Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

la Mercè 2017

El passat 24 de setembre els CVG vam participar a la Diada de la Mercè de les colles locals. Els CVG vamcomençar el dia amb un p4 a la basílica de la Mercè amb la pancarta democràcia. Seguit d'un cercavila fins a la Plaça Sant Jaume per entrar en pilar caminat i continuar amb un pilar de 4 simultani amb totes les colles amb la pancarta " Volem votar ". La Diada d'enguany era el primer cop que és feia a l'antiga. Els CVG vam realitzar 2d8f, 7d8, 4d9f i vano de 5.

Llegir més
{{item.foto}}

Diada Nacional de Catalunya

El dia 11 de semtembre els CVG vam participar als actes en motiu de la Diada Nacional de Catalunya de l'11 de setembre.  Al matí fent una ofrena floral a Rafael de Casanovas i al Fossar de les Moreres, I a la tarda participant a la Diada del SI.

Llegir més
{{item.foto}}

Diada de Santa Rosalia a Torredembarra

El passat diumenge 3 de setembre els Castellers de la Vila de Gràcia vam tornar d'unes petites vacances després de la nostra Festa Major, per encarar la Diada de Santa Rosalia a on actuàvem per primer cop. Vam realitzar el 5d7, el 4d8, el 2d7 i un pilar de 5.

Llegir més
{{item.foto}}

Aquest diumenge a Torredembarra: Santa Rosalia!

Aquest diuemenge a les 12:30h tenim una actuació important a Torredembarra. Ens hi acompanyaran els Nois de la Torre, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Tarragona.

Llegir més
{{item.foto}}

Actuació al Gran Premi de Catalunya de MotoGP

El passat diumenge 11 de juny, els CVG vam actuar al Circuit Barcelona-Catalunya en motiu del Gran Premi de Catalunya de Moto GP. Vam actuar abans de cada cursa, moto 2, moto3 i motoGP. Vam realitzar, 3d7, 4d7a, p4, 5d7, p4ps, 4d7 , p4 i p4c.

Llegir més
{{item.foto}}

Prou que plou

Deixem-ho clar, ens agrada la pluja! Sigui pel calendari tant llarg que tenim, perquè St. Eulàlia sempre plora a la Mercè o perquè manant el folre se’ns escapa un gall... Sempre hem d’enfrontar diades amb pluja durant la temporada, i ens han deixat records inesborrables, qui no recorda el gloriós pilar de set de la Mercè del 2014?   El cas és que al Vendrell, terra castellera, zona tradicional, tampoc va salvar-se de l’espurnejada el passat diumenge i per alegria gracienca ens va deixar un bon regal.   Al Baix Penedès la tècnica s’havia plantejat un gran pas endavant. Després de deixar la torre al tinter durant unes setmanes i veient l’evolució als assajos es va decidir de portar-la a l’aniversari dels Nens del Vendrell, colla senyora. El cas es que l’estructura de 2 desperta dubtes, com sempre passa en una construcció tant lleugera, la torre és un meló que s’ha d’obrir, i a la plaça Vella havíem descarregat una de les millors torres de la colla.   D’entrada la diada començava amb el veloç pilar caminat marca de la casa. Per continuar amb el primer castell de la diada el 3de8, castell que tot i haver de desmuntar un parell de peus abans d’arriar-lo amunt va presentar bones mides i es va descarregar sense complicacions.   A segona ronda atacàvem el plat fort. El 2de8f. Primera vegada que atacàvem una torre a plaça amb la soca a l’antiga. Els segons van validar el castell a la primera i un cop el folre a lloc, les sensacions al castell eren excel·lents. La soca molt ferma treballant amb molta seriositat, nucli fent mínimes correccions, mans amb molts galons, tronc concentrat i canalla superant-se a si mateixa regalant-nos una torre molt més senzilla del que tots ens esperàvem. (Menció especial a l’estrena de la Delas que ja ha ocupat tres pisos d’aquest castell! Quant de futur!) Felicitat desfermada doncs al rotllo gracienc, ha tornat la torre!   A última ronda fèiem front a un dels castells que ens estar costant més lligar aquesta temporada, i es que potser si que ens fem grans i ja ens surt millor el 3 que el 4. El carro gros va pujar amb una quadratura poc catòlica que va exigir més treball del normal en una estructura com aquesta, molt bé la canalla, decidida.   Tancàvem l’actuació amb un vano de 5 i tornàvem cap a casa amb la sensació de que la pluja, una vegada més, no ens aigualia la festa, ens feia créixer. Dolça colla.

Llegir més
{{item.foto}}

Aquest cap de semana, els Castellers de la Vila de Gràcia celebrem el XXè aniversari de la colla

La celebració estarà carregada d’activitats. Començarem els actes dissabte a la tarda amb la “Petita Festa Blava”, dedicada a la canalla de la colla i a tots aquells infants que vulguin passar-ho bé.  A partir de dos quarts de cinc, els nens i nenes podran gaudir de tallers, d’inflables, d’un taller de castells i de l’animació  infantil del Grup Ail’as.   L’endemà, diumenge 21, celebrem la diada castellera del XXè aniversari. De bon matí, a partir de les 8, els grallers graciencs despertaran els veïns i les veïnes de la Vila, anunciant que s’acosta la Diada.   Un cop recuperem les forces amb un bon esmorzar al nostre local de Can Musons ens dirigirem cap a la plaça de la Vila per iniciar el plat fort de la jornada. La diada castellera començarà a les 12 hores amb un cartell de luxe: la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Nens del Vendrell i els Capgrossos de Mataró.   Per finalitzar la celebració, a les 18h, els Pastorets Rock oferiran un concert als jardins de Manuel Torrente, davant de Can Musons.

Llegir més
{{item.foto}}

Diada de Sant Ponç

Un altre diumenge de camisa, pantaló i faixa sota el braç, aquest cop a Sant Cugat per festejar Sant Ponç, patró de les herbes remeieres. I no en va, la diada ens va servir per tancar la única cicatriu que tenia la colla aquest inici de temporada i plantar-nos a les portes del nostre aniversari amb l'ànim net i preparats per encarar l'exigent segon tram de temporada que ens ha de portar fins a la glòriosa Festa Major de Gràcia.   Amb la temporada a punt d'agafar velocitat, compartiem plaça amb colles de la nostra gamma. Era la primera vegada aquesta temporada que ens exigiem i ens exigien. A la primera ronda, per obrir boca, vam executar amb formes fantàstiques, el 3de8, gran treball de la pinya, ordenada i atenta al castell. A segona ronda, sense el trumfo de la nostre estimada torre, les cartes de la gamma alta de vuit de la nostra mà passaven pel 7de8, castell al que ens ha costat agafa el tempo aquesta temporada. Tot i així va pujar sòlid a la banda del tres, però desquadrat i treballat a la banda del 4. Malgrat alguns patiments, els blaus se l'apuntaven amb aquesta barreja de veterania i canvis que presenten els seus rotllos. I finalment encaravem la tercera ronda, el castell menor, però l'únic que ens havia caigut durant aquest inici de temporada. El ritme de la púbilla va ser molt bo i ens apuntavem el primer 2de7 descarregat de la temporada, ferida tancada i gràcies Sant Ponç!   Els sentits, doncs, ja es desvetllen, es dibuixen els primers somriures murris, espurnegen els ulls, s'acosta la primera gran cita de l'any. L'aniversari, la vintena, a casa, amb vosaltres, amb nosaltres. Fruïm! Dolça colla!

Llegir més