Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Prou que plou

Categoria: Diades castelleres

Deixem-ho clar, ens agrada la pluja! Sigui pel calendari tant llarg que tenim, perquè St. Eulàlia sempre plora a la Mercè o perquè manant el folre se’ns escapa un gall... Sempre hem d’enfrontar diades amb pluja durant la temporada, i ens han deixat records inesborrables, qui no recorda el gloriós pilar de set de la Mercè del 2014?
 
El cas és que al Vendrell, terra castellera, zona tradicional, tampoc va salvar-se de l’espurnejada el passat diumenge i per alegria gracienca ens va deixar un bon regal.
 
Al Baix Penedès la tècnica s’havia plantejat un gran pas endavant. Després de deixar la torre al tinter durant unes setmanes i veient l’evolució als assajos es va decidir de portar-la a l’aniversari dels Nens del Vendrell, colla senyora. El cas es que l’estructura de 2 desperta dubtes, com sempre passa en una construcció tant lleugera, la torre és un meló que s’ha d’obrir, i a la plaça Vella havíem descarregat una de les millors torres de la colla.
 
D’entrada la diada començava amb el veloç pilar caminat marca de la casa. Per continuar amb el primer castell de la diada el 3de8, castell que tot i haver de desmuntar un parell de peus abans d’arriar-lo amunt va presentar bones mides i es va descarregar sense complicacions.
 
A segona ronda atacàvem el plat fort. El 2de8f. Primera vegada que atacàvem una torre a plaça amb la soca a l’antiga. Els segons van validar el castell a la primera i un cop el folre a lloc, les sensacions al castell eren excel·lents. La soca molt ferma treballant amb molta seriositat, nucli fent mínimes correccions, mans amb molts galons, tronc concentrat i canalla superant-se a si mateixa regalant-nos una torre molt més senzilla del que tots ens esperàvem. (Menció especial a l’estrena de la Delas que ja ha ocupat tres pisos d’aquest castell! Quant de futur!) Felicitat desfermada doncs al rotllo gracienc, ha tornat la torre!
 
A última ronda fèiem front a un dels castells que ens estar costant més lligar aquesta temporada, i es que potser si que ens fem grans i ja ens surt millor el 3 que el 4. El carro gros va pujar amb una quadratura poc catòlica que va exigir més treball del normal en una estructura com aquesta, molt bé la canalla, decidida.
 
Tancàvem l’actuació amb un vano de 5 i tornàvem cap a casa amb la sensació de que la pluja, una vegada més, no ens aigualia la festa, ens feia créixer. Dolça colla.

Galeria de videos

Veure video

Veure video

Veure video

Veure video

Veure video

Galeria d'imatges

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més