Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

ELS CVG ANEM AL TURÓ DE L'HOME

Categoria: Activitats

El Turó de l’Home, 1.706m d’alçada, és la cota més alta del Montseny i de tota la Serralada prelitoral. Els castellers més intrèpids i excursionistes, vam decidir, un dia tot fent petar la xerrada al local,
 
que seria una bona activitat per compartir amb tota la colla i així celebrar el 18è aniversari (tot i que pensàvem que el cim arribava a 1.800m, aleshores els números ens haguessin quadrat més, però no ha sigut el cas).
 
Fent un repàs al recorregut que ens trobarem, començarem des de la Vall de Santa Fe, bastant típica per la seva increïble fageda. (us en faríeu creus de la quantitat d’anuncis i pel·lícules que s’han rodat aquí).
 
El seu aspecte fantasmagòric i de bosc de fades quan hi ha boira, el seu aspecte frescal i amb un verd gairebé florescent durant la primavera, i el seu color ataronjat quan arriba la tardor i comencen a caure les fulles fan d’aquest lloc un indret màgic.
 
Així doncs ens endinsarem a la fageda fins a la font de Passavets, una de les més de 600 fonts que es troben a la muntanya del Montseny, no és d’estranyar doncs, que el Montseny produeixi el 50% de l’aigua mineral que es consumeix a l’estat espanyol. Serà el primer lloc de descans per agafar forces i veure una mica d’aigua. A partir d’aleshores ja comença la pujada, primer el camí continua paral·lel al riu i després comença a enfilar-se fent ziga-zagues. Aquí canvia el paisatge i comencem a trobar avets, ben bé com si estiguéssim al nord d’Europa. (com a curiositat us fem saber que és l’avetosa més meridional de la península ibèrica) amb arbres que poden arribar als 50m d’alçada i 150 anys d’edat.
 
Un cop atravessada l’avetosa i després de superar un tram de camí amb moltes roques, s’arriba a un petit turó amb un prat que s’anomena els Rocs Cremats (segon lloc per descansar abans de fer el cim). A partir d’aquí el paisatge es suavitza i el camí circula entre prats fins que arribarem de manera imponent fins al Turó de l’Home. Allà dalt veurem un refugi en desús, l’actual observatori meteorològic del Turó de l’Home i, al cim veí, Puigsesolles, una base militar, i unes espectacularts vistes, si el dia acompanya, de la plana del Vallès, el mar, i els Pirineus a l’altra banda.
 
Comença la baixada, en aquest cas la farem per un altre camí, passarem per la font de Briançó i arribarem de nou a la Font de Passavets. Ull a la baixada amb les relliscades i els pelats als genolls!!! (volem seguir fent castells després de l’excursió!!)
 
Després d’aquesta breu descripció de l’excursió unes quantes coses importants i detalls a tenir en compte:
 
Cal portar: calçat adequat; cantimplora; alguna cosa per menjar; roba d’abric/ paravent o «xubasquero» per si de cas. I.... cal recordar que: Estem a un parc natural!
 
No tirem deixalles a terra. Vigilem amb els sorolls i els crits. Respectem la natura. No sortirem del camí i evitarem les dreceres.
 
DADES: Longitud recorregut: 11,5km. Desnivell: 567m. Temps estimat: 4,30h (anada i tornada).
 
Eli Ros

NOTICIES RELACIONADES

Sang Blava.jpeg

Sang Blava

El proper dissabte 9 de març es realitzarà a Can Musons la tradicional campanya de donació de Sang "Sang Blava" entre les 10 i les 14h. Per poder donar sang recordeu que cal tenir en compte: – Tenir entre 18 i 70 anys. – Pesar 50 quilos o més. – No cal estar en dejú. – Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.  Podeu reservar cita en el següent enllaç

Llegir més
IMJ - 999.jpg

Xocolatada per les Carteres Reials

Dijous 4 de gener farem la xocolata per tota la canalla que vingui a rebre les carteres reials a la plaça de la Vila de  Gràcia. A partir de les 18h tota la canalla de la Vila podran gaudir d'una xocolatada mentre esperen a les carteres reials. Tindrem opció de xocolata i melindros sense gluten i sense lactosa ni proteïna de la llet.

Llegir més
0LGTBI.jpg

III Jornada LGTBI dels Castellers de la Vila de Gràcia

Aquest dissabte 7 d'octubre a la Plaça Raspall realitzem la III Jornada LGTBI dels Castellers de la Vila de Gràcia   El programa és: 10:30h Inici, Benvinguda i lectura de manifest 11:00h  Xerrada de la Fundació Enllaç (a càrrec de Clara Palau i J. Maria Mesquida) 12:00h Taller interactiu Drag a carrec de Lady Red Velvet 13:00h Vermut musical amb Supremas de Carrà i convidats sorpresa 14:30h Cloenda de la Jornada

Llegir més