Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Capitán Trueno

Categoria: Festa Major

Tipus: Personatge de ficció

Origen: Espanyol

Creador/a: Víctor Mora i Pujadas i Miquel Ambrosio Zaragoza

Any: 1956

Forma d’aparició: Còmic


 

El "Capitan Trueno" és un cavaller de l'edat mitjana, el qual representa que viu en temps de la tercera Croada. Vestit amb el vestit típic de cavaller, aquest el duu guarnit amb una modificació de les armes de la corona d'Aragó.

El Capità Trueno és fill d'un noble de la Catalunya nord. En fer-se gran, decideix sortir a lluitar i marxar amb els Sarraïns. En el primer combat, lluita amb un guerrer àrab, el qual han assassinat els seus pares i als seus germans. Mort de ràbia, Trueno decideix partir cap a Terra Santa a lluitar a les croades amb el seu nou company "Goliath".

Anys després, el 1191 i al comandament d'un petit exèrcit a les ordres de Ricard Cor de Lleó, el Capitán Trueno comença oficialment les seves aventures en el marc de la Tercera Croada, en la presa d'un baluard àrab proper a Sant Joan d'Acre. El seu primer viatge a bord de l'enginy els porta a la Xina, juntament amb Grune, filla de Morgano; allí el Capitán Trueno lluita amb Gengis Khan, un dels pocs contrincants a qui Trueno no podrà derrotar, ja que el combat acaba amb l'extenuació de tots dos. També el Capitán Trueno sent nostàlgia de la seva pàtria, encara que per diverses raons: des de fa temps el persegueix el record de Sígrid i decideix visitar l'illa de Thule, en la qual resideix des que el seu pare es retira del pirateig.

NOTICIES RELACIONADES

AVÍS VEÏNAT CASTELLERS per OK.jpg

Entrada a Plaça de la Vila durant la Diada Castellera de Festa Major

El proper dissabte 19 d'Agost durant la Diada Castellera de Festa Major, només es podrà entrar a plaça pels carrers de la banda muntanya de la Plaça. Per sortir es podran utilitzar tots els carrers.

Llegir més
03 Cartell FMG22_2d8f-02.jpg

Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia

El dia 20 d'Agost celebrem la Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia. Després de dos anys, tornem a poder fer grans castells per la nostra Festa Major. Recordeu: Dissabte 20 d'agost a les 18h a la Plaça de la Vila.

Llegir més
02 Cartell Vigilies22-01.jpg

Diada de Vigílies i Pilar Caminat

Divendres 19 d'agost no et perdis la baixada del pilar caminat i la Diada de Vigílies de Festa Major. 20h Baixada del Pilar Camiant 20:30h Diada de Vigílies de Festa Major acompanyats dels Xicots de Vilafranca

Llegir més