Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

XIIIÈ ANIVERSARI DELS CASTELLERS DE LA SAGRADA FAMÍLIA

Categoria: Diades castelleres

Diumenge tenim castells, i ben a prop de casa! Actuem davant del Temple de la Sagrada Família, un espai amb un fons preciós, i molt ben acompanyats; com no podria ser d’altra forma els amfitrions de la Jornada, els Castellers de la Sagrada Família, i també els companys de Sant Cugat.
 
On?
 
El temple de la Sagrada Família ha estat testimoni de castells notoris al llarg dels darrers anys, especialment des de la fundació de la colla que en duu el nom, concretament l’any 2002. En aquest emplaçament els de la camisa verda hi han descarregat algunes de les seves primeres estructures, destacant els primers 4 i 3d7 respectivament, o firmant la primera aleta de vuit pisos, el passat 2012.
 
Anteriorment també s’havien fet castells en el marc del temple. En destaca una diada realitzada l’any 1997, on casualment els CVG hi vàrem prendre part pocs dies després del nostre bateig, i hi vàrem realitzar un pd4 i intents no reeixits d’alguns castells de 6. En aquella jornada els Castellers de Vilafranca van firmar la clàssica de 8, més el pilar de 6, que en aquells anys escassejava molt més a les places. La tercera colla, els Borinots, recorden aquella diada com la primera en que varen intentar un castell de 8. En aquella ocasió, malauradament el carro gros es va desmuntar.
 
No obstant un dels certàmens castellers més recordats i potser més bells es va donar l’any 2002, quan quasi totes les colles castelleres de Catalunya varen bastir castells al voltant del monument en la celebració de l’any Gaudí. Tant la Vella com Vilafranca van fer els dos bàsics de 8, mentre que els CVG hi firmàvem el 3d7 i un pd5.
 
En els darrers anys el temple ha vist més i millors castells, on destaquen els dos castells de 9 bàsics i el 3d8p firmats pels Castellers de Barcelona, el 3d9fc amb la nostra firma, al qual hi hem de sumar el 4d8p (la única colla que l’ha completat allí) o el 5d8 amb la firma dels Minyons.
 
Amb qui?
 
Castellers de la Sagrada Família: els de la camisa verda celebren el seu tretzè aniverari, i ho fan amb ganes de cloure un curs amb bons castells. amb un domini total sobre la sempre complexa gamma alta de 7, aquesta temporada han despatxat castells com el 7d7, el 3d7ps o el 2d7 amb força comoditat. El repte és poder enfrontar-se al 4d8, que després d’haver-lo atacat els anys 2012 i 2013 (sols carregat), volen assolir-lo per fi.
 
Castellers de Sant Cugat: Amb un domini aclaparador de la gamma bàsica de 8, els gausacs encaren el tram final de temporada amb un objectiu nítid, que tal i com diuen en castellà, “un secreto a voces”: el 5d8. El bon domini que presenten amb el 3, a part de capitalitzar la majoria d’esforços en la catedral, augura força possibilitats amb l’empresa!

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més