Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Premi a la iniciativa social en temps de pandèmia

Durant la 15a Nit de Castells celebrada el passat dissabte 12 de juny, ens van otorgar el Premi a la iniciativa social en temps de pandèmia. El jurat, format per cronistes castellers, va valorar la col·laboració que fa més d'un any que realitzem amb el Rebost Solidari de Gràcia fent recollida d'aliments i altres productes. Volem agrair al jurat l'otorgació del premi, però sobretot al Rebost Solidari per la ingent tasca que estan realitzant i també a tot el veïnat de Gràcia que no ha deixat de col·laborar amb aquesta iniciativa. Des de l'inici de la col·laboració amb el Rebost hem recollit més de 3.800 kg de productes i quasi 18.000 € en donacions.

Llegir més
{{item.foto}}

Presentació dels resultats del projecte guanyador de la 1era Beca Mike Lane

 El proper dimarts 22 de juny a les 19h a Can Musons es realitzarà la presentació dels resultats del projecte guanyador de la 1era Beca Mike Lane. El projecte guanyador va ser un un projecte pilot de l’Institut Guttman que investigava l'estimulació transcutània medul·lar per millorar la funció respiratòria en pacients amb lesions medul·lars, cervicals o toràciques. El projecte, liderat per la doctora Hatice Kumru, va rebre una aportació econòmica de 10.000 euros. L'aforament serà limitat però es podrà seguir a través del següent enllaç: https://youtu.be/euHamp8RSdo

Llegir més
{{item.foto}}

Can Musons inclòs dins del Cens d'Espais de Cultura Responsable.

La Generalitat de Catalunya ha inclòs Can Musons, la seu dels Castellers de la Vila de Gràcia, dins del Cens d'Espais de Cultura Responsable.   Els espais culturals aspirants a obtenir el distintiu  han d’oferir seguretat davant la situació de crisi sanitària provocada per la COVID-19, i complir totes les condicions que les autoritats competents els exigeixin en el marc del Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.     Per complir tots aquest requisits hem hagut d’aprovar un protocol sanitari propi per Can Musons.   Aquesta certificació recolza la feina feta per les entitats de Can Musons per tal de fer un espai segur i poder dir sense problemes que La Cultura és Segura.   Llistat d'Espais inclosos al cens.

Llegir més
{{item.foto}}

Nova Junta i Tècnica als Castellers de la Vila de Gràcia

El passat dissabte 6 de març es va semblar l’Assemblea General Extraordinària on el punt principal de l’ordre del dia era l’elecció de la Nova Junta i Tècnica de la Colla.   El nou president és en Toni Ciuró i la vicepresidenta és la Montse Igualada i la tècnica continua encapçalada per l’Oriol Constantí i l'Eduard Cecilia (Wulfric) com a cap de colla i sotscap respectivament.   La nova Junta té els objectius de mentre no podem realitzar castells mantenir l'entitat i realitzar activitats per mantenir unida la massa social de la colla (Activitats Culturals, Activitats Solidàries, Activitats lúdiques, Classes de Crossfit i de Teles acrobàtiques, etc...) i anar preparant la represa de quan puguem tornar a fer castells.   La Tècnica vol realitzar la tasca de pensar com serà el retorn a l’activitat castellera, parlant amb el màxim nombre possible de membres de la colla, recollir totes les opinions per tal de buscar, trobar i innovar noves maneres d’assajar adaptades a la nova situació. El principal objectiu es emocionar-nos amb Tots els castells.

Llegir més
{{item.foto}}

Presentació dels resultats de l’enquesta als i les membres de les colles de Barcelona feta per l’Observatori de l’Afectació de la Covid-19

Tornarem a fer castells aquest 2021? Com s’haurà de fer, quan toqui, aquest retorn?   Els i les castelleres estem disposats a vacunar-se?   Com valoren la feina que s’ha fet des de les colles el passat 2020? I, sobretot, quantes continuaran fent castells un cop torni l’activitat i amb quin compromís?   Aquestes són algunes de les preguntes plantejades per un qüestionari de l’Observatori de l’Afectació de la Covid-19 i que han respost més de 950 castellers i castelleres de les vuit colles de Barcelona, els resultats del qual es presentaran el proper  dilluns 15 de febrer, a les 19.30h en directe pel canal de youtube de Cultura Popular de l’ajuntament de Barcelona: https://youtu.be/rOYD95GBHyo L’Observatori de l’Afectació de la Covid-19 va arrencar el passat mes de gener, impulsat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC),  la Coordinadora de Colles Castelleres de la Ciutat de Barcelona (CCCCB) i l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).  

Llegir més
{{item.foto}}

COMUNICAT: Acord amb els Castellers de Sarrià per compartir el local

Els Castellers de la Vila de Gràcia tenim ja 24 anys d'història. Durant aquest prop de quart de segle les hem vist de tots colors; bons moments, mals moments i moments que mai esborrarem de la nostra memòria. Per desgràcia, aquest 2020 ens ha tocat viure un any nefast que ens ha fet gairebé oblidar allò que tant ens agrada i que motiva la nostra existència; fer castells.    Davant la crisi sanitària del Covid-19 i al no poder realitzar les activitats corresponents que ens permetrien afrontar els costos de manteniment de la nostra estimada casa, Can Musons, un local que en pocs anys s’ha convertit en un dels llocs més emblemàtics de Gràcia. Ens hem vist amb l'obligació de replantejar-ne l'ús. Hem estat amb converses amb altres colles de cultura de Gràcia, amb el districte i inclús amb altres colles de la ciutat que es troben en una situació semblant a la nostra i hem arribat a un acord amb una colla amiga que es troba en una situació semblant a la nostra.    Davant la incapacitat del districte de Sarrià-Sant Gervasi per oferir una solució a la falta de local de la colla fillola dels Castellers de Sarrià; hem decidit compartir l'ús de Can Musons amb ells tant bon punt puguem reemprendre l'activitat castellera i així compartir-ne també les despeses. Sabem que és una decisió complicada però sempre hem buscat el millor per la colla.   Ja no estem al 2014, ara estem al 2020 i ens tocarà afrontar moltes noves dificultats, gaudir dels castells, recuperar la il·lusió; hem de riure i passar-ho bé! Junts hem tingut la sort de fer gran la nostra història pel nostre compte fins aquí; però ara hem de tocar de peus a terra. Només amb l'esforç i la constància tornarem a il·lusionar-nos i a gaudir tots junts.   Aprofitem aquest comunicat per transmetre que no ha estat una decisió fàcil i que hem estat fins a l’últim moment treballant per trobar altres solucions com un augment de l’import del conveni o l’adequació d’un espai perquè els nostres fillols puguin assajar en el seu Districte.   * LES JUNTES DE TOTES DUES COLLES ESTAN TREBALLANT EN UN DOCUMENT ON S'ESPECIFICARÀ ELS DRETS DE CADASCUNA DE LES COLLES SOBRE ELS USOS DEL LOCAL AIXÍ COM UN POSSIBLE CANVI DE NOM QUE AGRADI A TOTES DUES PARTS *

Llegir més
{{item.foto}}

Nou Comunicat: Ja tenim nom

Les Juntes dels Castellers de la Vila de Gràcia i Castellers de Sarrià arriben a un acord pel nom del local: Can Sants Innocents. Malgrat que els Castellers de Sarrià continuïn sense local i els Castellers de la Vila de Gràcia estem fent un esforç molt important per assumir les despeses de Can Musons en aquests moments tan complicats, la notícia que hem publicat aquest matí tant pels castellers de Sarrià com nosaltres és una INNOCENTADA. Volem agrair als mitjans que n'han fet difusió i especialment als nostres fillols per afegir-se a aquesta innocentada.

Llegir més
{{item.foto}}

Mascaretes solidàries de la colla!

Ja podeu comprar les mascaretes solidàries de la colla!.   Cada Divendres de 19 a 21h podreu comprar a Can Musons les mascaretes de la colla de cotó homologat i amb filtre interior, que es poden rentar fins a 30 vegades.   Tenim mascaretes per la canalla i talla adults.   El preu de la mascareta és de 8,5€ dels quals 2€ aniran destinades al Rebost Solidari de Gràcia.   Recordeu que podeu portar aliments pel Rebost Solidari, que en aquest moments són més necessaris que mai. 

Llegir més