Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

PRÈVIA: DIADA NACIONAL A LLINARS DEL VALLÈS

Categoria: Diades castelleres

Aquest divendres tornem a Llinars en el marc de la Diada nacional, tal i com ja havíem fet en més d’una ocasió en anteriors temporades. Allí hi coincidirem amb els companys dels Xics de Granollers, amfitrions de la Diada.
 
Pels de la camisa grana Llinars és una de les seves places més destacades, si bé amb sort dispar.
 
On?
 
Els primers castells documentats a Llinars del Vallès porten la firma dels Minyons de Terrassa. Els malves hi van actuar els anys 1984 i 1986 en solitari. L’any 1990 serien els Castellers de Castelldefels qui n’agafarien el testimoni, i a partir de l’any 1993 s’inicia oficiosament l’actuació en el marc de la Diada Nacional a Llinars del Vallès. Durant algunes temporades els Xics havien estrenat el 4d8 en aquesta localitat, senyal de la importància de la plaça per ells, com també tenen un bon estol de 2d7 descarregats en aquesta Diada. No obstant Llinars destaca pel fet que el primer intent de 2d8f per part dels de la camisa grana va ser en el marc de l’onze de setembre de 1999, que no es va poder arribar a coronar. Un mes després, els Xics sí que assolien la torre folrada a la Roca del Vallès. Una altra Diada de més bon record pels vallesans va ser la de 2013, on quasi sis anys després podien tornar a descarregar el 3d8, castell que han mantingut en aquestes darreres temporades amb mestratge.
 
Diverses colles destacades han actuat en el marc de la Diada Nacional, com és el cas de Barcelona, Sants, gausacs... o a tall més curiós els ja extingits Vailets del Ripollet. La millor actuació vista va a càrrec dels de la camisa vermella, que van firmar la tripleta de vuit fa deu anys, el 2005. Pel que fa als nostres registres en aquesta població vallesana hi destaquen el 4d8 i 2d7 de l’any 2012, acompanyat del 5d7. El curs anterior també vàrem ser a Llinars, hi destaquem la particularitat d’haver-hi bastit el 3d7p, un castell que no hem executat en massa ocasions.
 
Amb qui?
 
Xics de Granollers: Els grana, nascuts l’any 1990, estan de celebració del 25è aniversari. Enguany estan presentant registres formidables amb els bàsics de 8. Per la seva Festa Major no van poder ampliar horitzons, i a més van haver de rebaixar pretensions. No obstant Llinars ha de ser l’inici d’un final de curs on se’ls espera amb ganes. El 2d8f i el 5d8 van coent-se a foc lent, qui sap quan veuran plaça!

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més