Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Caganer

Categoria: Festa Major

Tipus: Personatge imaginari col·lectiu català

Origen: Pirineus Catalans

Creador/a: Cultura popular catalana

Any: Final del s. XVII-principi del s. XVIII

Forma d’aparició: Figura del pessebre

 

El caganer és una figureta del pessebre que representa un pagès cagant. Actualment, aquesta figura se la pot trobar personalitzada amb tota mena de cares de famosos o de tradicions popular.

Sembla que va sorgir en ple barroc, quan es va imposar dins el món artístic un realisme extrem. Sembla ser, segons Joan Amades, que aquesta figura representa la fertilitat, ja que en el pessebre se'l col·loca cagant al camp. Així doncs, el caganer és un símbol de prosperitat, bones collites i bona sort.

Més info (vídeo)

 

NOTICIES RELACIONADES

AVÍS VEÏNAT CASTELLERS per OK.jpg

Entrada a Plaça de la Vila durant la Diada Castellera de Festa Major

El proper dissabte 19 d'Agost durant la Diada Castellera de Festa Major, només es podrà entrar a plaça pels carrers de la banda muntanya de la Plaça. Per sortir es podran utilitzar tots els carrers.

Llegir més
03 Cartell FMG22_2d8f-02.jpg

Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia

El dia 20 d'Agost celebrem la Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia. Després de dos anys, tornem a poder fer grans castells per la nostra Festa Major. Recordeu: Dissabte 20 d'agost a les 18h a la Plaça de la Vila.

Llegir més
02 Cartell Vigilies22-01.jpg

Diada de Vigílies i Pilar Caminat

Divendres 19 d'agost no et perdis la baixada del pilar caminat i la Diada de Vigílies de Festa Major. 20h Baixada del Pilar Camiant 20:30h Diada de Vigílies de Festa Major acompanyats dels Xicots de Vilafranca

Llegir més