Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Busquem canalla!

Vols fer castells?   Busquem canalla d'entre 4 i 12 anys.   Porta la teva canalla a la colla i de regal et podràs emportar 25 test d'antígens, 5 mascaretes de la colla i 1 pot de gel hidroalcohòlic

Llegir més
{{item.foto}}

Entrega II Beca Mike Lane Castellers de la Vila de Gràcia

El projecte que ha guanyat la II Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia ha estat " Construccions de matriu decelularizada  impresa en 3D com a terapia per reparar lesions medul·lars" encapçalat per la Dra Álvarez Pinto investigadora de l'IBEC i concretament del Grup de Biomaterials per Teràpies Regeneratives amb una beca Beatriu de Pinós 2019 cofinançada per un ajut COFUND que forma part de les accions Marie Skłodowska-Curie del Programa marc de finançament de la recerca i la innovació de la Unió Europea Horitzó 2020 (H2020).   En aquest projecte es  proposa desenvolupar una construcció impresa en 3D de matriu decelularizada de medul·la espinal de dues etapes de desenvolupament (postnatal vs adult) per analitzar els seus efectes sobre el creixement dels axons, la revascularització i la recuperació funcional en un model animal. Aquest estudi implica el trasplantament de construccions bioactives com a teràpia de bioenginyeria que ofereix una intervenció altament traduïble per a dany medul·lar. 

Llegir més
{{item.foto}}

7 projectes presentats a la II Beca Mike Lane - Castellers de la Vila de Gràcia

El passat 15 d’octubre de 2021 es va tancar el termini per presentar projectes per la segona edició de la Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia.   S’han presentat 7 projectes de l’àmbit dela prevenció i cura de lesions cervicals i medul·lars de diferents centres de recerca.   Recordem que l’import de la II Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia és de 16.695.75 euros recollides a través d’una campanya de micromecenatge i gràcies a les col·laboracions de diverses persones particulars, colles castelleres i entitats.   El jurat té temps fins els 30 de Novembre per avaluar els 7 projectes presentats i anunciar la resolució definitiva de la concessió de la Beca. El Jurat està format per:   - Dr. Gabriel Capellà ( Director IDIBELL- Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) . - Dr. Xavier Navarro (Institut de Neurociències- UAB). - Dr. Jaume Rosset (Institut de Fisiologia Medicina i Art, Terrassa. Expert en castells). - Dr. Fernando Ruiz (Departament de Neurologia – Hospital Universitari de Bellvitge).   Com a secretari i coordinador del Comitè científic exercirà el Dr. Jaume Bertranpetit (Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC)).

Llegir més
{{item.foto}}

Concurs Imatges Gràfica 25è Aniversari de la Colla

Ben aviat celebrarem el nostre 25é aniversari i per això obrim un concurs per escollir la imatge gràfica d’aquesta data tant assenyalada.   El dissenyguanyador del concurs se li concedirà un premi de 250€ (restant els impostos aplicables).   El termini per presentar les propostes finalitzarà el dia 15 de novembre de l’any 2021 fins les 23:55h. En cas que el jurat ho cregui convenient, es podrà allargar el termini de presentació de propostes. Els dissenys s’hauran d’enviar via email a info@cvg.cat i en l’assumpte del missatge s’hi haurà d’indicar “Concurs Logotip CVG - Nom del Participant”.   Podeu consultar les bases aquí

Llegir més
{{item.foto}}

Ofrena Floral al Fossar de les Moreres

Avui, dissabte 11 de setembre en motiu de la Diada Nacional, els Castellers de la Vila de Gràcia hem fet la tradicional Ofrena Floral al Fossar de les Moreres.

Llegir més
{{item.foto}}

Premi a la iniciativa social en temps de pandèmia

Durant la 15a Nit de Castells celebrada el passat dissabte 12 de juny, ens van otorgar el Premi a la iniciativa social en temps de pandèmia. El jurat, format per cronistes castellers, va valorar la col·laboració que fa més d'un any que realitzem amb el Rebost Solidari de Gràcia fent recollida d'aliments i altres productes. Volem agrair al jurat l'otorgació del premi, però sobretot al Rebost Solidari per la ingent tasca que estan realitzant i també a tot el veïnat de Gràcia que no ha deixat de col·laborar amb aquesta iniciativa. Des de l'inici de la col·laboració amb el Rebost hem recollit més de 3.800 kg de productes i quasi 18.000 € en donacions.

Llegir més
{{item.foto}}

Presentació dels resultats del projecte guanyador de la 1era Beca Mike Lane

 El proper dimarts 22 de juny a les 19h a Can Musons es realitzarà la presentació dels resultats del projecte guanyador de la 1era Beca Mike Lane. El projecte guanyador va ser un un projecte pilot de l’Institut Guttman que investigava l'estimulació transcutània medul·lar per millorar la funció respiratòria en pacients amb lesions medul·lars, cervicals o toràciques. El projecte, liderat per la doctora Hatice Kumru, va rebre una aportació econòmica de 10.000 euros. L'aforament serà limitat però es podrà seguir a través del següent enllaç: https://youtu.be/euHamp8RSdo

Llegir més
{{item.foto}}

Can Musons inclòs dins del Cens d'Espais de Cultura Responsable.

La Generalitat de Catalunya ha inclòs Can Musons, la seu dels Castellers de la Vila de Gràcia, dins del Cens d'Espais de Cultura Responsable.   Els espais culturals aspirants a obtenir el distintiu  han d’oferir seguretat davant la situació de crisi sanitària provocada per la COVID-19, i complir totes les condicions que les autoritats competents els exigeixin en el marc del Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.     Per complir tots aquest requisits hem hagut d’aprovar un protocol sanitari propi per Can Musons.   Aquesta certificació recolza la feina feta per les entitats de Can Musons per tal de fer un espai segur i poder dir sense problemes que La Cultura és Segura.   Llistat d'Espais inclosos al cens.

Llegir més