Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

El proper 13 d'abril es presenta la Comissió LGTBI de CVG a la Plaça Revolució

La Comissió LGTBI dels Castellers de la Vila de Gràcia neix seguint l’exemple de l’Assemblea Feminista de la mateixa colla creada farà cosa d’un any i mig i que, juntament amb la Comissió Contra el Racisme, formen la Comissió d’Equitat que les engloba a totes tres. Aquesta comissió pretén sensibilitzar als castellers de la colla i abordar les problemàtiques que impliquen pertànyer al col·lectiu LGTBI. També volem ser un punt de trobada on qualsevol persona del col·lectiu pugui sentir-se còmoda i expressar-se com vulgui. D’aquesta manera, volem treballar per un món casteller obert, inclusiu, plural i tolerant, on totes ens puguem sentir segures i còmodes. Volem també, amb aquest exemple, projectar aquests valors a la resta de la societat.   En motiu de l’estrena d’aquesta comissió, organitzem una jornada LGTBI. En aquest acte es faria la presentació de la comissió, es llegirà un manifest, hi haurà xerrades i molt més. Tot això amenitzat amb música. També farem la presentació a Gràcia del mocador casteller contra la LGTBIfòbia.

Llegir més
{{item.foto}}

Recuperem el Dijous Gras ... 28 de febrer

Tornem a celebrar el Dijous Gras a la Vila de Gràcia! Les tres entitats de la Casa de la Festa de Can Musons (Federació De Colles de Sant Medir, Castellers de la Vila de Gràcia i Fundació Festa Major de Gràcia) organitzem aquesta festa en el marc del cicle festiu de Carnestoltes per tal que les entitats gracienques i el veïnat gaudeixin d'una jornada festiva i de trobada. Hi haurà:  - Concurs de truites (20h): per participar cal enviar un correu a info@festamajordegracia.cat informant del nom del o la concursant i del tipus de truita que farà. Hi haurà premis! ;) ... Podeu apuntar-vos al mateix moment del concurs. - Sopar gratuït - Arribo de la Reina Carnaval! - Concert amb La Portàtil FM - Servei de bar Vine disfressat/da i tindràs una consumició gratuïta!  T'hi esperem! Tothom hi és convidat!   

Llegir més
{{item.foto}}

CALÇOTADA POPULAR DELS CVG - Dissabte 9 de març

El proper dissabte 9 de març, els Castellers de la vila de Gràcia, organitzem la SANG BLAVA! la donació de sang a Can Musons. I com ja es tradicional, en acabar organitzem una CALÇOTADA POPULARtant pels membres dels CVG com pels veïns i veïnes de la vila de Gràcia. Els veïns i veïnes de la Vila de Gràcia podeu comprar els tiquets anticipadament a: - al nostre local, el dissabte 2 de març, durant el partit de futbol R.Madrid vs FCB a partir de les 20,45h. - on-line al següent link fins el 3 de març https://www.inscribirme.com/calcotadapopulardelscastellersdelaviladegracia1 - el mateix dia al lloc de convocatòria a partir de les 13h mentre hi hagi places. El preu és de 15.50€ pels adults i 6€ pels menors de 12 anys.

Llegir més
{{item.foto}}

Arriba la Sang Blava a Can Musons ... Tots a donar sang!!!

El Banc de Sang i Teixits, els Castellers de la Vila de Gràcia, amb el suport d’altres entitats gracienques organitzen el proper dissabte 9 de març al matí (de 10 a 14 h) a Can Musons (local dels Castellers de la Vila de Gràcia, c/ Alzina, 7, Barcelona), una nova edició de la campanya especial de donació de sang a Gràcia anomenada Sang Blava.    Amb l’eslògan “Sang blava”, les entitats gracienques s’uneixen a la donació altruista de sang i fan una crida a tota la Vila perquè s’hi uneixi. La campanya es podrà seguir a Twitter amb l’etiqueta #sangblava.Enguany la campanya central de la Vila de Gràcia de donació de sang ha doblat esforços i recursos i espera arribar a les 100 donacions.   A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: - Ser major d’edat. - En cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Llegir més
{{item.foto}}

XXIII Jornada de Prevenció de Lesions del Món Casteller

El passat 9 de febrer es va celebrar a la Vila de Gràcia la XXIII Jornada de Prevenció de Lesions del Món Casteller. Els amfitrions en aquesta edició érem els Castellers de la Vila de Gràcia.   A la Jornada va donar inici a les 10h van assistir poc més de 250 castellers de 67 colles d’arreu de Catalunya, tot un èxit. Després de la benvinguda als assistents, va presentar-se la Comissió de seguretat de la CCCC.La Comissió de Seguretat neix per potenciar les accions de prevenció de lesions en el món casteller treballant de forma col·laborativa entre colles.   Durant el matí, van dur-se a terme 4 tallers tècnics i 4 de salut en doble ronda, que tractaven temes tant diversos com:   Taller de tronc: El tronc de la torre. Gestió dels comunicats d’accident. Taller de pinyes: Per què s’obre una pinya/soca i cóm evitar-ho? L’escalfament i els castells: Com  fer un escalfament dinàmic i adaptat a la nostra activitat? Taller de canalla: Role-playing: Com afrontar situacions de crisi amb canalla i amb els pares de canalla? Immobilitzacions i mobilitzacions en lesions de columna vertebral i col·locació de collaret cervical. Taller de simulació d’accidents. Taller de psicologia: El lideratge d’una colla castellera.   Els tallers amb més èxit d’assistència varen ser el taller de tronc: el tronc de la torre, el taller de simulació d’accidents i el taller de psicologia: el lideratge d’una colla castellera.   També durant el matí va dur-se a terme els tallers de grallers i tabalers i el de col·locació correcta i manteniment de cascos d’acotxador, enxaneta i dosos.   El dinar va dur-se a terme a l’ACIDH, una entitat que treballa per l’atenció de les persones amb intel·ligència límit i discapacitat intel·lectual lleugera, la principal funció de la qual és la prestació de serveis per cobrir les seves necessitats a nivell social, laboral i formatiu i dedicada a millorar la seva qualitat de vida.   Després de dinar van dur-se a terme les reunions de responsables sanitaris (introducció de dades a la base de sinistres, present i futur), la de responsables de canalla (parlem de riscos i pors amb la canalla), la reunió tècnica (el salt al “vuit”) i la taula rodona (comunicar lesions després d’una caiguda o no?).   Abans de la darrera conferència de la Jornada,  els Castellers de la Vila Gràcia van presentar la BECA MIKE, conjuntament amb la CCCC i la família del Mike. I a la conferència de tancament va presentar-se la Guia d’actuació en cas de commoció cerebral que ben aviat estarà l’abast de totes les colles. Agrair la col·laboració a tothom que hi va participar, als organitzadors (Foment de la Ciència i la Salut en el Món Casteller, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i a totes les voluntàries dels Castellers de la Vila de Gràcia), també agrair la col·laboració a Bon Preu i al Mercat de l'Abaceria Central de Gràcia per la seva col·laboració en l'esmorzar que vam oferir als assistents abans de donar inici a la Jornada. 

Llegir més
{{item.foto}}

Revetlla de Sant Joan amb els Castellers de la Vila de Gràcia!!!

Aquest any tornem a celebrar la Revetlla de Sant Joan a la Plaça de la Virreina, amb un SOPAR POPULAR seguit del concert amb PASCUAL I ELS DESNATATS i DJ MARIMÓN. Els tiquets del sopar tenen un cost de 10€ (inclou: amanida, empanades, beguda, coca i copa de cava). Tenim opció vegana. On es poden comprar els tiquets? - AVUI, divendres 15, a la Plaça de la Virreina (20,30 a 22,30h)  - DIMECRES 20 al nostre local dimecres de 20,30 a 22,30h (Can Musons, carrer Alzina 7)  - El mateix dia, DISSABTE 23, a la Plaça de la Virreina fins a exhaurir existències.

Llegir més
{{item.foto}}

Torneig de futbol de canalla de colles castelleres del Pla de Barcelona

Dissabte 2 de juny, es celebra el Torneig de Futbol de canalla de les Colles Castelleres del Pla de Barcelona. En aquesta ocasió els organitzadors som els Castellers de la Vila de Gràcia. De moment han confirmat assistència els Castellers de Barcelona, la Colla Jove de BCN, Castellers de la Sagrada Família, Castellers de Sarrià i Castellers del Poble Sec. El Torneig es durà a terme a l'Escola Infantil Jesuïtes de Gràcia - Kostka, al carrer Mare de Déu de la Salut 17-29), a partir de les 10,30h. En l'organització dels partits i arbitratge ens donaran un cop de mà els membres de Pal i Gol. En acabar dinarem al local dels CVG " Can Musons " i continuarem amb una Gimcana per les places de la Vila de Gràcia. 

Llegir més
{{item.foto}}

Dia de l'Associacionisme Cultural, dissabte 2 de juny

El proper dissabte 2 de juny, a l'ESPAI CAN MUSONS celebrarem el DIA DE L'ASSOCIACIONISME CULTURAL. En motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural 2018 (DASC) les entitats i equipaments obren les seves portes a la ciutadania per donar a conèixer la gran riquesa del teixit associatiu cultural del nostre país a través de xerrades, exposicions, assajos oberts, concerts, tallers, etc. Aquest any les jornades de portes obertes es celebraran des del divendres 1 al diumenge 3 de juny. És per això que les tres entitats residents a Can Musons, Federació de Colles de Sant Medir, La Fundació Festa Major de Gràcia i els Castellers de la Vila de Gràcia durem a terme xerrades, exposicions, taller de castells.... durant tot el matí.

Llegir més