Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Barbablava

Categoria: Festa Major

Tipus: Personatge de ficció

Origen: Francès

Creador/a: Charles Perrault

Any: 1697

Format aparició: Llibre editorial Dr. Grégr a Ferdinand Dattel


 

Barbablava era un jove que vivia en un castell i tenia moltes riqueses. Físicament, era fort, gros, amb una gran barba blava i d'aspecte grotesc. Això els feia generar certa recança entre la gent.

Barbablava es va casar amb una dona jove i aquesta va anar a viure amb ell al gran castell. Un bon dia, Barbablava va haver de marxar i va deixar la clau mestra del castell a la seva esposa amb una sola indicació: podia fer el que volgués, tret d'obrir una cambra al fons del passadís.

Barbablava va partir i durant la seva absència, la jove muller va estar fent festes, sopar i xerinola tot gaudint del gran castell. Tot i això, no es podia de sobre la curiositat per saber que s'amagava en aquella cambra prohibida i finalment, acaba entrant. En obrir la porta i entrar-hi, descobreix tot de cossos de dones mortes i desmembrada, l'habitació és plena de sang i aviat les seves mans i la clau s'embruten de sang. Ràpidament, torna a tancar la cambra i, per amagar-li a Barbablava que ha entrat a la cambra, intenta, sense èxit netejar la clau. Quan Barbablava torna del seu viatge i demana la clau a la jove esposa, descobreix que aquesta hi ha entrat i anuncia a la jove que, per no haver fet cas de les seves indicacions, tindria el mateix final que les seves antigues esposes (les dones de l'habitació). L'esposa li demana temps per poder-se confessar i preparar-se, i Barbablava accedeix a donar-li aquest temps. Durant aquest temps, l'esposa aprofita per escriure als seus germans demanant ajuda. Aquests, hi acudeixen a l'instant i maten a Barbablava.

En conseqüència de l'assassinat de Barbablava, la seva esposa es queda vídua i hereta totes les pertinences d'en Barbablava, entre elles el gran castell i les claus.

Més info (vídeo)

NOTICIES RELACIONADES

AVÍS VEÏNAT CASTELLERS per OK.jpg

Entrada a Plaça de la Vila durant la Diada Castellera de Festa Major

El proper dissabte 19 d'Agost durant la Diada Castellera de Festa Major, només es podrà entrar a plaça pels carrers de la banda muntanya de la Plaça. Per sortir es podran utilitzar tots els carrers.

Llegir més
03 Cartell FMG22_2d8f-02.jpg

Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia

El dia 20 d'Agost celebrem la Diada Castellera de la Festa Major de Gràcia. Després de dos anys, tornem a poder fer grans castells per la nostra Festa Major. Recordeu: Dissabte 20 d'agost a les 18h a la Plaça de la Vila.

Llegir més
02 Cartell Vigilies22-01.jpg

Diada de Vigílies i Pilar Caminat

Divendres 19 d'agost no et perdis la baixada del pilar caminat i la Diada de Vigílies de Festa Major. 20h Baixada del Pilar Camiant 20:30h Diada de Vigílies de Festa Major acompanyats dels Xicots de Vilafranca

Llegir més