Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

XXIII Jornada de Prevenció de Lesions del Món Casteller

Categoria: Activitats

El passat 9 de febrer es va celebrar a la Vila de Gràcia la XXIII Jornada de Prevenció de Lesions del Món Casteller. Els amfitrions en aquesta edició érem els Castellers de la Vila de Gràcia.
 
A la Jornada va donar inici a les 10h van assistir poc més de 250 castellers de 67 colles d’arreu de Catalunya, tot un èxit. Després de la benvinguda als assistents, va presentar-se la Comissió de seguretat de la CCCC.La Comissió de Seguretat neix per potenciar les accions de prevenció de lesions en el món casteller treballant de forma col·laborativa entre colles.
 
Durant el matí, van dur-se a terme 4 tallers tècnics i 4 de salut en doble ronda, que tractaven temes tant diversos com:
 
  • Taller de tronc: El tronc de la torre.
  • Gestió dels comunicats d’accident.
  • Taller de pinyes: Per què s’obre una pinya/soca i cóm evitar-ho?
  • L’escalfament i els castells: Com  fer un escalfament dinàmic i adaptat a la nostra activitat?
  • Taller de canalla: Role-playing: Com afrontar situacions de crisi amb canalla i amb els pares de canalla?
  • Immobilitzacions i mobilitzacions en lesions de columna vertebral i col·locació de collaret cervical.
  • Taller de simulació d’accidents.
  • Taller de psicologia: El lideratge d’una colla castellera.
 
Els tallers amb més èxit d’assistència varen ser el taller de tronc: el tronc de la torre, el taller de simulació d’accidents i el taller de psicologia: el lideratge d’una colla castellera.
 
També durant el matí va dur-se a terme els tallers de grallers i tabalers i el de col·locació correcta i manteniment de cascos d’acotxador, enxaneta i dosos.
 
El dinar va dur-se a terme a l’ACIDH, una entitat que treballa per l’atenció de les persones amb intel·ligència límit i discapacitat intel·lectual lleugera, la principal funció de la qual és la prestació de serveis per cobrir les seves necessitats a nivell social, laboral i formatiu i dedicada a millorar la seva qualitat de vida.
 
Després de dinar van dur-se a terme les reunions de responsables sanitaris (introducció de dades a la base de sinistres, present i futur), la de responsables de canalla (parlem de riscos i pors amb la canalla), la reunió tècnica (el salt al “vuit”) i la taula rodona (comunicar lesions després d’una caiguda o no?).
 
Abans de la darrera conferència de la Jornada,  els Castellers de la Vila Gràcia van presentar la BECA MIKE, conjuntament amb la CCCC i la família del Mike. I a la conferència de tancament va presentar-se la Guia d’actuació en cas de commoció cerebral que ben aviat estarà l’abast de totes les colles.

Agrair la col·laboració a tothom que hi va participar, als organitzadors (Foment de la Ciència i la Salut en el Món Casteller, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i a totes les voluntàries dels Castellers de la Vila de Gràcia), també agrair la col·laboració a Bon Preu i al Mercat de l'Abaceria Central de Gràcia per la seva col·laboració en l'esmorzar que vam oferir als assistents abans de donar inici a la Jornada. 

NOTICIES RELACIONADES

Sang Blava.jpeg

Sang Blava

El proper dissabte 9 de març es realitzarà a Can Musons la tradicional campanya de donació de Sang "Sang Blava" entre les 10 i les 14h. Per poder donar sang recordeu que cal tenir en compte: – Tenir entre 18 i 70 anys. – Pesar 50 quilos o més. – No cal estar en dejú. – Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.  Podeu reservar cita en el següent enllaç

Llegir més
IMJ - 999.jpg

Xocolatada per les Carteres Reials

Dijous 4 de gener farem la xocolata per tota la canalla que vingui a rebre les carteres reials a la plaça de la Vila de  Gràcia. A partir de les 18h tota la canalla de la Vila podran gaudir d'una xocolatada mentre esperen a les carteres reials. Tindrem opció de xocolata i melindros sense gluten i sense lactosa ni proteïna de la llet.

Llegir més
0LGTBI.jpg

III Jornada LGTBI dels Castellers de la Vila de Gràcia

Aquest dissabte 7 d'octubre a la Plaça Raspall realitzem la III Jornada LGTBI dels Castellers de la Vila de Gràcia   El programa és: 10:30h Inici, Benvinguda i lectura de manifest 11:00h  Xerrada de la Fundació Enllaç (a càrrec de Clara Palau i J. Maria Mesquida) 12:00h Taller interactiu Drag a carrec de Lady Red Velvet 13:00h Vermut musical amb Supremas de Carrà i convidats sorpresa 14:30h Cloenda de la Jornada

Llegir més