Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Papa Noel

Categoria: Festa Major

Papa Noel


Tipus: Personatge popular

Origen: Cristianisme Occidental

Creador/a: Cristianisme

Any: 1624

Forma d’aparició: Llegenda religiosa


El Pare Noel és un personatge el qual el seu nom original mític que es relaciona amb les festes de Nadal i és conegut arreu del món. Es tracta d'un personatge carismàtic i bonàs, que es creu que viu al Pol Nord i es dedica a portar regals als nens i nenes durant la nit de Nadal.


La imatge tradicional del Pare Noel mostra un home vell i replet, amb una barba blanca llarga i vestit amb una túnica vermella, botes i un barret de copa. El Pare Noel viatja en un trineu màgic tirat per rens voladors, com ara Rudolf el ren de nas vermell, i entra a les cases per les xemeneies per deixar regals sota l'arbre de Nadal o al costat del pessebre, si la família celebra la tradició del pessebre.


La figura del Pare Noel s'inspira en diverses tradicions i figures històriques de diferents cultures, com Sant Nicolau a Europa, que era un bisbe cristià del segle IV conegut per la seva generositat amb els nens i els necessitats. Amb el temps, aquestes llegendes es van fusionar i van donar lloc al caràcter icònic del Pare Noel que coneixem avui.


La seva figura com a personatge universalment conegut i associat amb el lliurament de regals a nens i nenes durant les festes de Nadal es va anar desenvolupant al llarg de diversos segles, fusionant diverses tradicions i llegendes, fins a arribar a l'aspecte i la figura que avui reconeixem com a Pare Noel. Si bé la figura del Pare Noel prové de diverses llegendes cristianes d’arreu d’Europa, no és cert que una marca de refrescos n’hagi modificat el seu aspecte per a fins comercials.

NOTICIES RELACIONADES

AVÍS VEÏNAT CASTELLERS per OK.jpg

Entrada a Plaça de la Vila durant la Diada Castellera de Festa Major

El proper dissabte 19 d'Agost durant la Diada Castellera de Festa Major, només es podrà entrar a plaça pels carrers de la banda muntanya de la Plaça. Per sortir es podran utilitzar tots els carrers.

Llegir més
03 Cartell FMG22_2d8f-02.jpg

Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia

El dia 20 d'Agost celebrem la Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia. Després de dos anys, tornem a poder fer grans castells per la nostra Festa Major. Recordeu: Dissabte 20 d'agost a les 18h a la Plaça de la Vila.

Llegir més
02 Cartell Vigilies22-01.jpg

Diada de Vigílies i Pilar Caminat

Divendres 19 d'agost no et perdis la baixada del pilar caminat i la Diada de Vigílies de Festa Major. 20h Baixada del Pilar Camiant 20:30h Diada de Vigílies de Festa Major acompanyats dels Xicots de Vilafranca

Llegir més