Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Els Castellers de la Vila de Gràcia celebren l’assemblea general Ordinària

Categoria: Activitats

Els Castellers de la Vila de Gràcia celebren l’Assemblea General Ordinària aquest dissabte 21 de gener. El punt més important de l’ordre del dia són les eleccions a la Junta Directiva així com, una nova Comissió Tècnica. A més de l’aprovació de l’estat de comptes, pressupostos i exercici sortint.
 
Al capdavant de la Junta dels Castellers de la Vila de Gràcia es torna a presentar l’actual president Joan Carles Llibre. La candidatura de la Junta Directiva és bàsicament continuista amb 4 incorporacions noves.
 
Llibre és responsable de l’oficina d’operacions tècniques d’una empresa d’arts gràfiques des de l’any 1991. L’empresa amb 120 treballadors ubicada a Sant Andreu de la Barca té 40 treballadors més a un petit poble d´Eslovàquia. Per tant, el candidat a presidir la Junta està acostumat a dirigir equips i liderar projectes.
 
La seva trajectòria castellera comença l'any 2002 als extingits Castellers de Sant Andreu de la Barca. Anys més tard, quan torna a viure a Barcelona, comença a formar part de Castellers de la Vila de Gràcia, al 2007. És l´any 2014 quan entra a la Junta com vocal de logística i al 2015-2016 quan esdevé president. 

Pel que fa a la candidatura de Tècnica l’encapçala l’Oriol Vilajoana. Amb més de vint anys fent castells, és membre dels CVG des de 1998, quan comença en les posicions al pom de dalt.
 
El candidat ha tingut diversos càrrecs tècnics ja sigui a canalla, troncs o a l'equip de folres. Vilajoana no és la primera vegada que és cap de colla, al 2013 va liderar els Ganàpies de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Apassionat del teatre i la cultura, Oriol Vilajoana és politòleg de formació i ha treballat en diverses feines d’àmbit social, cultural i educatiu.
 
Fill de dues famílies residents a la Vila des de fa anys, ha estat soci de dues entitats històriques a Gràcia, com els Lluïsos o el Cercle catòlic. Així com, també ha participat en diferents moviments socials o de lleure. Un d'ells, l'agrupament escolta Sant Joan de Gràcia, on es va germinar l'origen de la colla gracienca al 1996.
 
Juntament amb Vilajoana, la candidatura Tècnica està formada per persones experimentades que han format part de tècniques anteriors i també per noves incorporacions.
 
El cap de colla sortint dels CVG Raimon Garriga ha liderat l’equip tècnic en les últimes cinc temporades. Durant aquest període, la colla ha fet un salt qualitatiu tant pels castells portats a plaça com per la mentalitat demostrada. Els blaus han viscut uns últims anys d’explosió i de creixement. Tot i patir un episodi tràgic, l’accident del Mike durant la Festa Major del 2013, la reacció unànime de tots els graciencs va fer tirar endavant la colla. Així ho demostra el fet que els CVG han consolidat tota la gamma de castells de vuit i ha assolit els castells bàsics de nou. 
 
 

NOTICIES RELACIONADES

Stories BECA MIKE.png

Els Castellers de la Vila de Gràcia impulsen la 4a edició de la Beca Mike Lane amb una nova web

Els Castellers de la Vila de Gràcia posen en marxa la quarta edició de la Beca Mike Lane, que comença divendres 23 de maig i finalitza el 30 d'agost. La campanya de cofinançament estrena enguany un web (https://becamike.cat/) on es detalla en què consisteix el projecte i on totes aquelles entitats, associacions, colles de cultura popular i particulars que vulguin hi poden col·laborar fent donacions. L’objectiu de la iniciativa és promoure la investigació en l’àmbit de les lesions vertebrals i medul·lars, especialment les relacionades amb l’activitat castellera. Els diners recaptats es destinen a projectes de recerca. A partir de l'1 de setembre es publicaran les bases per a enviar els projectes mèdics que vulguin participar en la beca. Edicions anteriors La primera edició de la Beca, dotada amb 10.000 euros, es va atorgar el 2019 a la recerca encapçalada per la Dra. Kumru de l'Institut Guttmann, sobre estimulació transcutània medul·lar per a la millora de la funció respiratòria. En la segona edició, els 16.696 euros recaptats en una campanya de cofinançament, van ser pel projecte de la Dra. Zaida Àlvarez Pinto de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya, sobre l’ús de matrius decel·lularitzades impreses en 3D com a teràpia per reparar lesions medul·lars. La tercera edició, que va recaptar 24.350 euros, es va atorgar al projecte de la Dra. Dolors Soler de l’Institut Guttmann que desenvolupava un model basat en la intel·ligència artificial per a predir la resposta a la neuromodulació en el tractament del dolor neuropàtic després d’una lesió medul·lar. Un homenatge a Mike Lane La Beca Mike Lane és una iniciativa nascuda amb l’objectiu de retre homenatge al casteller Mike Lane, qui va patir una greu lesió medul·lar en la caiguda de 5de8 durant la Diada de Festa Major de l’agost de 2013. Aquesta lesió li va provocar una quadriplegia severa i l’any 2017 va morir a causa de les complicacions derivades. Amb la voluntat d’homenatjar-lo, la colla castellera va pensar que la millor manera era la creació d’una beca biennal que dona suport a treballs d’investigació centrats en la prevenció i el tractament de lesions medul·lars i cervicals. Des de la primera edició, la colla ha treballat per fer extensiva la iniciativa a la resta del món casteller i que els projectes d’investigació de lesió medul·lar a Catalunya puguin comptar amb aquesta beca de manera continuada. Per a qualsevol dubte o aportació per a la millora d'aquest projecte, ho podeu fer al mail becamikelane@cvg.cat

Llegir més
SANG BLAVA 25 cartell.jpg

15a Edició de la Sang Blava

Des de fa 15 anys, organitzem la campanya de donació de sang “Sang Blava” a Can Musons. Tot i que els dos primers anys, quan l’Espai Albert Musons encara no estava acabat de construir, la vam realitzar a l’antic local social situat al carrer Robí 22. L’origen d’aquesta campanya va ser la malaltia d’un dels nostres anxanetes, el Raimon. Una tarda de desembre, mentre celebràvem que el Tió de la colla havia cagat molts regals per la canalla, el Raimon es va trobar malament i va haver de marxar cap a casa amb la seva família. Després de múltiples proves, li van diagnosticar leucèmia i va haver d’estar ingressat a l’hospital.  Per tal de donar-li suport, un dissabte de març del 2008, vam anar a fer-li un pilar a l’Hospital de Sant Pau i, després, molts de nosaltres vam donar sang al Banc de Sang del mateix hospital. Aquesta experiència la vam repetir el 2009 i 2010. L’any 2011 vam iniciar la campanya “Sang Blava”, traslladant la donació a la nostra seu social, i el 2013 ja la vam establir a l’Espai Cultural Albert Musons, on la continuem fent actualment. Des del 2011, hem celebrat aquesta campanya cada any cap al febrer o el març. Fins i tot durant els anys de la pandèmia la vam mantenir, adaptant-nos a totes les restriccions establertes per la normativa. Els anys 2022 i 2023 també vam fer edicions especials durant la Festa Major i al desembre, ja que les reserves del Banc de Sang eren especialment baixes. Des que vam començar, hem aconseguit més de 1.100 donacions, ajudant així més de 3.300 pacients de tot Catalunya. Però la dada que més ens enorgulleix és haver aconseguit gairebé 200 primeres donacions. I, per cert, el nostre anxaneta es va curar, ha crescut molt i ara el podeu trobar voltant per Gràcia. Si voleu donar sang enguany, podeu reservar plaça al següent enllaç: https://www.bancsang.net/ca/donacions/sang/recollida/poblacio/10452/barcelona/29-03-2025/

Llegir més
cart.jpeg

Primera Trobada de Músics de les Colles Castelleres del Pla de Barcelona.

Aquest dissabte 11 de gener de 2025 celebrarem la 1a Trobada de Músics de les Colles Castelleres del Pla de Barcelona.   Aquesta trobada s’organitza conjuntament amb el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i formarà part del festival internacional de folk Tradicionarius.   Aquesta trobada neix de la necessitat dels grallers i timbalers de les 8 colles de la ciutat de tenir un espai de formació, debat i trobada més enllà de les diades castelleres de Santa Eulàlia i de la Mercè.   La trobada esta dividida en dos blocs: un primer bloc de formació, que es realitzarà al matí, oferint diferents tallers i formacions en funció de les necessitats dels músics de les colles; i una segona part més festiva i oberta al públic, amb espais per crear vincles entre els músics de les colles i tocar de forma conjunta.   A la tarda es farà una cercavila al voltant del CAT acabant amb un espai on cada colla pugui tocar un lluïment. Un cop acabats els lluïments es podrà gaudir d’un Ball de Gralles amb Canya d’or per concloure la jornada al mateix CAT.   Horaris:   09:30   Obertura Taula Inscripcions 09:55   Tancament Taula Inscripcions 10:00   Inici tallers 14:30   Dinar 18:30   Inici Cercavila 19:45   Final Cercavila 19:45   Lluïment colles 21:00   Ball de Gralles

Llegir més