Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

La prèvia de la Diada de Santa Eulàlia

Categoria: Diades castelleres

Corria l’any 1687 i una plaga de llagostes assolava la ciutat de Barcelona. El Consell de Cent va prometre a la Mare de Déu de la Mercè nomenar-la patrona si aconseguia foragitar la desgràcia. I així va ser. Des de llavors que Barcelona té dues patrones.

Pels volts del 12 de febrer té lloc la celebració de les Festes de Santa Eulàlia. La coneguda com festa major d’hivern aplega tot de mostres de cultura popular i tradicional pel centre de la ciutat comtal. La diada castellera té lloc el diumenge més proper al 12 de febrer i hi participem totes les colles barcelonines. És una actuació particular perquè s’inicia a les 11.00h del matí i el format és a l’antiga; les colles tenen 90 minuts per completar els seus castells, sense rondes ni ordre establert, d’aquesta manera cadascú és lliure d’anar enlairant les seves construccions quan desitgi. Per la majoria de colles és una actuació de rodatge, d’inici de temporada. Els Castellers de la Vila de Gràcia portem castells de 7, normalment el 3 o el 4d7 (algun cop amb
agulla dins), acompanyats del 5d7 i 7d7.
 
Així doncs, diumenge 10 de febrer encarem la segona actuació de la temporada 2019. L’hora de la convocatòria és a les 10:15h a la Plaça Nova de la Catedral per dirigir-nos en cercavila a la Plaça de Sant Jaume.

Galeria de videos

Veure video

Veure video

Veure video

Veure video

Galeria d'imatges

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més