Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Nova Junta i Tècnica als Castellers de la Vila de Gràcia

El passat dissabte 6 de març es va semblar l’Assemblea General Extraordinària on el punt principal de l’ordre del dia era l’elecció de la Nova Junta i Tècnica de la Colla.   El nou president és en Toni Ciuró i la vicepresidenta és la Montse Igualada i la tècnica continua encapçalada per l’Oriol Constantí i l'Eduard Cecilia (Wulfric) com a cap de colla i sotscap respectivament.   La nova Junta té els objectius de mentre no podem realitzar castells mantenir l'entitat i realitzar activitats per mantenir unida la massa social de la colla (Activitats Culturals, Activitats Solidàries, Activitats lúdiques, Classes de Crossfit i de Teles acrobàtiques, etc...) i anar preparant la represa de quan puguem tornar a fer castells.   La Tècnica vol realitzar la tasca de pensar com serà el retorn a l’activitat castellera, parlant amb el màxim nombre possible de membres de la colla, recollir totes les opinions per tal de buscar, trobar i innovar noves maneres d’assajar adaptades a la nova situació. El principal objectiu es emocionar-nos amb Tots els castells.

Llegir més
{{item.foto}}

Presentació dels resultats de l’enquesta als i les membres de les colles de Barcelona feta per l’Observatori de l’Afectació de la Covid-19

Tornarem a fer castells aquest 2021? Com s’haurà de fer, quan toqui, aquest retorn?   Els i les castelleres estem disposats a vacunar-se?   Com valoren la feina que s’ha fet des de les colles el passat 2020? I, sobretot, quantes continuaran fent castells un cop torni l’activitat i amb quin compromís?   Aquestes són algunes de les preguntes plantejades per un qüestionari de l’Observatori de l’Afectació de la Covid-19 i que han respost més de 950 castellers i castelleres de les vuit colles de Barcelona, els resultats del qual es presentaran el proper  dilluns 15 de febrer, a les 19.30h en directe pel canal de youtube de Cultura Popular de l’ajuntament de Barcelona: https://youtu.be/rOYD95GBHyo L’Observatori de l’Afectació de la Covid-19 va arrencar el passat mes de gener, impulsat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC),  la Coordinadora de Colles Castelleres de la Ciutat de Barcelona (CCCCB) i l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).  

Llegir més
{{item.foto}}

COMUNICAT: Acord amb els Castellers de Sarrià per compartir el local

Els Castellers de la Vila de Gràcia tenim ja 24 anys d'història. Durant aquest prop de quart de segle les hem vist de tots colors; bons moments, mals moments i moments que mai esborrarem de la nostra memòria. Per desgràcia, aquest 2020 ens ha tocat viure un any nefast que ens ha fet gairebé oblidar allò que tant ens agrada i que motiva la nostra existència; fer castells.    Davant la crisi sanitària del Covid-19 i al no poder realitzar les activitats corresponents que ens permetrien afrontar els costos de manteniment de la nostra estimada casa, Can Musons, un local que en pocs anys s’ha convertit en un dels llocs més emblemàtics de Gràcia. Ens hem vist amb l'obligació de replantejar-ne l'ús. Hem estat amb converses amb altres colles de cultura de Gràcia, amb el districte i inclús amb altres colles de la ciutat que es troben en una situació semblant a la nostra i hem arribat a un acord amb una colla amiga que es troba en una situació semblant a la nostra.    Davant la incapacitat del districte de Sarrià-Sant Gervasi per oferir una solució a la falta de local de la colla fillola dels Castellers de Sarrià; hem decidit compartir l'ús de Can Musons amb ells tant bon punt puguem reemprendre l'activitat castellera i així compartir-ne també les despeses. Sabem que és una decisió complicada però sempre hem buscat el millor per la colla.   Ja no estem al 2014, ara estem al 2020 i ens tocarà afrontar moltes noves dificultats, gaudir dels castells, recuperar la il·lusió; hem de riure i passar-ho bé! Junts hem tingut la sort de fer gran la nostra història pel nostre compte fins aquí; però ara hem de tocar de peus a terra. Només amb l'esforç i la constància tornarem a il·lusionar-nos i a gaudir tots junts.   Aprofitem aquest comunicat per transmetre que no ha estat una decisió fàcil i que hem estat fins a l’últim moment treballant per trobar altres solucions com un augment de l’import del conveni o l’adequació d’un espai perquè els nostres fillols puguin assajar en el seu Districte.   * LES JUNTES DE TOTES DUES COLLES ESTAN TREBALLANT EN UN DOCUMENT ON S'ESPECIFICARÀ ELS DRETS DE CADASCUNA DE LES COLLES SOBRE ELS USOS DEL LOCAL AIXÍ COM UN POSSIBLE CANVI DE NOM QUE AGRADI A TOTES DUES PARTS *

Llegir més
{{item.foto}}

Nou Comunicat: Ja tenim nom

Les Juntes dels Castellers de la Vila de Gràcia i Castellers de Sarrià arriben a un acord pel nom del local: Can Sants Innocents. Malgrat que els Castellers de Sarrià continuïn sense local i els Castellers de la Vila de Gràcia estem fent un esforç molt important per assumir les despeses de Can Musons en aquests moments tan complicats, la notícia que hem publicat aquest matí tant pels castellers de Sarrià com nosaltres és una INNOCENTADA. Volem agrair als mitjans que n'han fet difusió i especialment als nostres fillols per afegir-se a aquesta innocentada.

Llegir més
{{item.foto}}

Mascaretes solidàries de la colla!

Ja podeu comprar les mascaretes solidàries de la colla!.   Cada Divendres de 19 a 21h podreu comprar a Can Musons les mascaretes de la colla de cotó homologat i amb filtre interior, que es poden rentar fins a 30 vegades.   Tenim mascaretes per la canalla i talla adults.   El preu de la mascareta és de 8,5€ dels quals 2€ aniran destinades al Rebost Solidari de Gràcia.   Recordeu que podeu portar aliments pel Rebost Solidari, que en aquest moments són més necessaris que mai. 

Llegir més
{{item.foto}}

Donació de 15.000€ pel Rebost Solidari

Càritas de Colònia a través del cap de la catedral de Colònia mossèn Robert Kleine ha fet un donatiu de 15.000€ destinat al Rebost Solidari de Gràcia. Mitjançant l'Associació d'Agermanament Barcelona-Colònia i hem estat en contacte l'últim any per tal de gestionar l'actuació castellera davant de la Catedral de Colònia (Patrimoni Material de la Humanitat) que havíem de fer el passat mes de juny. Des d'un principi va quedar impressionat pels castells i ens va començar a seguir. Ara en època de pandèmia, a través de les xarxes socials va conèixer la col·laboració de la colla amb el Rebost Solidari, en que cada divendres recollia aliments i productes de primera necessitat a Can Musons. Tant des de Castellers de la Vila de Gràcia com des del Rebost Solidari volem agrair a Caritas de Colònia, i a Mossèn Robert Kleine per la donació i a l'Associació d'Agermanament Colònia-Barcelona per les gestions i el suport.

Llegir més
{{item.foto}}

1.276 Kg d'aliments recollits a Can Musons

  Des de finals de maig hem posat un punt de recollida d’aliments i productes d’higiene pel Rebost Solidari a Can Musons.   Durant totes aquestes setmanes hem recollit un  total 1.276 kg entre menjar i material de primera necessitat.   Volem donar les gràcies a totes les persones i entitats que heu posat el vostre gra de sorra.   A la tardor tornarem a recollir aliments i productes pel Rebost Solidari.

Llegir més
{{item.foto}}

DASC 2020 a Can Musons

Per celebrar el Dia de l’Associacionisme Cultural a Can Musons farem dos actes diferents:   El dia 4 penjarem als Canals de Youtube de les entitat de Can Musons (Festa Major de Gràcia, Castellers de la Vila de Gràcia i Federació de Sant Medir) diversos vídeos sobre les nostres festes.   Es podran veure els següent vídeos:   Canal de Sant Medir:   FEM UN CAVALLET DE PAL En aquest vídeo, podreu veure com fer un cap de cavallet de roba amb un resultat molt maco. Si li voleu posar un pal després, tindreu una joguina molt divertida. Com sabeu, el cavall és un dels trets fonamentals en la Festa de Sant Medir, i li hem volgut retre un petit homenatge amb aquest tutorial.   https://youtu.be/oENP1QyGn00   FEM GOMINOLES En aquests vídeos, us ensenyarem com fer llaminadures de diferents tipus i sabors. Esperem que els resultats siguin més que dolços!   Núvols –   https://youtu.be/6XFBjCSBP1w   Té i infusions – https://youtu.be/KJrs-g8s0BA   Sabors – https://youtu.be/zWGGAxPDAgw   Sucs Naturals – https://youtu.be/jbOV2DUicz4   LLISTA DE REPRODUCCIÓ DE SANT MEDIR   Llista de reproducció amb diferents vídeos que expliquen, en diferents anys, com es viu la Festa de Sant Medir als diferents Districtes que la gaudeixen i els seus orígens i característiques.   https://www.youtube.com/playlist?list=PLhNT2f1EABz6ONHo5bWipPL75fTVbuZZA     Canal dels Castellers de la Vila de Gràcia:   10:00 EL PRIMER 4D9: El primer 4d9f que va fer la colla   https://youtu.be/XZ_bIo1EkI8     12:00 ELS INICIS DE LA COLLA Recull dels informatius de Gràcia Televisió de les primeres actuacions de la colla (1997)   https://youtu.be/3IxTAZDp9lI   13:00 RESUM temporada 2019 https://youtu.be/HYcjUQtkcgQ     Canal de la Fundació Festa Major de Gràcia   FESTA MAJOR 2019 11:00 Recull fotogràfic de la Festa Major  2019 https://youtu.be/vOKTsy9CT4U     El dia 9, a les 19:30 farem un debat, que es podrà seguir pel nostre canal de Youtube sobre si les noves tecnologies han vingut per quedar-se a la cultura popular o són només una eina perquè la festa no mori en temps de pandèmia.   Moderat per Amadeu Carbó i amb la presencia de Guillem Espriu (Fundació Festa Major), Roger Gispert (Castellers de la Vila de Gràcia), Josep Anton Torralba (Sant Medir) i Eduard Almacellas (Colles de Cultura Popular).

Llegir més