Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Diada de les Colles de Cultura de Gràcia 2019

El passat dissabte 30 de març, els CVG vam actuar a la Plaça de la Vila en motiu de la Diade de les Colles de Cultura de Gràcia. Els CVG vam realitzar: p4 i 4d6

Llegir més
{{item.foto}}

Diada de Santa Madrona al Poble Sec

El passat diumenge 17 de març els Castellers de la Vila de Gràcia ens vam desplaçar al barri de Poble Sec per actuar a la diada castellera de Santa Madrona, celebrada a la plaça del mateix nom. L’actuació, organitzada per la colla local -els Castellers de Poble Sec- commemora la festivitat de la tercera i més desconeguda patrona de la ciutat. La tercera colla participant van ser els Castellers de Sabadell. Després dels respectius pilars de 4 de benvinguda, en primera ronda vam alçar el tercer 5d7 del curs, que després d’un peu desmuntat, es va completar sense complicacions. En segona ronda, l’objectiu era el 4d7 amb agulla però el castell de seguida es va deformar i per evitar ensurts, el vam desmuntar quan la canalla ja s’enfilava. Per asserenar els ànims, en tercera ronda escollíem un plàcid 4d7. Finalment en ronda de repetició tornàvem a provar el 4d7 amb agulla, presentant aquest cop bones mides i descarregant-se amb solvència. En ronda de pilars, vam concloure l’actuació amb un pilar de 5. 

Llegir més
{{item.foto}}

Crònica Blava: Diada de Sant Medir 2019

El passat diumenge 10 de març es va celebrar la diada castellera de Sant Medir a la Plaça de Cal Muns del santsenc barri de la Bordeta. L’actuació va tenir la particularitat d’iniciar-se a la 13.00h del migdia i de fer-se a “l’antiga”, és a dir, en un temps aproximat d’una hora, les colles havíem d’enlairar els castells sense haver de seguir un ordre individual d’actuació. Acompanyant els Castellers de Sants - que enguany exercien d’amfitrions -  hi vam participar els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sant Cugat, i per primer cop, els Castellers de Sarrià. Els de Gràcia vam completar un 4d7 en primera ronda, un 5d7 a la segona i per últim, un 4d7 amb l’agulla. Per concloure férem un pilar de 5. La propera actuació dels graciencs serà la diada de Santa Madrona el diumenge 17 de març a les 12.00h a la plaça homònima del Poble Sec.  

Llegir més
{{item.foto}}

La prèvia de la Diada de Santa Eulàlia

Corria l’any 1687 i una plaga de llagostes assolava la ciutat de Barcelona. El Consell de Cent va prometre a la Mare de Déu de la Mercè nomenar-la patrona si aconseguia foragitar la desgràcia. I així va ser. Des de llavors que Barcelona té dues patrones. Pels volts del 12 de febrer té lloc la celebració de les Festes de Santa Eulàlia. La coneguda com festa major d’hivern aplega tot de mostres de cultura popular i tradicional pel centre de la ciutat comtal. La diada castellera té lloc el diumenge més proper al 12 de febrer i hi participem totes les colles barcelonines. És una actuació particular perquè s’inicia a les 11.00h del matí i el format és a l’antiga; les colles tenen 90 minuts per completar els seus castells, sense rondes ni ordre establert, d’aquesta manera cadascú és lliure d’anar enlairant les seves construccions quan desitgi. Per la majoria de colles és una actuació de rodatge, d’inici de temporada. Els Castellers de la Vila de Gràcia portem castells de 7, normalment el 3 o el 4d7 (algun cop amb agulla dins), acompanyats del 5d7 i 7d7.   Així doncs, diumenge 10 de febrer encarem la segona actuació de la temporada 2019. L’hora de la convocatòria és a les 10:15h a la Plaça Nova de la Catedral per dirigir-nos en cercavila a la Plaça de Sant Jaume.

Llegir més
{{item.foto}}

Foguerons de Sa Pobla a Gràcia 2019!

El darrer dissabte de gener és sinònim de Foguerons de Sant Antoni a la Vila de Gràcia. Des de fa 27 anys, que se celebra aquesta festa importada de Mallorca que barreja música i cultura popular, gastronomia i foc en diferents carrers i places de Gràcia. Pels Castellers de la Vila de Gràcia suposa la rentrée a l’activitat castellera i la primera actuació de l’any. Així doncs, el primer castell que vam fer va ser un 5d6 de lluïment a la plaça de la Vila, per continuar tot seguit en cercavila direcció a la plaça Virreina. Durant el recorregut vam poder completar 3 pilars de 4, així com també un 3d6 a Puigmartí cantonada amb Torrijos. Finalment, a la plaça Virreina vam concloure la nostre participació amb un 4d6. Primeres sensacions i retrobament amb la faixa, després d’uns mesos de descans. La propera actuació serà el dia 10 febrer a les 11.00h a la plaça Sant Jaume, en el marc de les Festes de Santa Eulàlia.

Llegir més
{{item.foto}}

Oriol Constantí com a cap de colla i Agnès Garreta com a presidenta lideraran els CVG les temporades 2019-20

Aquest dissabte 19 de gener els Castellers de la Vila de Gràcia vam escollir nova junta directiva i nova comissió tècnica.   La Junta estarà presidida per Agnès Garreta, membre de la colla des del 2011 i que en l’àmbit professional és directora d’un hotel. Anteriorment ha estat responsable de la Comissió de Lúdica i Vicepresidenta entre els anys 2015 i 2018. El principal repte de la nova Junta (integrada per 5 dones i 3 homes) és l’increment de la massa social de l’entitat i dels recursos econòmics disponibles.   La Comissió Tècnica estarà encapçalada per l’Oriol Constantí, que porta 21 anys a la colla i és Enginyer Tècnic de Telecomunicacions. Va ser cap de colla entre 2006 i el 2007, i en altres temporades ha estat col·laborador de l’àrea de troncs i pinyes. Una de les propostes serà l’eCVG (Escola de Castells) per tal de formar nous castellers i castelleres tant en posicions de pinyes com de folres i troncs.   En l’assemblea es va presentar la Comissió d’Equitat que integra la Comissió Feminista ja existent, i dues noves comissions, de Racisme i LGBTIQ+

Llegir més
{{item.foto}}

Cloenda del @tradicionarius2019

El dia 12 d’abril participarem al concert de cloenda del @tradicionarius alçant un castell durant el concert de la Típica #tradicionàrius2019

Llegir més
{{item.foto}}

Gràcia es queda sense revalidar el 3d9f

El darrer diumenge d’octubre, els Castellers de la Vila de Gràcia vam celebrar la XXII Diada de la colla. En un dia rúfol i gris amb períodes de pluja constants, els grallers i tabalers de la colla van donar inici a les matinades a les 8:00h del matí a la Plaça de la Vila. Acompanyats d’altres músics de les colles participants a la diada, es va anar aplegant una multitud de gent per seguir el recorregut i endrapar a les parades pertinents. Al cap d’una estona, a les 10:00h del matí, s’iniciava el tradicional esmorzar a Can Musons. En aquest punt, i veient les condicions meteorològiques, els Sagals d’Osona – una de les colles participants- ens van comunicar que no baixarien de Vic per actuar. Des de la colla gracienca es va prendre la decisió de mantenir l’actuació fins l’últim moment, perquè els radars apuntaven que cap a les 12:00h hi hauria clarianes i pararia de ploure. Aquest fet però, va comportar que s’anul·lés la concentració a la Plaça del Sol, els pilars de 5 a Xiquets de Valls i el pilar de 4 caminat d’entrada a plaça. Finalment, a quarts d’una ens disposàvem a encarar el primer castell de l’actuació. Obríem amb el 3d9f, castell que volíem revalidar, però després de diversos peus desmuntats i indecisions en les mides, el vam aparcar i vam fer el 2d8f per agafar confiança. A segona ronda, de nou insistíem en voler provar el 3d9f però malauradament els mateixos símptomes i dubtes entre l’encaix de folre i el pis de terços van tornar a aparèixer. Aquest fet va provocar que descartéssim el castell i culminéssim l’actuació amb els dos bàsics de 8, el 4d8 i el 3d8. Així doncs, tripleta de 8 per posar punt i final a la temporada. Un nivell per sota de l’esperat, però que exemplifica molt bé la tònica general irregularitat mostrada durant tot l’any. Feina pendent per l’any que ve, que segur que recollirem els fruits de l’esforç realitzat. Per concloure l’actuació, en ronda de pilars vam fer tres pd5 i després 7 pd4 (un d’ells al balcó).

Llegir més