Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Diada de la Festa Major de Gràcia 2018!!!

Dissabte 18 d'agost a partir de les 18h a la Plaça de la Vila, DIADA CASTELLERA DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA. Ens acompanyaran la Colla Joves Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d'Igualada.

Llegir més
{{item.foto}}

Baixada del Pilar Caminat i Diada de Vigílies FMG 2018

El divendres 17 d'agost a partir de les 20h, BAIXADA DEL PILAR CAMINAT de Plaça del Sol a Plaça de la Vila. I tot seguit, a les 20,15h DIADA DE VIGÍLIES a la Plaça de la Vila amb la Colla Jove Castllers de Sitges.

Llegir més
{{item.foto}}

Satisfacció i confiança en la primera actuació de la nova etapa

Els Castellers de la Vila de Gràcia ens vam desplaçar el passat diumenge 8 de juliol a Vic, per participar a la diada de la Festa Major de Sant Miquel dels Sants de la capital osonenca. Compartírem plaça amb la colla local, els Sagals d’Osona, i els Marrecs de Salt. Un pilar de 4 caminant va servir per iniciar la nostra actuació. En primera ronda, vam escollir el 2d7, que tot i mostrar-se tens, es va descarregar amb ofici. L’objectiu de la segona ronda va ser el 3d8, castell que enguany ens ha presentat alguns problemes. Aquest cop, es va mostrar ferm i solvent, completant-se amb una gran execució. Finalment, a la tercera ronda vam completar el vuitè 4d8 d’aquesta temporada, sense cap tipus de complicació. Per concloure l’actuació vam realitzar un vano de 5. A partir d’ara, marxem de vacances tres setmanes i ens retrobem a l’agost per encarar la Festa Major de Gràcia.

Llegir més
{{item.foto}}

Cap de setmana de doblet al Carmel i al Camp d’en Grassot

Dissabte 30 de juny es va celebrar la primera diada castellera de la Festa Major del Carmel. L’actuació va començar a la 18.00h de la tarda a la plaça Pastrana. Hi vam participar els Castellers de la Vila de Gràcia, acompanyats pels Castellers de Sant Vicenç dels Horts i els Brivalls de Cornudella. Després d’un pilar de 4, vam obrir la primera ronda enlairant un 4d7. A continuació vam bastir el 5d7, un castell que hem sovintejat, com demostra el fet que sigui el setè descarregat enguany. En tercera ronda vam completar un 3d7 sense cap més complicació. Vam cloure l’actuació amb dos pilars de 4 finals. L’endemà, a les 12.00h del migdia a l’encreuament entre els carrers Indústria i Grassot, va tenir lloc la tradicional diada de la Festa Major del Camp d’en Grassot. A part de la colla gracienca, hi van participar els Castellers de Sabadell i els Castellers de Lleida. Vam obrir l’actuació realitzant un pd4 reclamant la llibertat dels presos polítics. En primera ronda vam escollir un nou 5d7, que es va descarregar amb ofici. En segona ronda, el plat fort del dia; el 4d8, que tot i que presentava unes mides acceptables, el vam acabar desmuntant. En tercera ronda de nou hi vam tornar amb el 4d8, que finalment descarregàrem amb una dosi d’emoció després de quasi un mes sense aconseguir-lo. En ronda pilars de comiat vam realitzar un vano de 5. 

Llegir més
{{item.foto}}

Crònica Blava: Aniversari de Barcelona

Diumenge 17 de juny, els Castellers de la Vila de Gràcia  vam baixar al centre de la ciutat comtal per participar al 49è aniversari dels Castellers de Barcelona, juntament amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell. Les colles estàvem convocades a les 11:30 a la Plaça Nova per dirigir-nos en cercavila fins a la Plaça de Sant Jaume. Un cop allà, un pilar de 4 caminat anunciava la nostra entrada a plaça. Tot i les previsions d’encarar una diada plàcida i de rodatge, en primera ronda inesperadament carregàvem el 7d7 després de cedir l’estructura quan la canalla ja baixava. L’ensopegada ens va condicionar la diada, de manera que rebaixàrem pretensions renunciant al 4d8. Així doncs, amb alguns castellers tocats per la caiguda, escollíem el 4d7 per refer-nos. En tercera i última ronda, realitzàvem 5d7, convertint-se en el sisè realitzat enguany. En ronda de pilars, un vano de 5 cloïa la nostre actuació. La propera actuació serà per partida doble l’últim cap de setmana de juny. El dissabte 30 de juny a les 18.00h de la tarda a la Plaça Pastrana, celebrarem la diada de la Festa Major del Carmel acompanyats dels Brivalls de Cornudella i els Castellers de Sant Vicenç dels Horts. L’endemà, a la cruïlla entre els carrers d’Indústria i Grassot, ens trobarem amb els Castellers de Sabadell i els Castellers de Lleida a les 12.00h del migdia per realitzar la diada de la Festa Major del Camp d’en Grassot. 

Llegir més
{{item.foto}}

Crònica Blava: Diada de bones intencions desafortunades

Diumenge 10 de juny els Castellers de la Vila de Gràcia vam celebrar la diada del Baix Guinardó a la plaça d’Alfons el Savi, emmarcada dins la Festa Major del barri guinardorenc. Ens van acompanyar els Castellers de Badalona i els Castellers de Figueres. En un dia rúfol però amb una xafogor ben latent, vam realitzar dos pilars de 4 per engegar l’actuació. En primera ronda vam escollir el 4d8 però de seguida va perdre les mides i la quadratura i el vam haver de desmuntar. Tot seguit, en segona ronda vam intentar de nou el 4d8 però també es va quedar en un intent desmuntat. Pel que fa a la tercera ronda, alçàrem el tercer 2d7 de la temporada, que es va mostrar tècnicament sòlid i ferm. Finalment, en ronda de repetició vam intentar el 3d8 que, tot i que presentava bones mides inicialment, no es va coronar i es va acabar desmuntant. Per concloure l’actuació, vam fer un pilar de 5. En resum; una diada que, malgrat les bones intencions i les ganes, se’ns va fer feixuga per no poder completar gairebé res del que ens havíem plantejat. Propera actuació: diumenge 17 de juny a la Plaça de Sant Jaume (12:00h) pel 49è aniversari dels Castellers de Barcelona. Crònica escrita per Carles León "Charlie"

Llegir més
{{item.foto}}

Doblete al Gràcia: Carmel i Camp d'en Grassot

El cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, actuem al Districte de Gràcia per partida doble. Dissabte actuem a la Festa Major del Carmel,  a les 18h a la Plaça Pastrana, i el diumenge a la Festa Major de Camp d¡en Grassot, a les 12h al carrer de la Indústria amb carrer Grassot.

Llegir més
{{item.foto}}

Actuació de rodatge marcada per la pluja

El passat diumenge 3 de juny, els Castellers de la Vila de Gràcia ens vam desplaçar a El Vendrell per participar a la diada del 92è aniversari de la colla local, els Nens del Vendrell, acompanyats dels Castellers de Sants.  En una jornada marcada per les inclemències meteorològiques -fet que va obligar a traslladar l’actuació de la Plaça Vella al pavelló d’Àngel Guimerà- vam realitzar un pilar de 4 per obrir la diada. En primera ronda alçàrem un nou 4d8, esdevenint el 6é de la temporada i que apunta maneres d’apujar-se un pis abans de les vacances d’estiu. A continuació, ens vam decidir pel 2d7, una construcció que també s’està treballant per folrar-se i fer-la de 8. En tercer i última ronda, bastirem el 7d7 sense més complicació. Cal ressaltar que una sèrie de condicionants van aconsellar rebaixar pretensions i posposar l’estrena d’algun nou castell. Tot i així, ens queda un últim mes del primer tram de temporada on de ben segur que intentarem portar els nostres millors castells. En ronda de pilars vàrem fer un vano de 5 per concloure la diada. La propera actuació serà la de la Festa Major del Baix Guinardó el diumenge 10 de juny a la Plaça d’Alfons el Savi.  Crònica escrita per Carles León "Charlie"

Llegir més