Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

15 SÓN QUINZE

Aquest any els Castellers de la Vila de Gràcia celebrem 15 anys guarnint la Plaça de la Vila.

Llegir més
{{item.foto}}

FESTA MAJOR DE GRÀCIA A LA PLAÇA DE LA VILA - DIUMENGE 16

Programació de Festa Major de la Plaça de la Vila del diumenge 16 d'agost

Llegir més
{{item.foto}}

EMISSIÓ EN DIRECTE DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA 2015

Emissió en directe dels actes de la Festa Major de Gràcia 2015 a la Plaça de la Vila.

Llegir més
{{item.foto}}

FESTA MAJOR DE GRÀCIA A LA PLAÇA DE LA VILA - DISSABTE 15

Programació de Festa Major de la Plaça de la Vila del dissabte 15 d'agost

Llegir més
{{item.foto}}

LA FESTA MAJOR DELS CVG ... DISSABTE 15

Dissabte 15 d'agost, en motiu de la nostra Festa Major, la Festa Major de Gràcia, els CVG vam actuar al Seguici d'autoritats, al Cercavila del matí i al Cercavila de la Tarda.

Llegir més
{{item.foto}}

Ali Babà

Tipus: Personatge de ficció d'Alí Babà i els quaranta lladres, dins el conte de les mil i una nits. Origen: Àrab Creador/a: Tradició oral àrab  Any: Edat mitjana Format aparició: Oral + Llibre       Alí Babà, llenyataire amb pocs recursos econòmics, va veure com un grup de quaranta lladres amagava el botí d'un robatori en una cova enmig del bosc. Aquesta cova, davant les paraules «Tanca't, sèsam» es quedava totalment segellat, amb les paraules «obra't, sèsam» s'obria. En veure-ho, Alí Babà va entrar a la cova i va robar part del botí. El germà d'Alí Babà, Cassir, persona adinerada, descobreix que Alí Babà de sobre te una gran riquesa i aquest l'hi explica el descobriment de la cova. El germà d'Alí Babà va immediatament a la cova, hi entra i és descobert pels quaranta lladres, que el maten a l'instant i l'esquarteren. En veure que el germà no torna, Alí Babà va a la cova, troba el germà a trossos i se l'endú a casa. Allà, amb ajuda de Marxana (una esclava) i el sastre del poble, recompon el cos per poder-lo enterrar sense que se sàpiga el perquè de la seva mort. Però això fa saber als quaranta lladres que, a part de germà d'Alí Babà, algú més sap el secret de la cova, així que es disposen a eliminar Alí Babà. El cap dels quaranta lladres es fa passar per comerciant i pica a casa d'Alí Babà demanant aixopluc on passar la nit, amb ell porta 40 grans gerres, en una hi duc oli, en les 39 restants, els 39 lladres. Volen matar-lo durant la nit, però Marxana ho descobreix i mata els 39 de dins les gerres posant oli bullent dins. En anar el cap dels lladres, a buscar els seus «homes», els descobreix a tots morts i fuig. Per compensar el bon gest de Marxana, Alí Babà l'allibera de la seva condició d'esclava. Amb el temps, el cap dels lladres es fa comercial i fa amistat amb el fill d'Alí Babà i el convida a sopar a casa. El cap dels lladres té intenció de venjar-se per la mort dels seus homes, però Marxana el reconeix i el mata. En agraïment, Alí Babà a la Marxana. Així doncs, finalment, Alí Babà és l'únic que queda en vida coneixedor del secret de la cova. Més info (betevé)

Llegir més
{{item.foto}}

Astérix i Obélix

Tipus: Personatges de ficció a "Astèrix el gal" Origen: Francès Creador/a: René Goscinny i el dibuixant Albert Uderzo Any: 1959 Format aparició: Llibre format còmic Any 50 aC, tota la Gàl·lia (Llavors regió de l'Europa Occidental) està ocupada pels Romans... Tota? No, tota no! Hi ha un llogaret habitat per gals indomables que encara resisteix els atacs dels invasors romans. Astèrix i Obèlix formen part d'aquests gals dur de pelar. Els habitants de la Gàl·lia resisteixen als atacs dels romans gràcies a la poció màgica que prepara el druida Panoràmix, que dona una força sobrehumana durant un temps limitat a aquells que la veuen. Astèrix és un petit (de mides) però valent gal, que ajuntant la poció i la intel·ligència serà el cap pensant per aconseguir frustrar els plans de Juli Cèsar cap a la invasió del llogaret. Obèlix és l'amic inseparable d'Astèrix, un gran (de mides) i fort gal, que, a causa d'haver caigut dins la poció màgica de ben petit, la seva força és desmesurada i permanent. Als dos amics els acompanya Idèfix, un petit gos que els ajudarà a guanyar les batalles contra els Romans. Més info (video)

Llegir més
{{item.foto}}

Bambi

Tipus: Personatge de ficció Origen: Austríac Creador/a: Felix Salten - Adaptada al Cine per Estudis Walt Disney Any: llibre: 1923 Pel·lícula: 1942 Format aparició: Diari Neue Freie Presse   En Bambi és un cervató amb poc temps de vida que viu amb la seva mare al bosc, on fa amistats amb altres animals del bosc, sobretot amb Tambor, un conill que l'ensenya a caminar i parlar. Bambi té molta necessitat de saber coses sobre el món que el rodeja, mentre la mare l'hi explica coses sobre els grans perills del bosc. Un dia, al bosc, hi ha caçadors, Bambi surt corrent i se separa de la seva mare, de cop, veu que el príncep del bosc (el seu pare) està protegint-lo. Poc després, però, van per menjar i, la mare de Bambi és abatuda per uns caçadors i llavors Bambi ha d'anar a viure amb el seu pare, que és el príncep del bosc. Amb el temps, Bambi es farà un cérvol gran i fort, que haurà de lluitar per l'amor de la seva vida, Faline, una cérvola que coneix desde petit, alhora que s'ha d'enfrontar al seu pitjor enemic: l'home. L'amor amb Faline es veure estroncat quan apareix Ronno, un cérvol que obliga a Faline a allunyar-se de Bambi. Bambi, se les arregla per derrotar a Ronno en una batalla i guanyar el dret sobre l'afecte de la cérvola. Una nit, Bambi es desperta en sentir olor de fum i descobreix que han muntat un campament de caçadors, i ell i el seu pare fugen a un lloc més segur. Tot i que Bambi ha intentat marxar amb Faline, aquesta ràpidament es veu acorralada pels caçadors. Mentrestant, la foguera dels caçadors ha pres el bosc i provoca un incendi forestal. Faline aconsegueix escapar a causa del bosc, i tots els animals aconsegueixen refugiar-se en un lloc segur a la vora del riu. Finalment, Faline i Bambi tenen dos petits cérvols i Bambi es converteix en el gran príncep del bosc. Més info (vídeo)

Llegir més