Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Curs de Canalla

Enguany tornem a organitzar un curs casteller orientat als infants amb la idea de captar nova canalla, així com les seves famílies. Aquest curs està orientat a nens i nenes de 4 a 10 anys que sempre hagin tingut la inquietud d’enfilar-se a tot arreu i que no li tinguin por a les alçades! En aquest curs podran aprendre a pujar a dalt d'un castell i s'impartirà per la tarda dels propers divendres 1, 8, 15 i 22 de març de 18.30h a 19.30h al local d’assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia, Can Musons. La inscripció és totalment gratuïta, només demanem que en cas que algú hi estigui interessat ens ho faci saber via correu electrònic a cap.canalla@cvg.cat. Per tal que els participants del curs puguin consolidar els seus aprenentatges, demanem que les famílies es comprometin a assistir a les quatre sessions. A més a més, enguany també tindrem preparat un taller perquè els adults acompanyants puguin aprendre a fer una pinya i a familiaritzar-se amb la família dels Castellers de la Vila de Gràcia.

Llegir més
{{item.foto}}

Ferran Pons nou Cap de Colla dels Castellers de la Vila de Gràcia

L’assemblea de la colla, celebrada el 17 de gener de 2024, ha escollit la Comissió Tècnica encapçalada pel Ferran Pons i la Carla Piñera per 127 vots afirmatius i 6 en blanc.   El principal objectiu de la nova comissió tècnica ha dit que l’objectiu del proper any és “Recuperar l’esperit de treball i excel·lència que ens permeti assolir els castells (de nou)”   El primer assaig de la temporada serà el dimecres 24 de gener a partir de les 19h a Can Musons (c/Alzina 7).

Llegir més
{{item.foto}}

Sopar final de Temporada dels CVG 2023

Ahir, dissabte 25 de novebre de 2023, els Castellers de la Vila de Gràcia, vàrem celebrar el nostre sopar de final de temporada. Enguany va sera l'Hotel Alimara, però va ser Venècia, segle XVII. Els ciutadans d'aquesta localitat italiana confeccionen les seves màscares per celebrar el carnaval de Venècia. Al voltant es veuen màscares de tota mena: des de la maschera nobile veneciana fins la maschera del galeone, passant per màscares més divertides, de king kong, glamouroses i de puntes o innovadores.  Aquest any, les alteracions temporals que van afectar les Kolónies Kanalla van acabar afectant també tota la colla, i ahir  25 de novembre de 2023 l'Hotel Alimara va viatjar 3 segles en el temps per poder assistir al Ball de Màscares dels CVG, una nit plena de misteri, diversió i galmur.  

Llegir més
{{item.foto}}

Ens ajudes arribar als 20.000€ per la III Beca Mike Lane?

Ja portem més de 20.000€ recaptats per la III Beca Mike Lane. Ens ajudes a arribar als 22.000€? Fes la teva donació! www.inscribirme.com/becamike La Beca Mike sorgeix com a iniciativa per retre homenatge al nostre Casteller Mike Lane que el 2017 va morir a causa de les complicacions derivades de la lesió que va patir en un accident casteller el 2013. La Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia promou projectes de recerca vinculats en la prevenció i cura de lesions medul·lars i cervicals.   A partir del 1 de febrer i fins el 31 de març obrim una campanya de cofinançament per tal que totes aquelles entitats, associacions, colles de cultura popular i particulars que ho vulguin col·laborin amb la beca. Podeu fer el vostre donatiu en el següent enllaç.

Llegir més
{{item.foto}}

Nova Junta i Tècnica

En les assemblees realitzades a Can Musons el 21 de gener i 11 de febrer de 2023 es van escollir la nova Junta i Tècnica que encapçalaran la colla els dos propers anys: JUNTA DIRECTIVA: PRESIDÈNCIA Montse Igualada   VICEPRESIDÈNCIA Gerard Carbonell Marçal Bertranpetit   SECRETARIA Anna Almacelles Santi Ceballos   TRESORERIA: Jordi Gutiérrez Patri Barbarà   COMUNICACIÓ: Ot Brun   ACTUACIONS, TALLER I VISITES ASSAIG Eli Ros Lali de las Cuevas   GRALLES I TABALS Alba Roig       COMISSIÓ TÈCNICA   CAP DE COLLA Eduard Cecilia Àngel Caselles Oriol Constantí   CAPS DE CANALLA Gina Fernàndez-Díaz Judit Fernàndez-Díaz Maria Colomé Carla Piñera Alba Mas Jan Pujol Pau García Guifré Bagès Bruna Tomàs Eloi de las Cuevas Marta Farrés Roser Vilajosana   CAP DE PINYES David Montfort Clàudia Orengo Anna Almacelles Cauê Llop David Florentin Eloi Mauri Sergi Exposito Carla Santos   CAP DE TRONCS Oriol Constantí Sílvia Vera Marta Juvé Berta Reñé Quim Sans Oriol Pons Amanda Marín   CAP DE PILARS Eduard Cecília David Bagés Carla Piñera Marta Farrés   VOLTADORS Roger Marco David Acevedo   FORMACIÓ PINYES I RENGLES Roger Amigó Aina Feliu Diana Morena Víctor Segura

Llegir més
{{item.foto}}

Inici Campanya Cofinaçament III Beca Mike Lane

Avui iniciem la campanya cofinaçament III Beca Mike Lane - Castellers de la Vila de Gràcia. La Beca Mike sorgeix com a iniciativa per retre homenatge al nostre Casteller Mike Lane que el 2017 va morir a causa de les complicacions derivades de la lesió que va patir en un accident casteller el 2013. La Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia promou projectes de recerca vinculats en la prevenció i cura de lesions medul·lars i cervicals. A partir del 1 de febrer i fins el 31 de març obrim una campanya de cofinançament per tal que totes aquelles entitats, associacions, colles de cultura popular i particulars que ho vulguin col·laborin amb la beca. Podeu fer el vostre donatiu en el següent enllaç.

Llegir més
{{item.foto}}

Primers resultats del Projecte guanyador de la II Beca Mike Lane

El projecte guanyador de la II edició de la Beca Mike Lane liderat per la Doctora Zaida Álvarez Pinto de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya ha presentat els primers resultats del seu projecte d’investigació. Concretament, segons els que han anunciat el 10 de gener han aconseguit cultivar neurones madures en el laboratori a partir de cèl·lules mare, fent-les créixer en un material sintètic que ells mateixos han dissenyat. El projecte es proposava desenvolupar una construcció impresa en 3D de matriu decelularizada de medul·la espinal de dues etapes de desenvolupament (postnatal vs adult) per analitzar els seus efectes sobre el creixement dels axons, la revascularització i la recuperació funcional en un model animal. Aquest estudi implica el trasplantament de construccions bioactives com a teràpia de bioenginyeria que ofereix una intervenció altament traduïble per a dany medul·lar. L’import de la II Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia va ser de 16.695.75 euros recollits a través d’una campanya de micromecenatge i gràcies a les col·laboracions de diverses persones particulars, colles castelleres i entitats.   A partir de l'1 de febrer de 2023 començarem la campanya de micromecenatge de la III edició de la Beca Mike Lane - Castellers de la Vila de Gràcia

Llegir més
{{item.foto}}

25 Anys de la Presentació Oficial de la Colla

Aquest dimecres ha fet 25 anys exacte de la nostra presentació oficial a la Plaça de la Vila.   Volem agrair a totes les persones que han format part de la colla durant aquests 25 anys.   També moltes gràcies a totes les entitats, institucions i persones que han col·laborat amb nosaltres.   Per celebrar aquest dia tant especial després de l’assaig vam fer un brindis amb totes les castelleres i castellers i en especial a les persones que fa 25 anys també estaven a la presentació oficial.

Llegir més