Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Els CVG presents al 30è Aplec Internacional d'Adifolk a Ostrava (Rep. Txeca)

Els Castellers de la Vila de Gràcia serem presents al 30è Aplec Internacional de cultura popular que organitza Adifolk i que al 2017 es celebrarà a la ciutat Txeca d'Ostrava. L'Aplec Internacional vol ser l'homenatge al solstici que obre la porta a les Festes Majors de Catalunya. L'Aplec es celebrarà en el marc de la secció d'espectacles de carrer del Festival Colours of Ostrava on Catalunya serà el país convidat. 

Llegir més
{{item.foto}}

Recuperant sensacions a Les Corts

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat diumenge 9 a la Plaça Comas en el marc de la Festa Major de Les Corts. Els blaus hi arribaven condicionats per les caigudes, i les consegüents baixes, de les darreres llenyes. No obstant això el catàleg de castells presentats va ser força meritori. Per obrir boca els de la Vila van optar pel 7d8, just el quart del curs. L’estructura es va mostrar amb bona mida a les dues parts del castell, i es va carregar amb força diligència, cosa que s’agraeix en un castell d’aquestes característiques. La posterior descarregada sí que va demanar un plus extra d’energia a la pinya, que no va acabar de sentir-se còmoda. En la segona mànega va ser el torn dels 2d8f, castell insígnia pels graciencs. Aquest cop la torre presentava alguns canvis al tronc, degut a les baixes sensibles que han sofert les darreres setmanes. La pujada de la construcció va ser bona, amb un folre ben apamat i un tronc jugant amb el bellugueig del castell. Amb la travessada de l’enxaneta un membre dels pisos alts va adoptar una posició poc ortodoxa, però eficaç a la hora de parar les batzegades, i permetre l’estructura arribar a pon port. En darrera instància els CVG van plantar el 4d8 per cloure les rondes de castells. El carro gros va ser de bella factura, d’aquells que surten ben executats sense titubejos.  Un més al sarró dels de la Vila. Per últim els CVG van elevar un vano de 5, és a dir un espadat de 5 flanquejat per dos de 4. Els blaus inicien uns breus dies de descans, amb la vista posada a les quatre darreres diades que els queden abans de finalitzar la temporada.

Llegir més
{{item.foto}}

8 i 9 d'Octubre: Actuació a la Festa Catalana i a la Festa Major de les Corts!

DISSABTE 8 d'octubre a les 18:30h FESTA CATALANA (Plaça Nova) Actuarem a la plaça Nova en solitari. La convocatòria és a les a les 18h a la Plaça Nova. DIUMENGE 9 d'octubre a les 12h FESTA MAJOR DE LES CORTS L'actuació de la Festa Major de les Corts començarà a les 12h a la plaça Comas i hi actuarem amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona. La convocatòria a les 11:30h a la Plaça Comas. 

Llegir més
{{item.foto}}

RESULTAT AMARG AL GRAN DIA DE LA CASTELLÍSTICA

El passat diumenge dia 2 d’octubre els Castellers de la Vila de Gràcia van prendre part en el Concurs casteller de Tarragona, en la jornada destacada del certamen, entre les grans agrupacions del país. Els blaus volien atacar de nou la tripleta màgica, que enguany no han pogut completar íntegrament, i que malauradament diumenge també es va quedar a mig camí.   Els de la vila van optar per iniciar l’actuació amb el 4d9f, castell que cada cop més està esdevenint un valor segur pels del Carrer Alzina. El quatre folrat va pujar amb una rengla lleument estirada, sense tenir la millor quadratura, però amb una seguretat contrastada. El bon ritme d’execució dels petits va permetre que el castell es muntés amb agilitat i que la descarregada no s’allargués, fent que els CVG se l’anotessin sense angúnies. Tercer del curs, i desè completat a la història de la colla gracienca.   En segon torn era la hora del germà del quatre folrat, el 3d9f. El castell, que enguany s’ha mostrat molt irregular en el registre dels de la vila, va pujar amb una quadratura excel·lent i amb un folre molt atent a les correccions que es precisessin. L’estructura es va mostrar impertèrrita fins a la col·locació dels dosos, i amb els més menuts ja arribant a dalt, una fuetada inesperada, que pujava de baix del castell cap als pisos superiors, va trencar irremeiablement el castell. Una autèntica pena, atenent que aquest cop sí semblava que els blaus havien domat l’estructura. La llenya malauradament no va ser agraïda, suposant que diversos castellers es lesionessin, i alhora provocant una rebaixa de dificultat respecte el programa inicial.   A la tercera mànega els CVG van plantar un 3d8 de circumstàncies, que es va resoldre sense cap contratemps, i que permetia asserenar els ànims de cara afrontar el 2d8f en la ronda de repetició. La torre folrada va pujar neguitosa, i amb la creuada dels menuts el tronc va haver d’esprémer les dents per arribar a bon port, amb un folre treballant força més del que ho sol fer en aquesta estructura.   Ja per cloure la Diada, on els CVG van acabar amb una discreta 11ª posició en el rànking general de la Biennal castellera, els blaus van elevar tres pd4. Ara toca seguir treballant per cloure el curs amb els millors registres possibles, malgrat les adversitats. El proper compromís dels graciencs és diumenge 9 a Les Corts, concretament a la Plaça Comas, en el marc de la FM del mateix barri.

Llegir més
{{item.foto}}

Mercè de contrastos pels blaus

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat dissabte a la Diada de Colles locals de la Mercè. Els de la Vila hi anaven de màxims, tal i com ho demostra el rotlle de camises blau marí que van arrossegar a la Plaça Sant Jaume.   Després d’entrar a plaça amb el pilar caminat (i fer les delícies del públic amb la rapidesa a la hora d’executar-lo) els graciencs van iniciar la jornada amb l’assalt al 5d8.   La catedral es va mostrar ben serena durant la pujada, amb una entrada dels menuts ben controlada. Amb les dues aletes fetes el castell va demanar concentració i precisió per arribar a bon port, tal i com així va ser. Primer castell fet amb bones maneres, cosa que dotava als blaus de tota la confiança per abordar els castells de nou.   L’elecció per la segona ronda va ser el 4d9f, estructura que ja s’havien anotat la passada Festa Major. Després de desmuntar un peu, els graciencs van arriar el castell cap amunt, havent-lo lligat impecablement pel folre. Amb la pujada dels pisos superiors el castell va perdre la quadratura, fent que alguns castellers de tronc treballessin de manera incòmoda. Malgrat tot, una ràpida carregada de la construcció i la serenitat oportuna a tots els nivells va permetre que els de la Vila s’anotessin el quatre folrat, el novè del seu historial.   En la tercera mànega li tocava el torn al germà de l’anterior; el 3d9f. En aquest cas, el castell no va arribar a bon port. L’estructura no va presentar la fermesa necessària, i va aconsellar ser desmuntada. En el torn de repetició els blaus varen tornar amb el tres folrat, que va tornar a mostrar les carències anteriors, i que aquest cop va fer llenya quan ja es disposava a tornar baixar l’estructura. Deures pendents pels de la Vila, que el proper diumenge 2 afronten un dels compromisos més importants de l’any, el Concurs de Castells de Tarragona. Per cloure la Diada, els CVG van plantar dos pd4 en el torn dels espadats.

Llegir més
{{item.foto}}

Catedral blava al Garraf

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat diumenge 18 a Vilanova i la Geltrú, en el marc de la Xª Diada Albert Salvany. D’inici els graciencs van optar per sortir del castell gran del programa, tot plantant el 5d8. La catedral dels castells va pujar amb òptimes condicions i es va carregar amb bones maneres. La desmuntada del castell només va exigir la dosi justa d’energia per arribar a bon port. Bones notícies doncs, ja que els blaus no executaven aquesta construcció des de principis de juliol.   En la segona mànega els CVG van executar el 3d8, que malgrat alguna cara nova en els pisos superiors, van resoldre amb mestratge. Acte seguit, i per cloure les rondes de castells, els de la Vila van enfilar el 4d8. El carro gros va pujar amb bones maneres, però un cop feta l’aleta, la mida del castell va deformar-se lleument, sense fer perillar l’estructura en cap cas. Bons registres tant amb el 3d8 com el 4d8, que s’espera que puguin créixer un pis en els propers compromisos dels graciencs.   Per últim, en el torn de pilars, els CVG van elevar un vano de 5, és a dir un espadat de 5 flanquejat per dos de 4. La propera actuació dels blaus serà dissabte que ve en el marc de la Diada de la Mercè, on la colla vol duu els seus millors registres, i de retruc amb la vista posada al següent compromís, el Concurs de Castells de Tarragona, el proper diumenge dia 2 d’octubre.

Llegir més
{{item.foto}}

Triatló per la Diada Nacional

Els Castellers de la Vila de Gràcia van viure un dia llarg i atrafegat diumenge passat pels actes de celebració de l’onze de setembre. La jornada va començar ben d’hora amb la ofrena floral al Fossar de les Moreres, amenitzat amb un pilar de 4 i el Cant dels Segadors.   Acte seguit la colla es va dirigir cap al Parc del centre del Poblenou per prendre part de la Diada castellera organitzada per la celebració de la Festa Major del barri. Els blaus van optar per obrir l’actuació amb el 2d8f, el setè del curs. La torre folrada va pujar amb bones maneres i malgrat algun desajustament del folre, el tronc va resoldre l’estructura amb mestratge. En la segona mànega va ser el torn del 3d8. El castell va pujar un pèl deformat i amb cert tremolor, però es va completar sense més contratemps. Per cloure les rondes de castells, els blaus van enlairar el 4d8. El carro gros no va sortir massa fi: l’estructura va deformar-se ràpidament i va exigir molta feina a pinya i tronc per salvar l’estructura, que això sí, es va poder completar. Per cloure la diada els graciencs van enlairar un vano de 5, és a dir un espadat de 5 flanquejat per dos de 4.   Un cop dinats, els de la vila van encarar el darrer compromís de la jornada; la presència a la concentració organitzada per l’ANC, concretament al Tram 38. Els blaus van enlairar-hi el 4d7, el pd5 i el pd4 com a castells destinats a amenitzar l’acte.

Llegir més
{{item.foto}}

Diumenge actuem a la Diada Albert Salvany!

Diumenge actuem a la diada castellera que homentja l'ex-cap de colla dels Bordegassos de Vilanova Albert Salvany. Ho farem acompanyats de la colla local i dels Nens del Vendrell. L'actuació serà a les 12h del Migdia a la plaça de les Cols, els autocars de la colla sortiran a les 10h dels Jardinets de Gràcia, i la convocatòria és a les 11:30h a la plaça de les cols.

Llegir més