Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

El desvetllament

Categoria: Diades castelleres

Ser una de les colles del pla de Barcelona implica rebuscar la camisa als calaixos de l’armari abans del que seria normal al que anomenem zona tradicional de la castellística. I és per un bon motiu, els graciencs baixem a la ciutat veïna per celebrar el dia de Santa Eulàlia amb la companyia de la resta de colles de la capital.

Enguany, l’actuació presentava algunes variables respecte a edicions anteriors. Es suprimia l'entrada a plaça amb el pilar caminat, cosa que als graciencs sempre ens dol ja que perdem l’oportunitat de lluir un dels espadats més ràpids del món casteller; la diada canviava d’horari i s’avançava una hora al que és habitual, i es consolidava l’ordre d’actuació “a l’antiga” que permet aixecar els castells de totes les colles alhora, donant gran velocitat a la diada (tan sols quaranta minuts!) i una plasticitat que difícilment trobem fora del Concurs de Castells de Tarragona.

Diumenge, però, també era dia d’estrena per la renovada tècnica de la colla, que va plantejar la diada de manera notable, plantejant una actuació de castells de set de gamma alta, totalment a l’abast dels d’Oriol Vilajosana, “Oriolet” (cada cosa pel seu nom... i a castells pel seu malnom).

La plaça presentava una bona entrada, no desbordant com a la Mercè, però suficient per omplir Sant Jaume. Els representats públics al balcó, cosa que sempre s’agraeix i vesteix, i un desplegament de mitjans audiovisuals dels que podem gaudir a poques diades.

L’actuació, com no podia ser d’altra manera, va anar com una seda, els Blaus van despatxar el 5de7, el 7de7 i el 4de7a amb veterania i sense cap mena de patiment, aprofitant l’ocasió per estrenar cares noves al tronc i a la pinya, rematant la diada amb el clàssic vano de 5, en aquesta ocasió amb penons mostrant el suport a la campanya «Casa nostra, casa vostra».

Pel cap de setmana que ve tenim doble cita dels de la Vila, dissabte 18 amb la manifestació #VolemAcollir i diumenge 19 al Pregó de Sant Medir. Dolça colla! 

Galeria d'imatges

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més