Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

La prèvia de la Diada de Sant Medir

Categoria: Diades castelleres

La Diada es celebrarà a la Plaça Virreina el diumenge 4 de març a les dotze del migdia amb els castellers de Sant Cugat, els Castellers de Sants, els Castellers de Sarrià i els Castellers de la Vila de Gràcia.

Sant Medir és una festa molt arrelada en alguns barris de Barcelona i també a Sant Cugat del Vallès, on és copatró de la vila. De fet,el vincle entre Sant Medir i Sant Cugat és molt estret perquè el lloc on van passar els fets de la llegenda i on avui dia s’erigeix l’ermita de Sant Medir és dins el terme municipal de Sant Cugat. A més, la forta devoció que sentia Josep Vidal Granés, l’impulsor del romiatge a Barcelona, pel sant prové del fet que va passar la infantesa a Sant Cugat.

La festa de Sant Medir està especialment arrelada a Barcelona al barri de Sants i a la Vila de Gràcia. Per això, ha esdevingut tradició que els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sants i els Castellers de Sant Cugat participin cada any en una Diada per celebrar aquesta festa. Un tret distintiu de la Diada és que la seva organització és rotativa. Enguany l’organitzen els Castellers de la Vila de Gràcia i comptarà amb la participació dels Castellers de Sarrià, la recent refundada colla de Barcelona.

Pel que fa a les aspiracions castelleres de la Diada en sí cal tenir en compte que ens trobem a les beceroles de la temporada castellera i que per tant, les colles encara no es plantegen castells màxims. Tot i això serà més que probable veure castells de la gamma alta de set per part dels borinots, gausacs i graciencs i castells de sis i mig per part dels de Sarrià.

La Diada serà a la Plaça Virreina el diumenge 4 de març a les dotze del migdia. Us convidem a totes a venir, ja sigui a ajudar a les pinyes o com a públic.

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més