Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

VESTUARI

La vestimenta tradicional del casteller és: camisa de color amb escut de la colla, pantaló blanc, faixa i mocador. La canalla (acotxador, enxaneta i dosos) duen casc.

CAMISA

La nostra camisa és blava com la bandera de la Vila de Gràcia i porta l'escut brodat al pit.

Sabies que...

Els castellers ens mosseguem el coll de la camisa per evitar el contacte, pell amb pell, del peu amb el coll. També és útil per a que la tela de la camisa quedi ben tibada, evitant que es formin arrugues i se'ns puguin clavar.

PANTALÓ

Ha de ser blanc, i resistent per aguantar l'estrebada d'una persona pujant.

Sabies que...

Portem els pantalons de color blanc perquè els antics castellers quan anaven a fer castells, portaven els pantalons bruts de treballar. Així que se'ls treien i quedaven només en calçons (una mena de calçotets llargs de color blanc).

FAIXA

Negra, de llana, molt resistent. S'enrotlla al voltant del cos a l'alçada dels ronyons i té una doble funció: reforçar i protegir l'esquena, i servir com un dels punts de recolzament per a què els castellers puguin pujar i baixar.

Sabies que...

Una de les funcions anecdòtiques de la faixa és utilitzar-la al “pilar al balcó”. Consisteix en fer un pilar just davant del balcó de l'Ajuntament, i amb l'ajuda d'una faixa es fan pujar els membres del pilar fins al balcó per tal que saludin a la plaça.

MOCADOR

Vermell, amb punts blancs, té diverses funcions: posat al cap recull els cabells i protegeix del sol, a la cintura evita que la baixa es desenrotlli accidentalment, i com a protecció i suports pels canells de la gent de la pinya.

Sabies que...

Els més petits fan voleiar els mocadors durant el toc de vermut, per celebrar el final de l'actuació

CASC

La canalla dels pisos superiors porta, tant en assaig com en plaça, un casc per prevenir lesions en cas de caigudes.

Sabies que...

El casc per acotxador i enxeneta està dissenyat i fabricat per l'empresa NZI, té un pes de 230 grams i unes dimensions de 24cm x 21cm x 18cm