Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Reis d'Orient

Categoria: Festa Major

Tipus: Personatge de folklore-llegendaris-bíblics

Origen: Religió Cristiana

Creador/a: Religió Cristiana

Any: entre 750 a. C. y 110 d. C.

Forma d’aparició: Llibre - La bíblia 

 

Segons la religió cristiana els tres reis d’orient van anar a veure al messies recent nascut a l’establia de Betlem guiats per un estel. No està molt clar l’origen d’aquests tres reis ni si eren mags. Es diu que els tres reis eren d’ètnies diferents (amb el número 3 es representa a la Santa Trinitat, les tres edats de l’ésser humà o els 3 continents del món antic) i van portar diferents presents al nen Jesús: Melcior va oferir or, Gaspar encens i Baltasar mirra.

 

En la tradició catalana, cada 6 de gener, es celebra el dia dels Reis Mags on els nens i nenes de la família reben regals que han portat els reis amb els seus camells. Durant les festes nadalenques sempre hi ha representació dels tres reis a les cases catalanes, per exemple als Pessebres, als Pastorets o a la cavalcada de la nit de reis.

 

La importància de la tradició dels Reis a Catalunya, és degut a que la llegenda es va propagar i engrandir sota el regnat de Carlemany qui va regnar a la Marca Hispànica, territori que més endavant evolucionaria als regnes cristians d’Aragó i Catalunya. 

 

Spoilers aqui 

NOTICIES RELACIONADES

AVÍS VEÏNAT CASTELLERS per OK.jpg

Entrada a Plaça de la Vila durant la Diada Castellera de Festa Major

El proper dissabte 19 d'Agost durant la Diada Castellera de Festa Major, només es podrà entrar a plaça pels carrers de la banda muntanya de la Plaça. Per sortir es podran utilitzar tots els carrers.

Llegir més
03 Cartell FMG22_2d8f-02.jpg

Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia

El dia 20 d'Agost celebrem la Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia. Després de dos anys, tornem a poder fer grans castells per la nostra Festa Major. Recordeu: Dissabte 20 d'agost a les 18h a la Plaça de la Vila.

Llegir més
02 Cartell Vigilies22-01.jpg

Diada de Vigílies i Pilar Caminat

Divendres 19 d'agost no et perdis la baixada del pilar caminat i la Diada de Vigílies de Festa Major. 20h Baixada del Pilar Camiant 20:30h Diada de Vigílies de Festa Major acompanyats dels Xicots de Vilafranca

Llegir més