Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Moby Dick

Categoria: Festa Major

Moby Dick

 

Tipus: Personatge zoomòrfic fictici

Origen: Nord-Americà

Creador/a: Herman Melville

Any: 1851

Forma d’aparició: novel·la 

 

A la novel·la, Moby Dick és una balena blanca gegant i ferotge que es converteix en l'obsessió del capità d'un vaixell balener anomenat Ahab. El capità Ahab decideix perseguir a Moby Dick amb l'objectiu de caçar-la i venjar-se d'una antiga ferida que li va causar la balena, la qual cosa va costar-li una cama.

 

La història és narrada per Ishmael, un jove mariner que s'embarca en el vaixell de la tripulació d'Ahab. La persecució de Moby Dick esdevé una metàfora de l'obsessió humana i els límits del poder de l'ésser humà davant la natura i el món salvatge.

 

"Moby-Dick" és una novel·la complexa i rica en temes, que explora qüestions com la naturalesa de l'home, l'existència del mal, l'orgull i la por. A més de ser una obra mestra de la literatura, també és una crítica social i filosòfica de la societat del segle XIX.

 

Moby Dick ha esdevingut un símbol literari i cultural, i el terme "Moby Dick" s'utilitza sovint per referir-se a qualsevol cosa que es converteix en una obsessió o una meta inabastable. Aquesta famosa novel·la continua sent llegida i apreciada pels lectors de tot el món fins avui.

NOTICIES RELACIONADES

AVÍS VEÏNAT CASTELLERS per OK.jpg

Entrada a Plaça de la Vila durant la Diada Castellera de Festa Major

El proper dissabte 19 d'Agost durant la Diada Castellera de Festa Major, només es podrà entrar a plaça pels carrers de la banda muntanya de la Plaça. Per sortir es podran utilitzar tots els carrers.

Llegir més
03 Cartell FMG22_2d8f-02.jpg

Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia

El dia 20 d'Agost celebrem la Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia. Després de dos anys, tornem a poder fer grans castells per la nostra Festa Major. Recordeu: Dissabte 20 d'agost a les 18h a la Plaça de la Vila.

Llegir més
02 Cartell Vigilies22-01.jpg

Diada de Vigílies i Pilar Caminat

Divendres 19 d'agost no et perdis la baixada del pilar caminat i la Diada de Vigílies de Festa Major. 20h Baixada del Pilar Camiant 20:30h Diada de Vigílies de Festa Major acompanyats dels Xicots de Vilafranca

Llegir més