Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Bruixa Calixta

Categoria: Festa Major

Tipus: nom popular i genèric

Origen: —

Creador/a: Inventat com a nom genèric 

Any:

 

Sembla que, bruixa Calixta és un nom usat com a genèric per a parlar de bruixes. Tot i això, hi ha algun conte explicat on Calixta n'és la protagonista.

La bruixa Calista està tirada a la gespa repassant el seu llibre d'encanteris per ordre de la cap de les bruixes, però tenia molta calor i no li venia de gust posar-se a treballar. Tot i això, per avorriment va començar a llegir el llibre. Poc després, s'estira a la gespa i mira els núvols cotoners flotant en el cel. A ella li agradaria poder ser un núvol i flotar. Immediatament, va pensar “això és el que vull: aprendre a flotar!”.

Mirant el llibre, va trobar un capítol: com convertir-se en núvol. Va fer l'encanteri i, a poc a poc, Calixta va començar a enlairar-se cap als núvols quedant-se flotant entre ells.

La gent que mirava el cel es preguntava si era una taca negra que es veia al cel. Poc després, l'encanteri va deixar de tenir efecte i Calixta va desplomar-se fins al riu. Però com no sabia nedar, va demanar auxili. Una granota que passava per allà, l'hi va dir: per què no aprens a nadar? I ella va dir: no vull aprendre a nadar, vull saber flotar. Així que va buscar un encanteri per fer aparèixer un vaixell al riu i de sobte, va aparèixer una barqueta a la vora del riu, Calixta va pujar sobre i va allunyar-se cap al mig del riu. Hi estava còmodament, però poc després va notar que els seus peus s'anaven mullant i va veure que la barqueta s'omplia d'aigua. Va començar a enfonsar-se fins que la barca va desaparèixer. Llavors, la granota l'hi va dir: sempre acabes dins l'aigua, per què no aprens a flotar com jo? Calixta l'hi va respondre: això és el que vull, però no m'està sent fàcil. Llavors, la granota l'hi va dir: sols m'has d'imitar, sigues valenta! La granota va tombar-se d'esquena i Calixta va fer el mateix, amb poc temps, i gràcies a la mestria de la granota, Calixta va aprendre a flotar.

Calixta va veure que era millor el que l'hi havia ensenyat la granota que no els llibres d'encanteris. El llibre d'encanteris restava a la vora del riu, pacient, sense fer res ni tenir utilitat.

Més info (vídeo)

NOTICIES RELACIONADES

AVÍS VEÏNAT CASTELLERS per OK.jpg

Entrada a Plaça de la Vila durant la Diada Castellera de Festa Major

El proper dissabte 19 d'Agost durant la Diada Castellera de Festa Major, només es podrà entrar a plaça pels carrers de la banda muntanya de la Plaça. Per sortir es podran utilitzar tots els carrers.

Llegir més
03 Cartell FMG22_2d8f-02.jpg

Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia

El dia 20 d'Agost celebrem la Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia. Després de dos anys, tornem a poder fer grans castells per la nostra Festa Major. Recordeu: Dissabte 20 d'agost a les 18h a la Plaça de la Vila.

Llegir més
02 Cartell Vigilies22-01.jpg

Diada de Vigílies i Pilar Caminat

Divendres 19 d'agost no et perdis la baixada del pilar caminat i la Diada de Vigílies de Festa Major. 20h Baixada del Pilar Camiant 20:30h Diada de Vigílies de Festa Major acompanyats dels Xicots de Vilafranca

Llegir més