Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Premi Vila de Gràcia per la Beca Mike Lane - Castellers de la Vila de Gràcia

La Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia ha estat guardonada amb el Premi Vila de Gràcia 2021 en la categoria a la millor tasca o acció en defensa dels valors cívics.   La Beca Mike Lane és una iniciativa dels Castellers de la Vila de Gràcia per recordar al Mike Lane.   L'agost de l'any 2013, a la Diada de la nostra Festa Major, vam patir una caiguda del 5de8, que va comportar que el nostre company Mike patís una tetraplegia severa, al cap de tres any i mig en Mike va morir.    Des de els CVG vam pensar que la millor manera d’homenatjar-lo era la creació d'una beca, que premiés treballs d'investigació i recerca en la prevenció i cura de lesions medul·lars i cervicals.    La primera edició de la Beca, dotada amb 10.000€ es va atorgar el 2019 a l'equip encapçalat per la Dra. Kumru de l'Institut Guttmann.   El projecte guanyador estudiava “Estimulació elèctrica transcutània medul·lar per a la millora de la funció respiratòria de pacients amb lesions medul·lar, cervical o torácica”.   En la segona edició de la Beca, dotada amb 16.690€ aportats per la colla, la familia i gràcies una campanya de micromecenatge.   El projecte que va guanyar la II Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia va ser" Construccions de matriu decelularizada  impresa en 3D com a terapia per reparar lesions medul·lars" encapçalat per la Dra Álvarez Pinto investigadora de l'IBEC i concretament del Grup de Biomaterials per Teràpies Regeneratives amb una beca Beatriu de Pinós 2019 cofinançada per un ajut COFUND que forma part de les accions Marie Skłodowska-Curie del Programa marc de finançament de la recerca i la innovació de la Unió Europea Horitzó 2020 (H2020).   En aquesta segona edició es van presentar 7 projectes de molt alta qualitat.   La propera edició de la Beca serà el 2023 i durant aquest dos anys es faran accions per tal de fer gran la dotació de la III Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia.

Llegir més
{{item.foto}}

Ja tenim el 4d8

Diumenge 10 d'abril a la Diada de la Independència vam descarregar el 4d8. És el primer castell de 8 que portavem a plaça post pandèmia. Des del 8 de març del 2020, data de la última actuació prepandèmia, que no el descarregavem. Vam acompanyar l'estrena del 4d8 amb l'estrena del 7d7, 5d7 i el vano de 5.

Llegir més
{{item.foto}}

25 Anys, 25 Pilars!

Dissabte vam celebrar els 25 anys de la colla alçant 25 pilars a diferents places i llocs emblemàtics de la Vila.

Llegir més
{{item.foto}}

Busquem canalla!

Vols fer castells?   Busquem canalla d'entre 4 i 12 anys.   Porta la teva canalla a la colla i de regal et podràs emportar 25 test d'antígens, 5 mascaretes de la colla i 1 pot de gel hidroalcohòlic

Llegir més
{{item.foto}}

Entrega II Beca Mike Lane Castellers de la Vila de Gràcia

El projecte que ha guanyat la II Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia ha estat " Construccions de matriu decelularizada  impresa en 3D com a terapia per reparar lesions medul·lars" encapçalat per la Dra Álvarez Pinto investigadora de l'IBEC i concretament del Grup de Biomaterials per Teràpies Regeneratives amb una beca Beatriu de Pinós 2019 cofinançada per un ajut COFUND que forma part de les accions Marie Skłodowska-Curie del Programa marc de finançament de la recerca i la innovació de la Unió Europea Horitzó 2020 (H2020).   En aquest projecte es  proposa desenvolupar una construcció impresa en 3D de matriu decelularizada de medul·la espinal de dues etapes de desenvolupament (postnatal vs adult) per analitzar els seus efectes sobre el creixement dels axons, la revascularització i la recuperació funcional en un model animal. Aquest estudi implica el trasplantament de construccions bioactives com a teràpia de bioenginyeria que ofereix una intervenció altament traduïble per a dany medul·lar. 

Llegir més
{{item.foto}}

7 projectes presentats a la II Beca Mike Lane - Castellers de la Vila de Gràcia

El passat 15 d’octubre de 2021 es va tancar el termini per presentar projectes per la segona edició de la Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia.   S’han presentat 7 projectes de l’àmbit dela prevenció i cura de lesions cervicals i medul·lars de diferents centres de recerca.   Recordem que l’import de la II Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia és de 16.695.75 euros recollides a través d’una campanya de micromecenatge i gràcies a les col·laboracions de diverses persones particulars, colles castelleres i entitats.   El jurat té temps fins els 30 de Novembre per avaluar els 7 projectes presentats i anunciar la resolució definitiva de la concessió de la Beca. El Jurat està format per:   - Dr. Gabriel Capellà ( Director IDIBELL- Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) . - Dr. Xavier Navarro (Institut de Neurociències- UAB). - Dr. Jaume Rosset (Institut de Fisiologia Medicina i Art, Terrassa. Expert en castells). - Dr. Fernando Ruiz (Departament de Neurologia – Hospital Universitari de Bellvitge).   Com a secretari i coordinador del Comitè científic exercirà el Dr. Jaume Bertranpetit (Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC)).

Llegir més
{{item.foto}}

Concurs Imatges Gràfica 25è Aniversari de la Colla

Ben aviat celebrarem el nostre 25é aniversari i per això obrim un concurs per escollir la imatge gràfica d’aquesta data tant assenyalada.   El dissenyguanyador del concurs se li concedirà un premi de 250€ (restant els impostos aplicables).   El termini per presentar les propostes finalitzarà el dia 15 de novembre de l’any 2021 fins les 23:55h. En cas que el jurat ho cregui convenient, es podrà allargar el termini de presentació de propostes. Els dissenys s’hauran d’enviar via email a info@cvg.cat i en l’assumpte del missatge s’hi haurà d’indicar “Concurs Logotip CVG - Nom del Participant”.   Podeu consultar les bases aquí

Llegir més
{{item.foto}}

Ofrena Floral al Fossar de les Moreres

Avui, dissabte 11 de setembre en motiu de la Diada Nacional, els Castellers de la Vila de Gràcia hem fet la tradicional Ofrena Floral al Fossar de les Moreres.

Llegir més