Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

La Prèvia del XXII Aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia

Categoria: Diades castelleres

Un llunyà 4 de maig de 1997 es produïa la presentació oficial en societat dels Castellers de la Vila de Gràcia. Des d’aquell  dia ha plogut molt i la colla s’ha arrelat fortament a la Vila, esdevenint una de les entitats amb més massa social i importància. El proper diumenge 19 de maig celebraran els seus vint-i-dos anys amb la seva diada d’aniversari. L’actuació serà -com no podia ser d’altra manera- a la Plaça de la Vila a les 12.00 del migdia. Les colles convidades seran dos de les habituals en aquestes dates, els Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.

Si fem un repàs a les estadístiques castelleres de les últimes temporades, es pot apreciar que és una de les diades assenyalades en el calendari del primer tram. Per la seva ubicació, es situa a l’equador abans de les vacances d’estiu i esdevé una bona oportunitat per portar castells de 8 a casa. Una bona mostra d’això és la realització del 2d8f consecutivament entre les temporades 2013-2016. Analitzant les diades en conjunt, podríem destacar l’actuació de l’any 2014 on es van portar castells de la gamma de vuit-i-mig; parlem del 2d8f, el 4d8 amb l’agulla i el 7d8. Sumat a la cirera del pilar de 6. També es van fer actuacions de mèrit els anys 2015 i 2016 ajuntant el 2d8f amb el 5d8 i el 7d8. Les dues últimes temporades a la diada d’aniversari es van ajuntar els dos bàsics de vuit; el 3d8 i el 4d8 amb el 7d8.

En aquesta jornada també se celebren les ja tradicionals matinades dels grallers i tabalers dels Castellers de la Vila de Gràcia. A les 8.00 h del matí arrencaran a la Plaça de la Vila i recorreran diferents carrers tot despertant el veïnat per anunciar la diada. Ja a Can Musons, a les 10.00 h hi ha programat un esmorzar pels castellers per fer cohesió abans de l’actuació. Tot seguit, a les 11.00 h es baixarà en cercavila fins a la Plaça del Sol per reunir-se amb les altres colles. Cap a dos quarts, es començaran a enlairar els tradicionals pilars al carrer Xiquets de Valls. Finalment, els pilars caminats fins al centre de la Plaça de la Vila donaran inici a la diada castellera.

Un cop acabada l’actuació els castellers han programat un dinar a la Plaça Manuel Torrente, just davant de Can Musons. Després de l’àpat, comença l’activitat ludicofestiva amb els concerts del cantautor Jaume Barri i del grup de versions de Disney, Albercocks. 

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més