Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Llop Ferotge

Categoria: Festa Major

Tipus: Personatge conte popular 

Origen: Europeu

Creador/a: Charles Perrault 

Any: S.X

Forma d’aparició: Conte


 

El llop ferotge és un personatge que surt a diferents contes populars, sempre com antagonista malvat. En el cas de la cançó, fa referència al llop ferotge de la caputxeta vermella; tot i que és un personatge recurrent en els contes per a infants com als 3 porquets o el Pere i el Llop i sovint s’ha fet servir com a metàfora per exemplificar un mal comú. 

 

El llop es troba la caputxeta, direcció casa de la seva àvia, aquesta hi va per dur-li l'esmorzar, ja que l'àvia està malalta. El llop, amb fam, indica a la caputxeta el camí més llarg, tot fent-li creure que anirà més de pressa a casa l'àvia. Mentre, el llop, arriba a casa de l'àvia si se la cruspeix. Es vesteix amb els vestits de l'àvia i es posa al llit per fer-se passar per ella.

En enganyar-la, el llop va fer un salt del llit i es va tirar a sobre de la Caputxeta i se la va menjar! Per allà a prop hi passava un caçador que, en sentir els crits de la Caputxeta, va decidir anar a veure què passava. Quan va trobar la porta oberta i el llop dormint sobre el llit amb una panxa molt grossa, va endevinar el que havia passat i, amb un ganivet, va obrir la panxa del llop.


Va trobar-hi la Caputxeta i la seva àvia. Totes dues van sortir de la panxa del llop i es van abraçar amb el caçador. Al llop l'hi van omplir la panxa de pedres. En despertar-se, va sentir molta set, es va apropar al riu més proper i en acostar-s'hi a beure, va desequilibrar-se amb el pes de les pedres, va caure al riu i es va ofegar.

Més info (vídeo)

 

NOTICIES RELACIONADES

AVÍS VEÏNAT CASTELLERS per OK.jpg

Entrada a Plaça de la Vila durant la Diada Castellera de Festa Major

El proper dissabte 19 d'Agost durant la Diada Castellera de Festa Major, només es podrà entrar a plaça pels carrers de la banda muntanya de la Plaça. Per sortir es podran utilitzar tots els carrers.

Llegir més
03 Cartell FMG22_2d8f-02.jpg

Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia

El dia 20 d'Agost celebrem la Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia. Després de dos anys, tornem a poder fer grans castells per la nostra Festa Major. Recordeu: Dissabte 20 d'agost a les 18h a la Plaça de la Vila.

Llegir més
02 Cartell Vigilies22-01.jpg

Diada de Vigílies i Pilar Caminat

Divendres 19 d'agost no et perdis la baixada del pilar caminat i la Diada de Vigílies de Festa Major. 20h Baixada del Pilar Camiant 20:30h Diada de Vigílies de Festa Major acompanyats dels Xicots de Vilafranca

Llegir més