Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

DIVENDRES ... FESTA DEL BIQUINI

L'estiu no pot començar sense la mítica festa del biquini.   Així que divendres després de l'últim assaig abans de les vacances castelleres, ens trobem tots amb els banyadors posats i ganes de passar-ho bé!   Hi haurà biquinis per sopar a 1€ i beguda gratuïta per tots aquells que vagin amb la indumentaria adequada per l'ocasió: banyador, tovallola, flotadors, pameles,...   Veniu a passar una bona estona!!!

Llegir més
{{item.foto}}

OBJECTIU ACONSEGUIT ... 3D9F A VIC!!

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat diumenge 10 a Vic, en el marc de la Festa Major de la capital osonenca. Per quarta   temporada consecutiva, els blaus completen el 3d9f.

Llegir més
{{item.foto}}

IRONMAN CASTELLER!

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar per partida doble el passat diumenge dia 3. En primera instància van ser presents a la Festa Major de Camp d’en Grassot.   Corrien rumors que els blaus podien atacar la gamma de nou pisos, però la prudència va recomanar baixar una marxa. En primera ronda van optar per encarar el 5d8. La catedral va pujar amb bones mides, i malgrat no haver-la dut durant el darrer mes a les places, els de la Vila van demostrar tenir-la ben dominada, amb una descarregada molt correcta. En la segona mànega els CVG van optar per encarar el 2d8f, que fins al moment aquest curs s’havia mostrat summament solvent. La torre va pujar un xic desencaixada entre el folre i el tronc, però no va presentar cap moment de perill alarmant abans de l’aleta. Després de la carregada el dos folrat es va trencar per una batzegada que va sorprendre els pisos superiors. Per cloure les rondes de castells els graciencs van plantar un 3d8 magnífic, que presentava canvis notables a nivell de canalla. En darrera instància en el torn dels pilars, els blaus van executar un vano de 5.   Però la marató castellera dels de la Vila no s’acabava al Passeig de Sant Joan. Un cop dinats, els CVG van posar rumb cap a Sant Cugat, per prendre part a la Diada castellera de la FM de la població vallesana. Un cop entrats a plaça amb el pilar caminat, els blaus van iniciar la diada amb el segon 5d8 del dia. Amb una tònica similar al del matí, el castell va executar-se amb bon tempo i amb les dosis justes d’esforç del rotlle blau. En la segona ronda els graciencs van plantar el 4d8, que llevat d’una mida lleugerament oberta, es va descarregar amb bones prestacions. A la tercera mànega els CVG van elevar el segon 3d8 del dia, que ja demana a crits ser pujat un pis, després que la cautela hagués recomanat aplaçar l’intent pel matí. Per últim els de la Vila van plantar dos pilars de 4.

Llegir més
{{item.foto}}

DIUMENGE 3 DE JULIOL ACTUEM A CAMP D'EN GRASSOT I A SANT CUGAT

Els CVG el proper diumenge 3 de juliol, tenim doblete, al matí actuem al Camp d'en Grassot i a la tarda a Sant Cugat, en motiu de les seves respectives Festa Major.       Al Camp d'en Grassot actuem a partir de les 12hores al carrer Indústria amb Passeig de Sant Joan i a Sant Cugat actuem a partir de les 18h a la Plaça d'Octavià.    Les convocatòries pels castellers són:   - Camp d'en Grassot:  11,30h carrer Indústria amb Passeig de Sant Joan   - Sant Cugat:  16,30h carrer Indústria amb carrer d'en Grassot (AUTOCARS) o a les 17,30h a la Plaça d'Octavià (Sant cugat)

Llegir més
{{item.foto}}

TRIPLET DE VUIT PER PONENT!

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat dissabte a la capital del Segre en el marc de la Festa Major dels Castellers de Lledia, concretament en els Jardins de Santa Clara.   Els blaus van obrir plaça amb el 3d8, castell que ja pensen en alçar-lo un pis tan aviat com els hi permeti l’agenda. El pare dels castells es va executar amb mestratge i va destil·lar bones maneres de cara a pensar en cotes superiors.   En la segona mànega va arribar el torn del 2d8f, castell de més valor dels executats dissabte passat a la Diada. Malgrat arriar-se al segon intent, i presentar certa desquadratura, la torre folrada va bastir-se amb excel·lència. Cinquena dels blaus enguany, que estan tornant a agafar-li bones maneres a un dels seus bucs insígnia.   En la darrera ronda els graciencs van apostar pel carro gros, que presentava cares noves. Després d’un intent no reixit, que va recomanar ser desmuntat, a la repetició el quatre va descarregar-se. El castell no va trobar la mida adient en cap moment, si bé no va presentar cap moment de perill alarmant. Per cloure la diada els CVG van bastir un vano de 5, és dir un pilar de cinc flanquejat per dos de quatre. La propera actuació serà al Districte, concretament perla celebració de la Festa Major del Camp d’en Grassot el proper dia 3 de juliol, on els blaus de ben segur apostaran per portar els millors castells en cartera.

Llegir més
{{item.foto}}

MANTENINT REGISTRES A PLAÇA GRAN!

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat diumenge a la capital del Baix Penedès, el Vendrell.   Acompanyats dels amfitrions, que enguany celebren el seu 90è aniversari, i els companys de Xiquets de Reus, els blaus van obrir plaça amb el 5d8, que va ser de bella factura. La pujada va ser controlada en tot moment, i la descarregada només va exigir algun sobreesforç en la desmuntada d’algun pis. En la segona mànega els graciencs van atacar el 2d8f. La torre folrada va mostrar-se molt ben lligada pel folre i els pisos baixos, i la resolució per dalt de la carregada va ser excel·lent. La tercera del curs pels de la vila. A la tercera ronda els CVG van abordar l’objectiu més senzill de la matinal, que ves per on, va ser el que va sortir més treballat, el 3d8. El castell presentava alguna estrena de canalla, i l’execució va ser lenta, fet que va obligar a apretar més del compte a la pinya i al tronc per arribar a bon port, si bé en cap cas es va perillar pel castell. Per cloure la Diada els blaus van renunciar a repetir el pilar de 6 i van optar per realitzar un vano de 5, és dir un pilar de cinc flanquejat per dos de quatre. La propera actuació dels CVG és aquest diumenge 12 a la Plaça Alfons X, a les dotze del migdia, en el marc de la Festa Major del Baix Guinardó.

Llegir més
{{item.foto}}

CASTELLS PREVIS A LA PATUM!

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat dissabte a la capital berguedana en motiu de la Diada dels 4 fuets.   Acompanyats dels amfitrions i per la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els blaus van obrir la diada amb el 3d8, que es va mostrar entregirat i que va exigir força feina a tots els pisos per completar-se. En la segona tanda els graciencs van optar pel 2d8f, que just havien estrenat una setmana abans en plaça pròpia. La torre folrada es va construir amb bones maneres i va carregar-se sobradament. A la baixada només va caldre apretar la justa mesura per arribar a bon port. En la tercera ronda els blaus van abordar el 4d8. El carro gros blau va bastir-se amb bones mides i en cap moment va passar per alguna situació compromesa. En última instància en el torn dels pilars els CVG van encarar l’espadat de sis. El pilar va pujar amb serenor, però amb l’aleta l’estructura va entregirar-se, amb un sotragada que va baixar de dalt fins a baix. La descarregada va demanar tota la reserva de gasolina dels pilaners, però feliçment completat. Per cloure la Diada els graciencs van elevar 3 pilars de 4, un d’ells desmuntats.

Llegir més
{{item.foto}}

DINOU ANYS, I BEN VIUS!

El passat diumenge 15 els Castellers de la Vila de Gràcia van celebrar el seu XIXè Aniversari i van fer-ho amb un dia ben carregat d’actes.   La jornada va començar ben d’hora amb les tradicionals matinades que es duen a terme pels carrers de Gràcia. Des de les vuit del matí els vilatans van poder ser despertats al ritme de les gralles i els tabals dels CVG. Després de fer diverses parades per refrigerar els assistents, es va cloure la cercavila al local dels castellers, per fer-hi l’esmorzar de colla. Més d’un centenar de camises van menjar al local, i acte seguit es va prosseguir amb la cercavila fins a Plaça del Sol, punt d’encontre de les colles participants a la diada castellera.   Després de bastir els clàssics pilars a Carrer Xiquets de Valls, i entrar a plaça amb els pilars caminants, la Diada va iniciar-se amb el 2d8f dels locals. El castell va pujar acompassat i malgrat ser el primer del curs, els blaus van demostrar un control excel·lent de la construcció. En la segona mànega arribava una segona estrena de la matinal, el 5d8. Els graciencs el van encarar amb ganes i seguretat, malgrat el treball constant que va exigir la construcció, especialment a la banda del tres de l’estructura.   En tercera ronda, i atenent la demanda unànime de la colla, els CVG van encarar la sorpresa del dia, en forma de 3d9f, un castell de màxima envergadura atenent les dates en què ens movem. Malauradament el 3 folrat no es va lligar de forma acurada i amb l’entrada dels menuts el castell va recomanar ser desmuntat. En el torn de repetició els blaus van optar pel 7d8, que es va executar amb solvència, malgrat algun sobreesforç. En darrera instància, a la ronda de pilars, els graciencs encara tenien una última bala, en forma de pilar de 6. L’espadat, que presentava dues cares noves, va completar-se amb mestratge, malgrat algun tremolí. Cinc pd4 simultanis van cloure el repertori dels blaus.   Un cop acabada l’actuació, i tocat i ballat el toc de vermut, els CVG i les colles convidades es van disposar a pujar fins Can Musons per celebrar un pica-pica casteller, preludi del dinar celebrat als Jardins de Manuel Torrente. Un cop atipats, es va procedir a veure el vídeo de l’actuació, i fer el brindis d’aniversari, per molts anys! Acte seguit es va iniciar la ballaruca i l’animació al local, que es va allargar fins a la nit.

Llegir més