Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

{{item.foto}}

Els castellers de la Vila de Gràcia amb les persones refugiades

Els castellers de la Vila de Gràcia ens hem adherit al manifest de ‘Casa nostra, casa vostra’ i vam participar a la manifestació de dissabte passat a la ciutat de Barcelona.Els blaus també ens hem inscrit al Inventari de recursos per a l’acollida de persones refugiades de la Generalitat de Catalunya, oferint el nostre projecte Llengua i Castells.   Aquest projecte consisteix en realitzar unes xerrades sobre el món casteller amb el suport d’una presentació, un vídeo i un dossier explicatiu. En aquesta presentació s’explica d’on provenen els castells, com es “canta” una pinya, la nomenclatura i parts d’un castell i la seva relació amb la música. Però la part més important és l’explicació dels valors castellers: el treball en equip, la solidaritat, l’autosuperació, la força, l’equilibri, el valor i el seny. Aquests valors no només es poden aplicar als castells sinó també a la societat i al dia a dia. Posteriorment, els participants baixen al cub d'assaig, lloc on realitzem els assajos de castells, i allà reben una sessió pràctica d’una hora de durada. Després poden participar a l’assaig general de la colla, com un membre més de l’entitat. Aquesta activitat és una bona mostra de cultura popular i per a que els nouvinguts es submergeixen en un ambient catalanoparlant que els permet poder utilitzar el català sense por. A més de practicar la llengua també se senten partícips d'una activitat on tothom té el mateix paper i on de seguida et sents útil. En el cas que alguns dels participants d’aquest projecte volgués entrar a la colla, posaríem a la seva disposició el Pla d’Acollida de CVG.   PLA D’ACOLLIDA Aquest pla va destinat a les persones que acaben d’entrar a la colla. Un equip de persones treballa per tal d’acollir els i les nouvingudes, facilitar la seva introducció i coneixença del món casteller, i la integració dins de la colla. La Comissió d’Acollida realitza un seguiment del nou casteller durant les primeres setmanes que forma part de l’entitat. Li explica el funcionament de la colla, l’ajuda a col·locar-se bé dins d’una pinya i afavoreix que s’integri en els diferents grups de persones que es poden trobar dins d’una colla castellera. El fet d’entrar a la colla, on hi ha moltes persones diferents, afavoreix les relacions socials i l’oportunitat a realitzar una activitat diferent a la que estan acostumats. Per això, posem a disposició la Colla que és una gran família i un coixí molt necessari i útil en moments difícils, a les persones refugiades per a integrar-se a una nova societat.   També oferim el nostre local quan no hi ha activitat per a que puguin realitzar cursets o activitats.

Lleguir més
{{item.foto}}

CARNESTOLTES

El proper 25 de febrer serà dissabte de Carnaval i la Fundació de la Festa Major de Gràcia organitzarà la Rua de la Vila, on hi participen entitats, casals, famílies, ampes, etc. Tothom és benvingut. Només cal que us disfresseu, prepareu alguna coreografia amb companys i amics i sortiu a gaudir de la Rua de Carnestoltes.   Us adjuntem un full d'informació on trobareu tot el que necessiteu saber (horaris, recorregut, convocatòries, premis, etc, etc, etc). Divendres 10 s'inicien les inscripcions i estaran obertes fins el 24 a la tarda. 

Lleguir més
{{item.foto}}

MANIFESTACIÓ CASA NOSTRA CASA VOSTRA

En el marc de la campanya 'Casa nostra, casa vostra', el dia 18 de febrer a les 16h, a Pl.Urquinaona (Barcelona), tindrà lloc una gran manifestació en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants.   La Colla està adherida a la Campanya i per això us convoquem a assistir-hi. Ens trobarem a les 15h a Jardinets per baixar caminat o a les 16h a la cantonada de Passeig de Gràcia amb Ronda St. Pere.  Veniu vestits amb roba castellera perquè si som prous farem un PILAR.   També us recordem que el divendres podreu signar i adherir-vos al manifest que es trobarà al Punt Blau.

Lleguir més
{{item.foto}}

ANIMEU-VOS A DONAR SANG! ... ARRIBA UNA NOVA EDICIÓ DE LA SANG BLAVA A CAN MUSONS

El Banc de Sang i Teixits, els Castellers de la Vila de Gràcia, amb el suport d’altres entitats gracienques organitzen el proper dissabte 4 de març al matí (de 10 a 14 h) a Can Musons  (local dels Castellers de la Vila de Gràcia, c/ Alzina, 7, Barcelona), una nova edició de la campanya especial de donació de sang a Gràcia anomenada Sang Blava.  Amb l’eslògan “Sang blava”, les entitats gracienques s’uneixen a la donació altruista de sang i fan una crida a tota la Vila perquè s’hi uneixi. La campanya es podrà seguir a Twitter amb l’etiqueta #sangblava.   A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:- Ser major d’edat. - Pesar 50 quilos o més. - En cas de ser dona, no estar embarassada.Per donar sang no cal estar en dejú. Podeu publicitar-ho al vostre facebook, al twitter (#sangblava), dir-lis als vostres veïns i veïnes, amics i amigues, a la família..... Us esperem a Can Musons (c/ Alzina 7) de 10 a 14h. Obert a tothom.

Lleguir més
{{item.foto}}

KARAOKE a Can Musons amb Marcel Marimon

Si ets dels que canta sol a la dutxa i tens ganes d'una estona agradable i divertida, t'esperem DIJOUS 2 de març a les 21,45h al KARAOKE amb Marcel Marimon   I si no et va això de cantar, no pateixis! vine també a passar una molt bona estona amb bona companyia, bona música i molts riures.

Lleguir més
{{item.foto}}

CALÇOTADA POPULAR, dissabte 4 de març

El proper dissabte 4 de març, els Castellers de la vila de Gràcia, organitzem la SANG BLAVA! la donació de sang a Can Musons. I com ja es tradicional, en acabar organitzem una CALÇOTADA POPULAR tant pels membres dels CVG com pels veïns i veïnes de la vila de Gràcia. Els veïns i veïnes de la Vila de Gràcia podeu comprar els tiquets anticipadament als assajos dels CVG (a Can Musons, carrer Alzina 7, els divendres 10,17 i 24 de febrer de 20 a 22,30h) o el mateix dia al lloc de convocatòria a partir de les 13h mentre hi hagi places. El preu és de 15€ pels adults i 6€ pels menors de 14 anys, i inclou: calçots, patates, pollastre i botifarra a la brasa, beguda (vi, gasosa, aigua i refresc per la canalla), pa i postre.

Lleguir més
{{item.foto}}

Els 10 Blaus 2017

El proper dilluns 5 de juny els Castellers de la Vila de Gràcia, juntament amb el club esportiu CorreCATagafo (www.correcatagafo.com) i l’entitat AcidH (www.acidh.org) tornem a organitzar la cursa dels 10 Blaus per 6è any consecutiu.   Es tracta d’una cursa popular que transcorre pels carrers de la vila de Gràcia en la que participa gent de totes les edats i condicions, des de nens i nenes de 4 anys fins als més veterans.   Preparem una cursa infantil d’uns 250 m aproximadament i una més llarga pels nois i noies de més edat d’1 km. Els adults poden optar per fer la cursa de 5 km (1 volta) o de 10 km (2 voltes).   Comença i acaba a la plaça de Joanic, on les entitats col·laboradores munten els seus estands i ofereixen una gran varietat de serveis als corredors/es.   L’objectiu de la cursa és donar a conèixer les diverses entitats col·laboradores als veïns i veïnes de la vila així com fomentar l’esport i la cooperació.

Lleguir més
{{item.foto}}

Els Castellers de la Vila de Gràcia celebren l’assemblea general Ordinària

Els Castellers de la Vila de Gràcia celebren l’Assemblea General Ordinària aquest dissabte 21 de gener. El punt més important de l’ordre del dia són les eleccions a la Junta Directiva així com, una nova Comissió Tècnica. A més de l’aprovació de l’estat de comptes, pressupostos i exercici sortint.   Al capdavant de la Junta dels Castellers de la Vila de Gràcia es torna a presentar l’actual president Joan Carles Llibre. La candidatura de la Junta Directiva és bàsicament continuista amb 4 incorporacions noves.   Llibre és responsable de l’oficina d’operacions tècniques d’una empresa d’arts gràfiques des de l’any 1991. L’empresa amb 120 treballadors ubicada a Sant Andreu de la Barca té 40 treballadors més a un petit poble d´Eslovàquia. Per tant, el candidat a presidir la Junta està acostumat a dirigir equips i liderar projectes.   La seva trajectòria castellera comença l'any 2002 als extingits Castellers de Sant Andreu de la Barca. Anys més tard, quan torna a viure a Barcelona, comença a formar part de Castellers de la Vila de Gràcia, al 2007. És l´any 2014 quan entra a la Junta com vocal de logística i al 2015-2016 quan esdevé president.  Pel que fa a la candidatura de Tècnica l’encapçala l’Oriol Vilajoana. Amb més de vint anys fent castells, és membre dels CVG des de 1998, quan comença en les posicions al pom de dalt.   El candidat ha tingut diversos càrrecs tècnics ja sigui a canalla, troncs o a l'equip de folres. Vilajoana no és la primera vegada que és cap de colla, al 2013 va liderar els Ganàpies de la Universitat Autònoma de Barcelona.   Apassionat del teatre i la cultura, Oriol Vilajoana és politòleg de formació i ha treballat en diverses feines d’àmbit social, cultural i educatiu.   Fill de dues famílies residents a la Vila des de fa anys, ha estat soci de dues entitats històriques a Gràcia, com els Lluïsos o el Cercle catòlic. Així com, també ha participat en diferents moviments socials o de lleure. Un d'ells, l'agrupament escolta Sant Joan de Gràcia, on es va germinar l'origen de la colla gracienca al 1996.   Juntament amb Vilajoana, la candidatura Tècnica està formada per persones experimentades que han format part de tècniques anteriors i també per noves incorporacions.   El cap de colla sortint dels CVG Raimon Garriga ha liderat l’equip tècnic en les últimes cinc temporades. Durant aquest període, la colla ha fet un salt qualitatiu tant pels castells portats a plaça com per la mentalitat demostrada. Els blaus han viscut uns últims anys d’explosió i de creixement. Tot i patir un episodi tràgic, l’accident del Mike durant la Festa Major del 2013, la reacció unànime de tots els graciencs va fer tirar endavant la colla. Així ho demostra el fet que els CVG han consolidat tota la gamma de castells de vuit i ha assolit els castells bàsics de nou.     

Lleguir més