Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Diada de Sant Ponç

Un altre diumenge de camisa, pantaló i faixa sota el braç, aquest cop a Sant Cugat per festejar Sant Ponç, patró de les herbes remeieres. I no en va, la diada ens va servir per tancar la única cicatriu que tenia la colla aquest inici de temporada i plantar-nos a les portes del nostre aniversari amb l'ànim net i preparats per encarar l'exigent segon tram de temporada que ens ha de portar fins a la glòriosa Festa Major de Gràcia.   Amb la temporada a punt d'agafar velocitat, compartiem plaça amb colles de la nostra gamma. Era la primera vegada aquesta temporada que ens exigiem i ens exigien. A la primera ronda, per obrir boca, vam executar amb formes fantàstiques, el 3de8, gran treball de la pinya, ordenada i atenta al castell. A segona ronda, sense el trumfo de la nostre estimada torre, les cartes de la gamma alta de vuit de la nostra mà passaven pel 7de8, castell al que ens ha costat agafa el tempo aquesta temporada. Tot i així va pujar sòlid a la banda del tres, però desquadrat i treballat a la banda del 4. Malgrat alguns patiments, els blaus se l'apuntaven amb aquesta barreja de veterania i canvis que presenten els seus rotllos. I finalment encaravem la tercera ronda, el castell menor, però l'únic que ens havia caigut durant aquest inici de temporada. El ritme de la púbilla va ser molt bo i ens apuntavem el primer 2de7 descarregat de la temporada, ferida tancada i gràcies Sant Ponç!   Els sentits, doncs, ja es desvetllen, es dibuixen els primers somriures murris, espurnegen els ulls, s'acosta la primera gran cita de l'any. L'aniversari, la vintena, a casa, amb vosaltres, amb nosaltres. Fruïm! Dolça colla!

Lleguir més
{{item.foto}}

L’ombra de la Moreneta

Diumenge passat enfilàvem Llobregat amunt cap a Esparreguera, feia molts anys que la colla no actuava a la vila de la Passió, on vàrem gaudir d’una matinal força dinàmica tot i ser quatre les colles que formaven el cartell de la diada.   Després d’un pilar de quatre marca de la casa, vam començar amb un apamat 7de7, d’aquells parats fins al badall, seguit d’un 4de8 que ens segueix donant batalla. Les rengles perden les mides amb quarts col·locats i els castellers de tronc han de tirar d’ofici i sacrifici per completar-lo, la bona notícia... que el vam tirar amunt a la primera!   Per acabar encaràvem el 3de8, que aquest any dona millors sensacions que el carro gros, castell que hagués pogut sortir de la quiniela per baixa d’última hora d’un casteller de tronc puntal. Tot i això bona execució, molt de seny al peu, i una altre parella de castells de 8 a la butxaca.   Els del Baix Llobregat ens obsequiaven finalment amb un bon aperitiu, gràcies! (Sempre s’ha de ser agraït tot i que et facin pagar la beguda del patrocinador!) i així tancàvem la primera diada d’una llarga tirallonga d’actuacions que ens omple el calendari fins ben entrat l’estiu.   Ens retrobem diumenge que ve per Sant Ponç a Sant Cugat, perseguint aquest primer sol d’estiu i el seu lloable moreno casteller.   Dolça Colla.

Lleguir més
{{item.foto}}

Sant Jordi a Badia del Vallès

El dia de Sant Jordi els Castellers d ela Vila de Gràcia, vam actuar a Badia del Vallès. Els CVG vam realitzar: p4, 5d7, 4d8, 3d8 i vano de 5.

Lleguir més
{{item.foto}}

Diada de la Independència a la Vila de Gràcia

Els Castellers de la Vila de Gràcia vam actuar el passat diumenge 9 d'abril en motiu de la Diada de la Independència. Els CVG vam realitzar un p4 a l'antiga a la Plaça de la Vila. Després vam anar en cercavila fins a la Plaça de la Revolució acompanyats dels gegants de Gràcia i els tabalers de la Diabólica de Gràcia. A la Plaça de la Revolució vam realitzar: p4, 4d8, 3d8, 7d7 i vano de 5.

Lleguir més
{{item.foto}}

Els Castellers de la Vila de Gràcia actuaran al Circuit de Barcelona-Catalunya

Els Castellers de la Vila de Gràcia actuaran al Circuit de Barcelona-Catalunya el diumenge 11 de juny, el dia que se celebra el Gran Premi de Catalunya de Moto GP.   Per a la colla és un moment molt emocionant ja que serà la primera vegada que trepitgen la pista de Montmeló per actuar com a colla castellera. D’aquesta manera, els blaus de Gràcia contribueixen a donar a conèixer la cultura catalana en un esdeveniment amb una gran projeccióinternacional. De fet, el GP de Catalunya el van seguir més de 2,5 milions d’espectadors (28,4 % de share) l’any 2016 a través de la televisió.   En aquesta línia, els castellers de la Vila de Gràcia portaran els seus castells més enllà de les fronteres catalanes aquest estiu. Concretament, el mes de juliol els blaus visitaran la República Txeca on està previst actuar en diverses localitats del país. 

Lleguir més
{{item.foto}}

La primera pedra

Ai... El Poble Sec... Ja sigui per l’estretor dels seu carrers o per la calidesa dels seus residents, als blaus ens fan sentir com a casa. Queda lluny el seu primer 4de8 a la plaça de la Vila, però els graciencs sabem valorar i apreciar aquells que aposten per la nostra plaça i per aquest motiu sempre fa il·lusió portar el primer castell de 8 a la diada de Santa Madrona.  Tot i el desafiament logístic d’actuar a la plaça de Santa Madrona, una autèntica gimcana de terrasses, palmeres, plataners, bancs i font, (Que ha empitjorat des de la remodelació) sempre ens serveix per anar apujant el llistó d’exigència de la temporada, amb el 5de7 i el 7de7 ja apamats, es comencen a veure els primers carrusels de canvis a les posicions de troncs, especialment al pis de terços, una de les posicions més difícils de formar i bregar abans de la consagració del casteller als 8 pisos.  La gran novetat però quedava enquadrada a la segona ronda, l’assalt al 4de8, a vessar de patums, va anar exquisidament bé, l’encaix de segons i pinya havia estat difícil a l’assaig però l’execució va ser fantàstica, amb bones mides, ràpid, solvent, només lleugerament estirat a la baixada però que ens deixava un gran regust de boca a tots. Primera pedra plantada i ara ens manquen les altres dues, pubilla i pare dels castells per bastir els monstres amb el que ens encanta veure’ns les cares. Per acabar, excepcional botifarrada dels del Poble Sec, comptades son les actuacions on s’acull tant bé als castellers! Gràcies!  En resum fantàstic diumenge pels graciencs que es citaran el proper dia 1 d’abril a la plaça de Sanllehy, ens encanta tornar a la Salut, que tants i tants castellers aporta a la colla.

Lleguir més
{{item.foto}}

Delegació gracienca a Montreal

Com cada any , una delegació gracienca encapçalada per l'ex sots cap de colla Ferran Pons , és aquests dies a Montreal ajudant als nostres fillols, els Castellers de Montreal. L'objectiu de la vista és l'assesorament tècnic a la colla quebequesa que va ser creada per un casteller gracienc.  A l'any 2015 els Castellers de la Vila de Gràcia vam realitzar diverses actuacions a Montreal conjuntament amb la colla local.

Lleguir més
{{item.foto}}

Dolça Festa Sant Medir

Els CVG vam actuar a Sant Cugat en motiu de la celebració de la Diada de Sant Medir. Els CVG vam realitzar: p4 de dol, 5d7, 7d7, 4d8 i 3 p4.  

Lleguir més