Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Popeye i Cocoliso

Categoria: Festa Major

Tipus: Personatges dibuixos animats

Origen: Nord-Americà

Creador/a: Elzie Crisler Segar

Any: 1929

Format d’aparició: Tira còmica 

 

Popeye el mariner, més conegut simplement com a Popeye, és un personatge de ficció protagonista de les seves històries en Tira còmica, i més endavant en dibuix animat en sèries i curtmetratges.

Tot i que en un inici, en ser creat, va ser un personatge secundari de la tira còmica, més endavant va guanyar-se el lloc de protagonista.

Ell és un home fort, grotesc, de parla particular, que sempre fuma pipa i va vestit de mariner. Va amb tatuatges i es borni de l'ull dret (d’aquí el seu nom, en anglès pop eye). La seva poció màgica: els espinacs. Quan en menja és fort com un bou! Pot arribar a aixecar 36 tonelades!

Popeye serà, durant les seves historietes, l'encarregat de resoldre tots els embolics i de salvar a la seva esposa, Olívia, de les situacions difícils en les quals sovint es troba. Per culpa dels dos enemics principals de Popeye i Olívia, en Brutus i la Bruixa Maregassa, volten pel món per escapar dels seus atacs.

Cocoliso és fill de Popeye. Aquest, en una tira còmica de 1933, rep per correspondència un nen nounat, el qual decideix que és fill seu i l'hi posa el nom de Cocoliso. La història diu que, Cocoliso és príncep hereu de Demonia, el qual assassinen al seu pare biològic i es troba amenaçat pel seu tiet, qui vol el tron. La mare de Cocoliso decideix deixar-lo a la porta de Popeye i Olívia, sabent que el protegiran. Cocoliso es un nadó que, en un inici es limita a dir: Glop. Més endavant, tot i que físicament no el fan créixer, sí que aprèn a parlar amb normalitat i llença cops.

Més info (vídeo)

NOTICIES RELACIONADES

AVÍS VEÏNAT CASTELLERS per OK.jpg

Entrada a Plaça de la Vila durant la Diada Castellera de Festa Major

El proper dissabte 19 d'Agost durant la Diada Castellera de Festa Major, només es podrà entrar a plaça pels carrers de la banda muntanya de la Plaça. Per sortir es podran utilitzar tots els carrers.

Llegir més
03 Cartell FMG22_2d8f-02.jpg

Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia

El dia 20 d'Agost celebrem la Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia. Després de dos anys, tornem a poder fer grans castells per la nostra Festa Major. Recordeu: Dissabte 20 d'agost a les 18h a la Plaça de la Vila.

Llegir més
02 Cartell Vigilies22-01.jpg

Diada de Vigílies i Pilar Caminat

Divendres 19 d'agost no et perdis la baixada del pilar caminat i la Diada de Vigílies de Festa Major. 20h Baixada del Pilar Camiant 20:30h Diada de Vigílies de Festa Major acompanyats dels Xicots de Vilafranca

Llegir més