Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

Diada de Sant Ponç

Categoria: Diades castelleres

Un altre diumenge de camisa, pantaló i faixa sota el braç, aquest cop a Sant Cugat per festejar Sant Ponç, patró de les herbes remeieres. I no en va, la diada ens va servir per tancar la única cicatriu que tenia la colla aquest inici de temporada i plantar-nos a les portes del nostre aniversari amb l'ànim net i preparats per encarar l'exigent segon tram de temporada que ens ha de portar fins a la glòriosa Festa Major de Gràcia.
 
Amb la temporada a punt d'agafar velocitat, compartiem plaça amb colles de la nostra gamma. Era la primera vegada aquesta temporada que ens exigiem i ens exigien. A la primera ronda, per obrir boca, vam executar amb formes fantàstiques, el 3de8, gran treball de la pinya, ordenada i atenta al castell. A segona ronda, sense el trumfo de la nostre estimada torre, les cartes de la gamma alta de vuit de la nostra mà passaven pel 7de8, castell al que ens ha costat agafa el tempo aquesta temporada. Tot i així va pujar sòlid a la banda del tres, però desquadrat i treballat a la banda del 4. Malgrat alguns patiments, els blaus se l'apuntaven amb aquesta barreja de veterania i canvis que presenten els seus rotllos. I finalment encaravem la tercera ronda, el castell menor, però l'únic que ens havia caigut durant aquest inici de temporada. El ritme de la púbilla va ser molt bo i ens apuntavem el primer 2de7 descarregat de la temporada, ferida tancada i gràcies Sant Ponç!
 
Els sentits, doncs, ja es desvetllen, es dibuixen els primers somriures murris, espurnegen els ulls, s'acosta la primera gran cita de l'any. L'aniversari, la vintena, a casa, amb vosaltres, amb nosaltres. Fruïm! Dolça colla!

Galeria d'imatges

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

Ampliar imatge

NOTICIES RELACIONADES

_DSC2090.jpg

Diada de Santa Rosalia a Torredembarra

El passat diumenge 3 de setembre els Castellers de la Vila de Gràcia vam tornar d'unes petites vacances després de la nostra Festa Major, per encarar la Diada de Santa Rosalia a on actuàvem per primer cop. Vam realitzar el 5d7, el 4d8, el 2d7 i un pilar de 5.

Lleguir més
WhatsApp Image 2017-08-28 at 7.09.58 PM.jpeg

Aquest diumenge a Torredembarra: Santa Rosalia!

Aquest diuemenge a les 12:30h tenim una actuació important a Torredembarra. Ens hi acompanyaran els Nois de la Torre, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Tarragona.

Lleguir més
2d8f_signada.JPG

Prou que plou

Deixem-ho clar, ens agrada la pluja! Sigui pel calendari tant llarg que tenim, perquè St. Eulàlia sempre plora a la Mercè o perquè manant el folre se’ns escapa un gall... Sempre hem d’enfrontar diades amb pluja durant la temporada, i ens han deixat records inesborrables, qui no recorda el gloriós pilar de set de la Mercè del 2014?   El cas és que al Vendrell, terra castellera, zona tradicional, tampoc va salvar-se de l’espurnejada el passat diumenge i per alegria gracienca ens va deixar un bon regal.   Al Baix Penedès la tècnica s’havia plantejat un gran pas endavant. Després de deixar la torre al tinter durant unes setmanes i veient l’evolució als assajos es va decidir de portar-la a l’aniversari dels Nens del Vendrell, colla senyora. El cas es que l’estructura de 2 desperta dubtes, com sempre passa en una construcció tant lleugera, la torre és un meló que s’ha d’obrir, i a la plaça Vella havíem descarregat una de les millors torres de la colla.   D’entrada la diada començava amb el veloç pilar caminat marca de la casa. Per continuar amb el primer castell de la diada el 3de8, castell que tot i haver de desmuntar un parell de peus abans d’arriar-lo amunt va presentar bones mides i es va descarregar sense complicacions.   A segona ronda atacàvem el plat fort. El 2de8f. Primera vegada que atacàvem una torre a plaça amb la soca a l’antiga. Els segons van validar el castell a la primera i un cop el folre a lloc, les sensacions al castell eren excel·lents. La soca molt ferma treballant amb molta seriositat, nucli fent mínimes correccions, mans amb molts galons, tronc concentrat i canalla superant-se a si mateixa regalant-nos una torre molt més senzilla del que tots ens esperàvem. (Menció especial a l’estrena de la Delas que ja ha ocupat tres pisos d’aquest castell! Quant de futur!) Felicitat desfermada doncs al rotllo gracienc, ha tornat la torre!   A última ronda fèiem front a un dels castells que ens estar costant més lligar aquesta temporada, i es que potser si que ens fem grans i ja ens surt millor el 3 que el 4. El carro gros va pujar amb una quadratura poc catòlica que va exigir més treball del normal en una estructura com aquesta, molt bé la canalla, decidida.   Tancàvem l’actuació amb un vano de 5 i tornàvem cap a casa amb la sensació de que la pluja, una vegada més, no ens aigualia la festa, ens feia créixer. Dolça colla.

Lleguir més