Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

PRÈVIA DEL XIXENA DIADA DELS CASTELLERS DE LA VILA DE GRÀCIA

Categoria: Diades castelleres

Sempre pensem que la temporada és ben llarga, i amb un obrir i tancar d’ulls, ens plantem al mes de novembre. Diumenge realitzem la nostra Diada, actuació de màxims.
 
Ha estat un any potent, de seguir lluitant per fer-nos grans, de demostrar la nostra vàlua, i sentir-nos ben orgullosos de pertànyer a aquesta colla. Diumenge toca unir dues de les nostres passions més grans: fer grans castells, i sobretot fer molta colla. Segurament és per aquests dos motius que la Diada és quelcom més especial.
 
On?
 
A la Vila, al cor casteller de Gràcia, a la nostra plaça més estimada, la plaça de la Vila de Gràcia, casa nostra. La plaça de la Vila, ha tingut l’honor i ha fet l’honor de ser la seu a unes quantes gestes històriques per moltes colles. D’entrada destaca una particularitat que la fa única. La Plaça de la Vila (en aquell moment encara amb el nom de Rius i Taulet) és el primer emplaçament casteller que esdevé abans de gamma extra que de nou. Això és gràcies al 3d8ps que varen carregar la Colla Vella dels Xiquets de Valls l’any 2000 per la Festa Major. Un tresor d’un valor incalculable que aquells que ho vam viure encara se’ns posa la pell de gallina. Al cap de dos anys, també per la Diada de Festes, els Castellers de Vilafranca van fer el primer castell de 9, el 3d9f. La Vella també va fer el mateix castell a l’edició de Festa Major de 2007, i cal tenir en consideració els intents no reeixits de castell de 9 a Gràcia per part dels Borinots com pels Castellers de Barcelona.
 
No obstant la millor actuació mai vista (en resultats globals) és la que varen firmar els Castellers de Vilafranca la passada Festa Major, ajuntant els dos bàsics de nout, com també la torre i el pilar emmanillat.
 
La Plaça de la Vila és la nostra plaça, i com a tal és la que més apreciem. És en aquest espai on hi hem fet els primers 3d6, 4d6, 4d6p, 4d7, 4d7p, 3d7ps, 9d7, 4d8, 7d8, 2d8f i 4d9f. Res ens fa més feliços que assolir les grans proeses per primer cop a plaça pròpia.
 
Perquè?
 
Els CVG celebràvem la nostra Diada per les rodalies del tercer diumenge de novembre, si bé alguns anys ho hem fet una setmana abans. El motiu és en commemoració del primer assaig que va realitzar la colla, concretament el dia 23 de novembre de 1996. Des d’aleshores, i a excepció d’un parell de temporades (com enguany), els CVG tanquem la temporada a casa nostra, volent acabar el curs a màxims i en plaça pròpia.
 
En el marc de la Diada els CVG hem estrenat diversos castells, on destaca el primer 4d7 l’any 1997, els primers 4d7p carregat i vano de 5 l’any 1998, o el 7d8, concretament al 2012. També hi hem intentat sense èxit per primera vegada el 3d7 o el 2d7, castells que en el seu moment marcaven el límit tècnic de la colla. Com podeu comprovar la llista de castells assolits per primera vegada en el marc d’aquesta actuació és curta, ja que podríem considerar que la Diada ha de ser la revàlida dels castells assolits durant el curs, i com diu la dita: “no deixis pel final les coses importants”.
 
Diverses colles destacades han pres part de la nostra Diada, com és el cas de Sants, que varen carregar i descarregar el 2d8f els anys 2003 i 2005 respectivament, a la Plaça de la Vila. També destaca Barcelona, protagonistes del primer intent de 4d9f que veia la nostra plaça, l’any 2011. Altres agrupacions serien els Bordegassos de Vilanova, Castellers d’Esplugues, de Sant Cugat o els Xics de Granollers, entre d’altres.
 
Quan?
 
8:00h Matinades.
 
10h Esmorzar al local
 
11h Cercavila cap a Plaça del Sol
 
11:15h Foto de família a Plaça del Sol
 
11:45h Pilars a Xiquets de Valls
 
12:00h Entrada a Plaça de la Vila amb els pilars caminats
 
15:30h PICA-PICA'T dels CVG (a Can Musons)
 
18h PASSI DEL VÍDEO DE L'ACTUACIÓ (a Can Musons)
 
Amb qui?
 
Castellers de Barcelona: Els vermells, fundats l’any 1969, enceten un cicle de tres setmanes on se’ls espera amb moltes ganes a totes les places. Els castells de nou, o un hipotètic assalt al 9d8, és el full de ruta de la colla degana per aquest tram final de curs. L’assaig i els resultats a plaça marcaran els passos que facin els del Clot durant aquestes darreres tres setmanes.
 
Castellers del Poble Sec: els bandarres, fundats l’any 1998, estan firmant un 2015 espectacular. Amb un domini notable sobre el 2d7 i el 4d8, els de la camisa blau cel aposten i exterioritzen el repte d’assolir la clàssica de vuit aquest curs. Diumenge tenen la seva primera oportunitat, si bé potser reserven l’assalt al 3d8 pel proper diumenge, a casa seva.

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més