Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Presentació dels resultats de l’enquesta als i les membres de les colles de Barcelona feta per l’Observatori de l’Afectació de la Covid-19

Categoria: Noticies

Tornarem a fer castells aquest 2021? Com s’haurà de fer, quan toqui, aquest retorn?
 
Els i les castelleres estem disposats a vacunar-se?
 
Com valoren la feina que s’ha fet des de les colles el passat 2020? I, sobretot, quantes continuaran fent castells un cop torni l’activitat i amb quin compromís?
 
Aquestes són algunes de les preguntes plantejades per un qüestionari de
l’Observatori de l’Afectació de la Covid-19 i que han respost més de 950 castellers i castelleres de les vuit colles de Barcelona, els resultats del qual es presentaran el proper  dilluns 15 de febrer, a les 19.30h en directe pel canal de youtube de Cultura Popular de l’ajuntament de Barcelona:

https://youtu.be/rOYD95GBHyo

L’Observatori de l’Afectació de la Covid-19 va arrencar el passat mes de gener, impulsat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC),  la Coordinadora de Colles Castelleres de la Ciutat de Barcelona (CCCCB) i l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).
 

NOTICIES RELACIONADES

Cartela.jpg

Presentació dels resultats de l’enquesta als i les membres de les colles de Barcelona feta per l’Observatori de l’Afectació de la Covid-19

Tornarem a fer castells aquest 2021? Com s’haurà de fer, quan toqui, aquest retorn?   Els i les castelleres estem disposats a vacunar-se?   Com valoren la feina que s’ha fet des de les colles el passat 2020? I, sobretot, quantes continuaran fent castells un cop torni l’activitat i amb quin compromís?   Aquestes són algunes de les preguntes plantejades per un qüestionari de l’Observatori de l’Afectació de la Covid-19 i que han respost més de 950 castellers i castelleres de les vuit colles de Barcelona, els resultats del qual es presentaran el proper  dilluns 15 de febrer, a les 19.30h en directe pel canal de youtube de Cultura Popular de l’ajuntament de Barcelona: https://youtu.be/rOYD95GBHyo L’Observatori de l’Afectació de la Covid-19 va arrencar el passat mes de gener, impulsat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC),  la Coordinadora de Colles Castelleres de la Ciutat de Barcelona (CCCCB) i l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).  

Llegir més
Local.jpeg

COMUNICAT: Acord amb els Castellers de Sarrià per compartir el local

Els Castellers de la Vila de Gràcia tenim ja 24 anys d'història. Durant aquest prop de quart de segle les hem vist de tots colors; bons moments, mals moments i moments que mai esborrarem de la nostra memòria. Per desgràcia, aquest 2020 ens ha tocat viure un any nefast que ens ha fet gairebé oblidar allò que tant ens agrada i que motiva la nostra existència; fer castells.    Davant la crisi sanitària del Covid-19 i al no poder realitzar les activitats corresponents que ens permetrien afrontar els costos de manteniment de la nostra estimada casa, Can Musons, un local que en pocs anys s’ha convertit en un dels llocs més emblemàtics de Gràcia. Ens hem vist amb l'obligació de replantejar-ne l'ús. Hem estat amb converses amb altres colles de cultura de Gràcia, amb el districte i inclús amb altres colles de la ciutat que es troben en una situació semblant a la nostra i hem arribat a un acord amb una colla amiga que es troba en una situació semblant a la nostra.    Davant la incapacitat del districte de Sarrià-Sant Gervasi per oferir una solució a la falta de local de la colla fillola dels Castellers de Sarrià; hem decidit compartir l'ús de Can Musons amb ells tant bon punt puguem reemprendre l'activitat castellera i així compartir-ne també les despeses. Sabem que és una decisió complicada però sempre hem buscat el millor per la colla.   Ja no estem al 2014, ara estem al 2020 i ens tocarà afrontar moltes noves dificultats, gaudir dels castells, recuperar la il·lusió; hem de riure i passar-ho bé! Junts hem tingut la sort de fer gran la nostra història pel nostre compte fins aquí; però ara hem de tocar de peus a terra. Només amb l'esforç i la constància tornarem a il·lusionar-nos i a gaudir tots junts.   Aprofitem aquest comunicat per transmetre que no ha estat una decisió fàcil i que hem estat fins a l’últim moment treballant per trobar altres solucions com un augment de l’import del conveni o l’adequació d’un espai perquè els nostres fillols puguin assajar en el seu Districte.   * LES JUNTES DE TOTES DUES COLLES ESTAN TREBALLANT EN UN DOCUMENT ON S'ESPECIFICARÀ ELS DRETS DE CADASCUNA DE LES COLLES SOBRE ELS USOS DEL LOCAL AIXÍ COM UN POSSIBLE CANVI DE NOM QUE AGRADI A TOTES DUES PARTS *

Llegir més
EqWFge_W8AgCuQj.jpeg

Nou Comunicat: Ja tenim nom

Les Juntes dels Castellers de la Vila de Gràcia i Castellers de Sarrià arriben a un acord pel nom del local: Can Sants Innocents. Malgrat que els Castellers de Sarrià continuïn sense local i els Castellers de la Vila de Gràcia estem fent un esforç molt important per assumir les despeses de Can Musons en aquests moments tan complicats, la notícia que hem publicat aquest matí tant pels castellers de Sarrià com nosaltres és una INNOCENTADA. Volem agrair als mitjans que n'han fet difusió i especialment als nostres fillols per afegir-se a aquesta innocentada.

Llegir més