a.C provinent de la Gàl·lia, i que morí màrtir. La llegenda ens explica que Ponç va arribar Barcelona i en veure tantes malalties entre la població, es va posar a preparar pocions amb herbes remeieres per tal d’alleugerir-ne els dolors. Això li va fer guanyar el respecte i l'admiració dels barcelonins que a partir d'aquell moment van començar a celebrar una fira d’herbes en el seu honor. Sant Ponç es convertí així en patró dels herboristes i apicultors, i ha donat peu a anys de fires per les rodalies de principis de maig a diferents punts del territori. Sant Cugat celebra aquesta festivitat, i des de fa unes temporades els gausacs realitzen una diada castellera en aquestes dates.   Amb qui?   Castellers de Sant Cugat: Fundats el 1996, els de la camisa verd Collserola tenen la tripleta de 8 com el seu sostre en aquests moments. Enguany estrenen nou equip tècnic, amb dues cares joves i engrescadores al capdavant, i se’ls espera amb ganes a les places. De moment ja han bastit el carro gros i el 2d7. La seva Festa Major és a menys de dos mesos, i toca engreixar la màquina per arribar-hi amb tota la pólvora a punt.   Castellers del Poble Sec, els bandarres . Fundats el 1998, els membres de la colla blau cel van fer una bona passa endavant el curs passat. Amb uns magnífics registres amb el 2d7, i el 4d8 descarregat en més d’una ocasió, els bandarres aspiren a ser nítidament una colla de 8 amb totes les lletres, i qui sap si enguany podran estrenar algun castell superior al carro gros. De moment ja han realitzat el 3d7ps o el 5d7, a la espera d’objectius ambiciosos els propers mesos, com podria ser el 4d8 abans de la seva Festa Major.

Llegir més