Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Diada de la Independència a la Vila de Gràcia

Els Castellers de la Vila de Gràcia vam actuar el passat diumenge 9 d'abril en motiu de la Diada de la Independència. Els CVG vam realitzar un p4 a l'antiga a la Plaça de la Vila. Després vam anar en cercavila fins a la Plaça de la Revolució acompanyats dels gegants de Gràcia i els tabalers de la Diabólica de Gràcia. A la Plaça de la Revolució vam realitzar: p4, 4d8, 3d8, 7d7 i vano de 5.

Llegir més
{{item.foto}}

Els Castellers de la Vila de Gràcia actuaran al Circuit de Barcelona-Catalunya

Els Castellers de la Vila de Gràcia actuaran al Circuit de Barcelona-Catalunya el diumenge 11 de juny, el dia que se celebra el Gran Premi de Catalunya de Moto GP.   Per a la colla és un moment molt emocionant ja que serà la primera vegada que trepitgen la pista de Montmeló per actuar com a colla castellera. D’aquesta manera, els blaus de Gràcia contribueixen a donar a conèixer la cultura catalana en un esdeveniment amb una gran projeccióinternacional. De fet, el GP de Catalunya el van seguir més de 2,5 milions d’espectadors (28,4 % de share) l’any 2016 a través de la televisió.   En aquesta línia, els castellers de la Vila de Gràcia portaran els seus castells més enllà de les fronteres catalanes aquest estiu. Concretament, el mes de juliol els blaus visitaran la República Txeca on està previst actuar en diverses localitats del país. 

Llegir més
{{item.foto}}

La primera pedra

Ai... El Poble Sec... Ja sigui per l’estretor dels seu carrers o per la calidesa dels seus residents, als blaus ens fan sentir com a casa. Queda lluny el seu primer 4de8 a la plaça de la Vila, però els graciencs sabem valorar i apreciar aquells que aposten per la nostra plaça i per aquest motiu sempre fa il·lusió portar el primer castell de 8 a la diada de Santa Madrona.  Tot i el desafiament logístic d’actuar a la plaça de Santa Madrona, una autèntica gimcana de terrasses, palmeres, plataners, bancs i font, (Que ha empitjorat des de la remodelació) sempre ens serveix per anar apujant el llistó d’exigència de la temporada, amb el 5de7 i el 7de7 ja apamats, es comencen a veure els primers carrusels de canvis a les posicions de troncs, especialment al pis de terços, una de les posicions més difícils de formar i bregar abans de la consagració del casteller als 8 pisos.  La gran novetat però quedava enquadrada a la segona ronda, l’assalt al 4de8, a vessar de patums, va anar exquisidament bé, l’encaix de segons i pinya havia estat difícil a l’assaig però l’execució va ser fantàstica, amb bones mides, ràpid, solvent, només lleugerament estirat a la baixada però que ens deixava un gran regust de boca a tots. Primera pedra plantada i ara ens manquen les altres dues, pubilla i pare dels castells per bastir els monstres amb el que ens encanta veure’ns les cares. Per acabar, excepcional botifarrada dels del Poble Sec, comptades son les actuacions on s’acull tant bé als castellers! Gràcies!  En resum fantàstic diumenge pels graciencs que es citaran el proper dia 1 d’abril a la plaça de Sanllehy, ens encanta tornar a la Salut, que tants i tants castellers aporta a la colla.

Llegir més
{{item.foto}}

Delegació gracienca a Montreal

Com cada any , una delegació gracienca encapçalada per l'ex sots cap de colla Ferran Pons , és aquests dies a Montreal ajudant als nostres fillols, els Castellers de Montreal. L'objectiu de la vista és l'assesorament tècnic a la colla quebequesa que va ser creada per un casteller gracienc.  A l'any 2015 els Castellers de la Vila de Gràcia vam realitzar diverses actuacions a Montreal conjuntament amb la colla local.

Llegir més
{{item.foto}}

Dolça Festa Sant Medir

Els CVG vam actuar a Sant Cugat en motiu de la celebració de la Diada de Sant Medir. Els CVG vam realitzar: p4 de dol, 5d7, 7d7, 4d8 i 3 p4.  

Llegir més
{{item.foto}}

Els Castellers de la Vila de Gràcia impulsen una trobada castellera a la Salut

Els Castellers de la Vila de Gràcia participaran a la Trobada Castellera de la Salut juntament amb els Xics de Granollers i la colla Jove de Castellers de Sitges La iniciativa, que se celebrarà el dissabte 1 d’abril a les 18h, s’inclourà en la I Mostra d’Entitats de La Salut. Els Castellers de la Vila de Gràcia participaran per primera vegada a la Trobada Castellera de la Salut que se celebrarà el pròxim dissabte 1 d’abril a les 18h a la plaça de Sanllehy, espai rehabilitat l’any 2015 després de la mobilització dels veïns i veïnes del barri. La colla local estarà acompanyada pels Xics de Granollers i la colla Jove de Castellers de Sitges. La nova trobada castellera s’emmarca dins el Pla comunitari de la Salut i s’inclourà dins la I Mostra d’Entitats de la La Salut. Els CVG han volgut apostar sempre per la presència castellera a diferents barris del pla de Barcelona, però especialment en aquells que són més propers a la colla. En aquesta línia, ja fa anys que els Castellers de la Vila de Gràcia han apostat per crear jornades castelleres al Baix Guinardó i al Camp d’en Grassot, i enguany ho potenciaran amb la presència de la colla als barris del nord del Districte.

Llegir més
{{item.foto}}

El desvetllament

Ser una de les colles del pla de Barcelona implica rebuscar la camisa als calaixos de l’armari abans del que seria normal al que anomenem zona tradicional de la castellística. I és per un bon motiu, els graciencs baixem a la ciutat veïna per celebrar el dia de Santa Eulàlia amb la companyia de la resta de colles de la capital. Enguany, l’actuació presentava algunes variables respecte a edicions anteriors. Es suprimia l'entrada a plaça amb el pilar caminat, cosa que als graciencs sempre ens dol ja que perdem l’oportunitat de lluir un dels espadats més ràpids del món casteller; la diada canviava d’horari i s’avançava una hora al que és habitual, i es consolidava l’ordre d’actuació “a l’antiga” que permet aixecar els castells de totes les colles alhora, donant gran velocitat a la diada (tan sols quaranta minuts!) i una plasticitat que difícilment trobem fora del Concurs de Castells de Tarragona. Diumenge, però, també era dia d’estrena per la renovada tècnica de la colla, que va plantejar la diada de manera notable, plantejant una actuació de castells de set de gamma alta, totalment a l’abast dels d’Oriol Vilajosana, “Oriolet” (cada cosa pel seu nom... i a castells pel seu malnom). La plaça presentava una bona entrada, no desbordant com a la Mercè, però suficient per omplir Sant Jaume. Els representats públics al balcó, cosa que sempre s’agraeix i vesteix, i un desplegament de mitjans audiovisuals dels que podem gaudir a poques diades. L’actuació, com no podia ser d’altra manera, va anar com una seda, els Blaus van despatxar el 5de7, el 7de7 i el 4de7a amb veterania i sense cap mena de patiment, aprofitant l’ocasió per estrenar cares noves al tronc i a la pinya, rematant la diada amb el clàssic vano de 5, en aquesta ocasió amb penons mostrant el suport a la campanya «Casa nostra, casa vostra». Pel cap de setmana que ve tenim doble cita dels de la Vila, dissabte 18 amb la manifestació #VolemAcollir i diumenge 19 al Pregó de Sant Medir. Dolça colla! 

Llegir més
{{item.foto}}

Els castellers de la Vila de Gràcia comencen el 2017 a Mallorca

Els Castellers de la Vila de Gràcia comencen el 2017 a Mallorca. Els blaus visiten Sa Pobla, un municipi del nord de l'illa, en motiu del vinticinquè aniversari de la celebració dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia.   La colla castellera formava part del mig miler de graciens de diverses entitats culturals de la Vila que aquest cap de setmana han participat de la tradicional festa illenca.   Entre els diversos actes de la jornada no podia faltar la diada castellera amb els castellers de Mallorca. Els blaus han estrenat la plaça Major amb un 4 de 7 per escalfar motors en la primera ronda.   Malgrat el fred i les condicions meteorològiques la festa castellera ha continuat amb el 5 de 7 i el 3 d 7 dels graciens. I una molt bona actuació de la colla local de l’illa. La plaça Major ha estat testimoni també de diversos elements de la cultura popular poblenca i gracienca, així com també, del correfoc a càrrec de la colla Diabòlica, la Malèfica del Coll i la Vella de Gràcia.  

Llegir més