Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Vine a donar sang a Can Musons!

El Banc de Sang i Teixits, els Castellers de la Vila de Gràcia, la Salle Gràcia, amb el suport d’altres entitats gracienques organitzen el proper divendres 3 de març (de 16 a 20h) a la Salle Gràcia (Plaça del Nord 14) i dissabte 4 de març al matí (de 10 a 14 h) a Can Musons (local dels Castellers de la Vila de Gràcia, c/ Alzina, 7, Barcelona), una nova edició de la campanya especial de donació de sang a Gràcia anomenada Sang Blava.      Amb l’eslògan “Sang blava”, les entitats gracienques s’uneixen a la donació altruista de sang i fan una crida a tota la Vila perquè s’hi uneixi. La campanya es podrà seguir a Twitter amb l’etiqueta #sangblava.   Enguany la campanya central de la Vila de Gràcia de donació de sang ha doblat esforços i recursos i espera arribar a les 100 donacions.   A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:   - Ser major d’edat. - Pesar 50 quilos o més. - En cas de ser dona, no estar embarassada.   Per donar sang no cal estar en dejú.

Llegir més
{{item.foto}}

Homenatge a l'Albert Musons

Com molts de vosaltres sabreu l’Albert Musons va ser conseller de Districte de Gràcia i una persona cabdal en la història de la nostra colla, per aquest motiu el nostre local porta el seu nom. Malauradament l’Albert ens va deixar, a l’Octubre farà deu anys, i és per això que amics i familiars estan organitzant una sèrie d’actes d’homenatge aquest 2017.  El proper dia 2 de març es presentaran aquests actes així com la proposta d’edició d’un llibre que no va arribar a temps de ser editat. Per tot el que l’Albert va significar i significa per la colla , per Gràcia i per molts de nosaltres omplim Can Musons el proper 2 de març a les 20h. Per a més informació podeu anar aquí.

Llegir més
{{item.foto}}

Els castellers de la Vila de Gràcia amb les persones refugiades

Els castellers de la Vila de Gràcia ens hem adherit al manifest de ‘Casa nostra, casa vostra’ i vam participar a la manifestació de dissabte passat a la ciutat de Barcelona.Els blaus també ens hem inscrit al Inventari de recursos per a l’acollida de persones refugiades de la Generalitat de Catalunya, oferint el nostre projecte Llengua i Castells.   Aquest projecte consisteix en realitzar unes xerrades sobre el món casteller amb el suport d’una presentació, un vídeo i un dossier explicatiu. En aquesta presentació s’explica d’on provenen els castells, com es “canta” una pinya, la nomenclatura i parts d’un castell i la seva relació amb la música. Però la part més important és l’explicació dels valors castellers: el treball en equip, la solidaritat, l’autosuperació, la força, l’equilibri, el valor i el seny. Aquests valors no només es poden aplicar als castells sinó també a la societat i al dia a dia. Posteriorment, els participants baixen al cub d'assaig, lloc on realitzem els assajos de castells, i allà reben una sessió pràctica d’una hora de durada. Després poden participar a l’assaig general de la colla, com un membre més de l’entitat. Aquesta activitat és una bona mostra de cultura popular i per a que els nouvinguts es submergeixen en un ambient catalanoparlant que els permet poder utilitzar el català sense por. A més de practicar la llengua també se senten partícips d'una activitat on tothom té el mateix paper i on de seguida et sents útil. En el cas que alguns dels participants d’aquest projecte volgués entrar a la colla, posaríem a la seva disposició el Pla d’Acollida de CVG.   PLA D’ACOLLIDA Aquest pla va destinat a les persones que acaben d’entrar a la colla. Un equip de persones treballa per tal d’acollir els i les nouvingudes, facilitar la seva introducció i coneixença del món casteller, i la integració dins de la colla. La Comissió d’Acollida realitza un seguiment del nou casteller durant les primeres setmanes que forma part de l’entitat. Li explica el funcionament de la colla, l’ajuda a col·locar-se bé dins d’una pinya i afavoreix que s’integri en els diferents grups de persones que es poden trobar dins d’una colla castellera. El fet d’entrar a la colla, on hi ha moltes persones diferents, afavoreix les relacions socials i l’oportunitat a realitzar una activitat diferent a la que estan acostumats. Per això, posem a disposició la Colla que és una gran família i un coixí molt necessari i útil en moments difícils, a les persones refugiades per a integrar-se a una nova societat.   També oferim el nostre local quan no hi ha activitat per a que puguin realitzar cursets o activitats.

Llegir més
{{item.foto}}

CARNESTOLTES

El proper 25 de febrer serà dissabte de Carnaval i la Fundació de la Festa Major de Gràcia organitzarà la Rua de la Vila, on hi participen entitats, casals, famílies, ampes, etc. Tothom és benvingut. Només cal que us disfresseu, prepareu alguna coreografia amb companys i amics i sortiu a gaudir de la Rua de Carnestoltes.   Us adjuntem un full d'informació on trobareu tot el que necessiteu saber (horaris, recorregut, convocatòries, premis, etc, etc, etc). Divendres 10 s'inicien les inscripcions i estaran obertes fins el 24 a la tarda. 

Llegir més
{{item.foto}}

MANIFESTACIÓ CASA NOSTRA CASA VOSTRA

En el marc de la campanya 'Casa nostra, casa vostra', el dia 18 de febrer a les 16h, a Pl.Urquinaona (Barcelona), tindrà lloc una gran manifestació en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants.   La Colla està adherida a la Campanya i per això us convoquem a assistir-hi. Ens trobarem a les 15h a Jardinets per baixar caminat o a les 16h a la cantonada de Passeig de Gràcia amb Ronda St. Pere.  Veniu vestits amb roba castellera perquè si som prous farem un PILAR.   També us recordem que el divendres podreu signar i adherir-vos al manifest que es trobarà al Punt Blau.

Llegir més
{{item.foto}}

ANIMEU-VOS A DONAR SANG! ... ARRIBA UNA NOVA EDICIÓ DE LA SANG BLAVA A CAN MUSONS

El Banc de Sang i Teixits, els Castellers de la Vila de Gràcia, amb el suport d’altres entitats gracienques organitzen el proper dissabte 4 de març al matí (de 10 a 14 h) a Can Musons  (local dels Castellers de la Vila de Gràcia, c/ Alzina, 7, Barcelona), una nova edició de la campanya especial de donació de sang a Gràcia anomenada Sang Blava.  Amb l’eslògan “Sang blava”, les entitats gracienques s’uneixen a la donació altruista de sang i fan una crida a tota la Vila perquè s’hi uneixi. La campanya es podrà seguir a Twitter amb l’etiqueta #sangblava.   A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:- Ser major d’edat. - Pesar 50 quilos o més. - En cas de ser dona, no estar embarassada.Per donar sang no cal estar en dejú. Podeu publicitar-ho al vostre facebook, al twitter (#sangblava), dir-lis als vostres veïns i veïnes, amics i amigues, a la família..... Us esperem a Can Musons (c/ Alzina 7) de 10 a 14h. Obert a tothom.

Llegir més
{{item.foto}}

KARAOKE a Can Musons amb Marcel Marimon

Si ets dels que canta sol a la dutxa i tens ganes d'una estona agradable i divertida, t'esperem DIJOUS 2 de març a les 21,45h al KARAOKE amb Marcel Marimon   I si no et va això de cantar, no pateixis! vine també a passar una molt bona estona amb bona companyia, bona música i molts riures.

Llegir més
{{item.foto}}

CALÇOTADA POPULAR, dissabte 4 de març

El proper dissabte 4 de març, els Castellers de la vila de Gràcia, organitzem la SANG BLAVA! la donació de sang a Can Musons. I com ja es tradicional, en acabar organitzem una CALÇOTADA POPULAR tant pels membres dels CVG com pels veïns i veïnes de la vila de Gràcia. Els veïns i veïnes de la Vila de Gràcia podeu comprar els tiquets anticipadament als assajos dels CVG (a Can Musons, carrer Alzina 7, els divendres 10,17 i 24 de febrer de 20 a 22,30h) o el mateix dia al lloc de convocatòria a partir de les 13h mentre hi hagi places. El preu és de 15€ pels adults i 6€ pels menors de 14 anys, i inclou: calçots, patates, pollastre i botifarra a la brasa, beguda (vi, gasosa, aigua i refresc per la canalla), pa i postre.

Llegir més