Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Mercè de contrastos pels blaus

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat dissabte a la Diada de Colles locals de la Mercè. Els de la Vila hi anaven de màxims, tal i com ho demostra el rotlle de camises blau marí que van arrossegar a la Plaça Sant Jaume.   Després d’entrar a plaça amb el pilar caminat (i fer les delícies del públic amb la rapidesa a la hora d’executar-lo) els graciencs van iniciar la jornada amb l’assalt al 5d8.   La catedral es va mostrar ben serena durant la pujada, amb una entrada dels menuts ben controlada. Amb les dues aletes fetes el castell va demanar concentració i precisió per arribar a bon port, tal i com així va ser. Primer castell fet amb bones maneres, cosa que dotava als blaus de tota la confiança per abordar els castells de nou.   L’elecció per la segona ronda va ser el 4d9f, estructura que ja s’havien anotat la passada Festa Major. Després de desmuntar un peu, els graciencs van arriar el castell cap amunt, havent-lo lligat impecablement pel folre. Amb la pujada dels pisos superiors el castell va perdre la quadratura, fent que alguns castellers de tronc treballessin de manera incòmoda. Malgrat tot, una ràpida carregada de la construcció i la serenitat oportuna a tots els nivells va permetre que els de la Vila s’anotessin el quatre folrat, el novè del seu historial.   En la tercera mànega li tocava el torn al germà de l’anterior; el 3d9f. En aquest cas, el castell no va arribar a bon port. L’estructura no va presentar la fermesa necessària, i va aconsellar ser desmuntada. En el torn de repetició els blaus varen tornar amb el tres folrat, que va tornar a mostrar les carències anteriors, i que aquest cop va fer llenya quan ja es disposava a tornar baixar l’estructura. Deures pendents pels de la Vila, que el proper diumenge 2 afronten un dels compromisos més importants de l’any, el Concurs de Castells de Tarragona. Per cloure la Diada, els CVG van plantar dos pd4 en el torn dels espadats.

Lleguir més
{{item.foto}}

Catedral blava al Garraf

Els Castellers de la Vila de Gràcia van actuar el passat diumenge 18 a Vilanova i la Geltrú, en el marc de la Xª Diada Albert Salvany. D’inici els graciencs van optar per sortir del castell gran del programa, tot plantant el 5d8. La catedral dels castells va pujar amb òptimes condicions i es va carregar amb bones maneres. La desmuntada del castell només va exigir la dosi justa d’energia per arribar a bon port. Bones notícies doncs, ja que els blaus no executaven aquesta construcció des de principis de juliol.   En la segona mànega els CVG van executar el 3d8, que malgrat alguna cara nova en els pisos superiors, van resoldre amb mestratge. Acte seguit, i per cloure les rondes de castells, els de la Vila van enfilar el 4d8. El carro gros va pujar amb bones maneres, però un cop feta l’aleta, la mida del castell va deformar-se lleument, sense fer perillar l’estructura en cap cas. Bons registres tant amb el 3d8 com el 4d8, que s’espera que puguin créixer un pis en els propers compromisos dels graciencs.   Per últim, en el torn de pilars, els CVG van elevar un vano de 5, és a dir un espadat de 5 flanquejat per dos de 4. La propera actuació dels blaus serà dissabte que ve en el marc de la Diada de la Mercè, on la colla vol duu els seus millors registres, i de retruc amb la vista posada al següent compromís, el Concurs de Castells de Tarragona, el proper diumenge dia 2 d’octubre.

Lleguir més
{{item.foto}}

Triatló per la Diada Nacional

Els Castellers de la Vila de Gràcia van viure un dia llarg i atrafegat diumenge passat pels actes de celebració de l’onze de setembre. La jornada va començar ben d’hora amb la ofrena floral al Fossar de les Moreres, amenitzat amb un pilar de 4 i el Cant dels Segadors.   Acte seguit la colla es va dirigir cap al Parc del centre del Poblenou per prendre part de la Diada castellera organitzada per la celebració de la Festa Major del barri. Els blaus van optar per obrir l’actuació amb el 2d8f, el setè del curs. La torre folrada va pujar amb bones maneres i malgrat algun desajustament del folre, el tronc va resoldre l’estructura amb mestratge. En la segona mànega va ser el torn del 3d8. El castell va pujar un pèl deformat i amb cert tremolor, però es va completar sense més contratemps. Per cloure les rondes de castells, els blaus van enlairar el 4d8. El carro gros no va sortir massa fi: l’estructura va deformar-se ràpidament i va exigir molta feina a pinya i tronc per salvar l’estructura, que això sí, es va poder completar. Per cloure la diada els graciencs van enlairar un vano de 5, és a dir un espadat de 5 flanquejat per dos de 4.   Un cop dinats, els de la vila van encarar el darrer compromís de la jornada; la presència a la concentració organitzada per l’ANC, concretament al Tram 38. Els blaus van enlairar-hi el 4d7, el pd5 i el pd4 com a castells destinats a amenitzar l’acte.

Lleguir més
{{item.foto}}

Diumenge actuem a la Diada Albert Salvany!

Diumenge actuem a la diada castellera que homentja l'ex-cap de colla dels Bordegassos de Vilanova Albert Salvany. Ho farem acompanyats de la colla local i dels Nens del Vendrell. L'actuació serà a les 12h del Migdia a la plaça de les Cols, els autocars de la colla sortiran a les 10h dels Jardinets de Gràcia, i la convocatòria és a les 11:30h a la plaça de les cols.

Lleguir més
{{item.foto}}

Castells de 8 a la Festa Major del PobleNou

El passat diumenge dia 12 vam actuar a la Festa Major del PobleNou, hi vam descarregar el 2 de 8 amb folre , el 3 de 8 , el 4 de8 i un vano de 5. Pel que fa als actes relacionats amb la diada vam descarregar un pilar de 4 al Fossar de les Moreres, i el 4 de 7, el pilar de 5 i un pilar de 4 a la manifestació "A Punt". En breu disposareu de les fotografies i videos.  2d8f, 3d8, 4d8, vd5 2d8f, 3d8, 4d8, vd5

Lleguir més
{{item.foto}}

11 de Setembre: Ofrena, Festa Major del Poble Nou i A Punt

El proper diumenge 11 de Setembre , diada nacional de Catalunya, farem la tradicional ofrena al fossar de les moreres, la convocatòria és a les 10h. Seguidament anirem cap al Parc del centre del Poble Nou (Avda Diagonal amb Bac de Roda) on actuarem a la Festa Major del PobleNou amb els Castellers de Barcelona, la convocatòria és a les 11:30h i l'actuació a les 12h.   A la tarda parciparem als actes de la diada organitzats per l'ANC, estem situats al tram 38 i ens trobarem a les 16:45h al Passeig Sant Joan entre Ronda Sant Pere i carrer Trafalgar  (BCN)   Us hi esperem!  

Lleguir més
{{item.foto}}

Gran Diada de Festa Major

Els Castellers de la Vila de Gràcia vam celebrar el passat dissabte 20 d'agost la nostra DIADA DE FESTA MAJOR acompanyas dels Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Reus. Els CVG:  p5 a Xiquets de Valls, p4 caminat, 2d8f, 3d9f, 4d9f, 4 p4 i 1p4 al balcó Els CdV: 3d9f, 3d8ps, 4d9f i p7f Els XdR: 2d8f, 5d8, 4d8 i p6

Lleguir més
{{item.foto}}

Diada Castellera Festa Major de Gràcia

Dissabte a partir de les 18:00h a la plaça de la Vila Diada Castellera de Festa Major amb Xiquets de Reus i Castellers de Vilafranca, la podreu seguir en directe per Radio Gràcia al 107.7 FM i en directe per Internet des d'aquest mateix enllaç. La retransmissió serà a càrrec de Quim Perelló, Neus Altisent a peu de plaça i Ramon Morentin ( ex cap de colla dels Castellers de Barcelona ) a l'anàlisi tècnic. Amb el suport de Agitación.Net

Lleguir més