Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

LA PRÈVIA: XXIÈ ANIVERSARI DELS CASTELLERS DE SABADELL

Categoria: Diades castelleres

Un any més tornem a visitar Sabadell! En aquesta ocasió participem en l’actuació d’aniversari dels amfitrions, juntament amb els companys dels Bordegassos de Vilanova.
 
On?
 
Sabadell ha estat testimoni de grandiosos castells des de mitjans dels 90 del segle passat degut a dos factors. En primer lloc destaca la fundació de la colla de la ciutat l’any 1994, que va engegar l’activitat fixa castellera a la localitat, i en segon terme la participació ininterrompuda dels Minyons de Terrassa a la Festa Major del municipi. Els malves van donar la condició de població de 9 a Sabadell l’any 1995 en descarregar-hi el 3d9f, i han engrandit la Plaça de Sant Roc descarregant-hi el 2d9fm en diverses ocasions, la última vegada durant la darrera Festa Major de Sabadell. A més els malves han magnificat la Plaça de Sant Roc intentant sense èxit el pd8fm en dues temptatives, i quedant-se a uns segons de coronar el 5d9f l’any 1996, quan encara no s’havia descarregat en l’època moderna. D’altra banda cal tenir present els castells de 9 bastits per Castellers de Vilafranca, Capgrossos de Mataró, Castellers de Barcelona, i especialment els amfitrions. En la seva darrera Diada l’octubre passat els saballuts van descarregar el seu primer 3d9f a plaça pròpia. Destaca el fet que els de la camisa verda es fan forts a casa, on també hi han completat la resta dels seus millors castells, com el 5d8, el 2d8f o el 7d8.
 
Pel que fa al nostre bagatge a Sabadell, els CVG hem visitat aquesta localitat en múltiples ocasions, ja sigui per la Festa Major local, per l’Aniversari dels amfitrions, la Diada de Festa i Tradició de Sabadell o la Diada de cloenda de temporada dels companys Saballuts. Com a millor resultat hi trobem l’actuació firmada l’octubre passat. En aquella ocasió vam bastir el 2d8f i el 5d8. Fins a moment els CVG no havíem pogut passar de la clàssica de 8 a la cocapital vallesana. A tall anecdòtic també en destaca la participació dels Xiquets de Gràcia en la Festa Major de 1907, probablement una de les primeres ocasions que la cocapital vallesana va gaudir de veure castells.
 
Amb qui?
 
Castellers de Sabadell, els saballuts. Després de gaudir d’un 20è aniversari rodó, els vallesans estan cimentant un nou projecte amb cares noves que poc a poc va solidificant-se. Amb la clàssica de 8 ja per la mà, els de la camisa verda no han reeixit en els intents de 2d8f d’aquest curs, i el darrer mes han hagut de posar el fre. No obstant això diumenge se’ls espera amb ganes, i de ben segur que posaran fil a l’agulla per arribar al mes de juliol amb tot l’arsenal apunt!
 
Bordegassos de Vilanova: Els del Garraf, fundats l’any 1972, són una de les colles amb més pedigrí del món casteller. Després de finalitzar el 2014 amb molt bones vibracions, aquest 2015 l’han començat amb les piles carregadíssimes. El carro gros i el 2d7 ja consten als seus registres, i tot apunta a un curs on els de la camisa groc terrós poden tornar a atrevir-se amb la tripleta de 8, com varen fer al 2012. Tots aquells que estimem als castells desitgem uns Bordegassos forts, que amb la mesura del possible ensenyin tot el múscul que els va caracteritzar, i encara els caracteritza.

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més