Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

LA PRÈVIA: DIADA DE SANT PONÇ

Categoria: Diades castelleres

Ens en anem a Sant Cugat! Aquest diumenge tornem a creuar Collserola per compartir plaça amb els companys gausacs, i els amics bandarres del Poble Sec.
 
On?
 
Sant Cugat és una de les múltiples poblacions que ha vist castells de nou en els darrers anys. La localitat vallesana va esdevenir població de 9 l’any 1999, quan els Minyons hi plantaren el 4d9f per la Festa Major. En aquesta ocasió actuem a la Plaça Octavià, que és la més destacada del municipi. Aquesta plaça ha vist els millors castells aixecats a la localitat, com el mencionat 4d9f, o el 3d9f a mans de Minyons, Jove de Tarragona i Sants (i carregat pels Capgrossos). També cal afegir el 4d8p, descarregat tant per malves com per liles (i carregat per nosaltres), diversos 5d8 , o la millor construcció dels locals, el 2d8f.
 
Els CVG hem actuat a Sant Cugat en múltiples ocasions, tenint-hi en l’actuació feta el curs passat en la mateixa Diada de Sant Ponç com la més meritòria del nostre còmput particular (2d8f, 4d8p carregat , 3d8 i pd6), però aquesta població també és recordada per un dels 5d7 més apoteòsics de la colla (l’any 2009 i amb aixecament d’una cama sencera per part d’un terç inclosa)
 
Quan i per què?
 
Aquest diumenge realitzem la Diada de Sant Ponç, festivitat que es celebra el mateix dia 11 aquí a Catalunya, si bé en funció del martirologi es commemora en diferents dates a altres llocs. Concretament se sap que Sant Ponç de Cimiez fou un predicador cristià de principis del S. III a.C provinent de la Gàl·lia, i que morí màrtir. La llegenda ens explica que Ponç va arribar Barcelona i en veure tantes malalties entre la població, es va posar a preparar pocions amb herbes remeieres per tal d’alleugerir-ne els dolors. Això li va fer guanyar el respecte i l'admiració dels barcelonins que a partir d'aquell moment van començar a celebrar una fira d’herbes en el seu honor. Sant Ponç es convertí així en patró dels herboristes i apicultors, i ha donat peu a anys de fires per les rodalies de principis de maig a diferents punts del territori. Sant Cugat celebra aquesta festivitat, i des de fa unes temporades els gausacs realitzen una diada castellera en aquestes dates.
 
Amb qui?
 
Castellers de Sant Cugat: Fundats el 1996, els de la camisa verd Collserola tenen la tripleta de 8 com el seu sostre en aquests moments. Enguany estrenen nou equip tècnic, amb dues cares joves i engrescadores al capdavant, i se’ls espera amb ganes a les places. De moment ja han bastit el carro gros i el 2d7. La seva Festa Major és a menys de dos mesos, i toca engreixar la màquina per arribar-hi amb tota la pólvora a punt.
 
Castellers del Poble Sec, els bandarres . Fundats el 1998, els membres de la colla blau cel van fer una bona passa endavant el curs passat. Amb uns magnífics registres amb el 2d7, i el 4d8 descarregat en més d’una ocasió, els bandarres aspiren a ser nítidament una colla de 8 amb totes les lletres, i qui sap si enguany podran estrenar algun castell superior al carro gros. De moment ja han realitzat el 3d7ps o el 5d7, a la espera d’objectius ambiciosos els propers mesos, com podria ser el 4d8 abans de la seva Festa Major.

Galeria d'imatges

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més