Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

LA PRÈVIA: DIADA DEL PATRIMONI A TERRASSA

Categoria: Diades castelleres

Ens en tornem cap al Vallès! Dissabte visitem Terrassa després de no anar-hi durant diversos cursos. Actuarem amb els Minyons, amfitrions de la Diada del Patrimoni, i amb els companys Capgrossos
 
On?
 
Terrassa és una de les grans ciutats castelleres, malgrat les reticències d’alguns. És en aquesta localitat on es va veure el primer castell de l’anomenada Gamma Extra, la primer actuació on es descarregaven dos d’aquests grans castells, el primer 3d9fp carregat va ser en el marc de la Diada dels Minyons, però especialment, Terrassa és i serà el primer lloc on es va veure descarregar un castell de deu pisos.
 
Els CVG hem actuat en diverses ocasions a Terrassa, on destaquen dues clàssiques de 8 els anys 2011 i 2012 en el marc de la Diada d’Emili Miró, il·lustre casteller i Casteller de Terrassa històric.
 
Per què?
 
El curs passat els Minyons van iniciar el format d’aquesta Diada amb intenció d’ampliar la seva visibilitat i realitzar bons castells en un marc preciós com ho és la Església de Sant Pere i el seu barri en extensió. A més a més, els Minyons van atrevir-se a posar l’al·licient d’iniciar una tradició de fer creuar un pilar de 4 caminat per sobre del pont de Sant Pere. Dissabte hi tornen a les 6, i la espectacularitat del moment està garantida. A més a més diversos grups de cultura popular (Bastoners, Ball de gitanes...) amenitzaran la prèvia de l’actuació.
 
Amb Qui?
 
Minyons de Terrassa: els malves, fundats l’any 1979 són una de les grans colles de la història castellera. L’any passat van tornar a descarregar el 3d10fm després de dotze anys, però el que és més important, van recuperar la tenacitat i entrega dels seus millors anys, cosa que els posa en la millor disposició per firmar un 2015 de somni. De moment ja han bastit dues vegades el 3d9f, a més d’haver tocat amb escreix la gamma alta de 8. En poc més d’un mes tenen la seva Diada de Festa Major, i els vallesans no es posen cap tipus de sostre per aquell dia.
 
Capgrossos de Mataró: Fundats l’any 1996, els fills del Maresme són una de les set agrupacions que han assolit la gamma extra. Històricament són un referent per les colles de la zona no tradicional i un exemple casteller. La passada temporada van tenir un any irregular, si bé en xifres globals segurament va ser el millor de la seva història. Per Tot Sants van recuperar el 2d9fm i a la darrera actuació es van quedar a un segon de carregar el seu primer pd8fm. Enguany els blaus van començar tranquils, si bé l’incident amb el 2d8f a Gràcia el diumenge passat va ser un entrebanc a la progressió iniciada. Segur que dissabte donaran el millor de si mateixos per anar fent boca pel seu aniversari, que arriba pocs dies després.

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més