Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Es presenten les bases de la Beca Mike Lane - CVG

Categoria: Noticies

Aquesta beca te com a objectiu premiar estudis i/o treballs d'investigació en la prevenció i cura de lesions medul·lars i vertebrals.
 
L'origen d'aquesta beca rau a l’agost del 2013, on els Castellers de la Vila de
Gràcia (CVG) vam patir una caiguda que va comportar que en Mike Lane,
membre de la colla, patís una tetraplegia severa, i malauradament al cap de
tres any i mig en Mike va morir.
 
Des de els CVG vam acordar, juntament amb la seva família, que la millor
manera d'homenetjar-lo era la creació d'una beca, que premiés treballs
d'investigació i recerca en la prevenció i cura de lesions medul·lars i vertebrals.
 
Creiem fermament que la seguretat i la prevenció de lesions han de ser un dels objectius bàsics del món casteller, i hi volem contribuir amb la creació
d’aquesta beca. Enguany aquest beca estarà dotada amb un import de 10.000 euros aportats íntegrament pels CVG. Per a properes edicions es crearà una plataforma de cofinançament per a que altres colles castelleres, entitats, associacions i particulars, que ho desitgin, puguin contribuir en aquest projecte.

En aquest enllaç podeu descarregar les bases de la Beca Mike Lane-CVG https://bit.ly/2Yv6gTX 
Per a qualsevol dubte podeu contactar amb  info@cvg.cat
 

Galeria d'imatges

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

NOTICIES RELACIONADES

DSC00779.jpg

25 Anys de la Presentació Oficial de la Colla

Aquest dimecres ha fet 25 anys exacte de la nostra presentació oficial a la Plaça de la Vila.   Volem agrair a totes les persones que han format part de la colla durant aquests 25 anys.   També moltes gràcies a totes les entitats, institucions i persones que han col·laborat amb nosaltres.   Per celebrar aquest dia tant especial després de l’assaig vam fer un brindis amb totes les castelleres i castellers i en especial a les persones que fa 25 anys també estaven a la presentació oficial.

Llegir més
msg477862812-9684_52037747778_o.jpg

Premi Vila de Gràcia per la Beca Mike Lane - Castellers de la Vila de Gràcia

La Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia ha estat guardonada amb el Premi Vila de Gràcia 2021 en la categoria a la millor tasca o acció en defensa dels valors cívics.   La Beca Mike Lane és una iniciativa dels Castellers de la Vila de Gràcia per recordar al Mike Lane.   L'agost de l'any 2013, a la Diada de la nostra Festa Major, vam patir una caiguda del 5de8, que va comportar que el nostre company Mike patís una tetraplegia severa, al cap de tres any i mig en Mike va morir.    Des de els CVG vam pensar que la millor manera d’homenatjar-lo era la creació d'una beca, que premiés treballs d'investigació i recerca en la prevenció i cura de lesions medul·lars i cervicals.    La primera edició de la Beca, dotada amb 10.000€ es va atorgar el 2019 a l'equip encapçalat per la Dra. Kumru de l'Institut Guttmann.   El projecte guanyador estudiava “Estimulació elèctrica transcutània medul·lar per a la millora de la funció respiratòria de pacients amb lesions medul·lar, cervical o torácica”.   En la segona edició de la Beca, dotada amb 16.690€ aportats per la colla, la familia i gràcies una campanya de micromecenatge.   El projecte que va guanyar la II Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia va ser" Construccions de matriu decelularizada  impresa en 3D com a terapia per reparar lesions medul·lars" encapçalat per la Dra Álvarez Pinto investigadora de l'IBEC i concretament del Grup de Biomaterials per Teràpies Regeneratives amb una beca Beatriu de Pinós 2019 cofinançada per un ajut COFUND que forma part de les accions Marie Skłodowska-Curie del Programa marc de finançament de la recerca i la innovació de la Unió Europea Horitzó 2020 (H2020).   En aquesta segona edició es van presentar 7 projectes de molt alta qualitat.   La propera edició de la Beca serà el 2023 i durant aquest dos anys es faran accions per tal de fer gran la dotació de la III Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia.

Llegir més
000.jpg

Ja tenim el 4d8

Diumenge 10 d'abril a la Diada de la Independència vam descarregar el 4d8. És el primer castell de 8 que portavem a plaça post pandèmia. Des del 8 de març del 2020, data de la última actuació prepandèmia, que no el descarregavem. Vam acompanyar l'estrena del 4d8 amb l'estrena del 7d7, 5d7 i el vano de 5.

Llegir més