Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

LA PRÈVIA: DIADA DE SANTA EULÀLIA

Categoria: Diades castelleres

Baixem a Barcelona! I és que Santa Eulàlia ens dóna la primera oportunitat per retrobar-nos amb les colles veïnes i la plaça de Sant Jaume!
 
A més, enguany tenim la novetat de la companyia dels Capgrossos de Mataró, que també prendran part de la Diada, atès que la capital maresmenca és la població invitada al seguici popular de Santa Eulàlia. Poseu-vos les millors gales castelleres i prepareu-vos per gaudir de la ciutat Comtal i acabar al Paradís!
 
On?
 
A la plaça Sant Jaume de Barcelona, testimoni dels nostres primers 5de6, 3de7, 5de7, pde6, 3d8p i els primers 2de7 i 3de8 carregats. A més, cal posar èmfasi en que la nostra millor Diada (3d9f, 4d9f, 3d8p i pd7f) es va veure en aquest emplaçament.
 
També cal recordar que la Plaça de Sant Jaume ha estat testimoni del primer 5d9f carregat de l’època moderna, a més d’haver vist castellassos com el 2de9fm, pde8fm, 3de9fp en més d’una ocasió, i fins i tot intents de monstres com el 3de8ps o el 3de10fm.
 
Quan?
 
Aquest diumenge dia 14 celebrem la Diada castellera de Santa Eulàlia, festivitat que es commemora concretament el dia 12 de febrer. Aquesta Diada va ser creada l’any 1997 i fou la primera aparició de la colla en públic, tot realitzant-hi dos pilars de 4.
 
El motiu d’aquesta Diada es deu a la celebració de la festivitat de Santa Eulàlia, patrona històrica de la ciutat, i actualment considerada patrona de la diòcesi barcelonina. La llegenda explica que Eulàlia va ser torturada i martiritzada a inicis del S. IV durant les persecucions a cristians per part de l’imperi romà. Aquests fets, d’historicitat discutible, van referendar el patronatge de la ciutat en aquesta santa.
 
Amb qui?
 
Castellers de Barcelona, la colla degana de la ciutat Comtal. Fundats el 1969, el curs passat van mantenir els dos castells bàsics de nou i les dues consecucions en el 9d8 que també van firmar el 2014. Enguany estrenen nou equip tècnic, jove i renovat, i se’ls espera amb un nou impuls que dugui als vermells un esglaó per sobre.
 
Castellers de Sants, els borinots. Fundats el 1993 són ja des de fa anys una de les colles punteres del panorama casteller. El curs passat van mantenir registres amb el 2d9fm, dos descarregats, si bé no van poder abordar el pilar emmanillat. La gran quantitat de castells de nou assolits, i especialment les maneres amb què ho van fer, sumat al treball específic de 5d9f, fa preveure un 2016 potent dels grisos!
 
Castellers del Poble Sec, els bandarres. Fundats el 1998, els de la camisa blau cel estan camí de rebentar registres, i de guanyar-se un merescut reconeixement del món casteller. El passat novembre van descarregar la clàssica de 8, després d’un any molt regular amb el 2d7 i el 4d8. Es tracta de la primera colla que s’anota els dos bàsics de 8 a la primera, cosa molt meritòria. Si això ho sumem als bons anys acumulats, i la feina de folres, els bandarres només poden créixer!
 
Castellers de la Sagrada Família: fundats l’any 2002, el 2015 dels verds va ser clarament de menys a més, sense presses i pas a pas. Després d’uns registres inicials lleugerament per sota, a l’octubre van poder marcar la diferència amb l’anhelat carro gros descarregat, que repetirien setmanes després al Poble Sec. Encara van tenir benzina per apretar el 3d8 en la últiima temptativa, però la canalla no els va respondre, una llàstima.
 
Colla Castellera Jove de Barcelona: presentada l’any 2011, inicia just ara el seu sisè curs, i ho fa amb ganes de seguir creixent. Amb un 2015 de menys a més, els de la camisa grana aspiren a millorar encara més els registres amb la gamma alta de 7, ja que tan el 7 com el 5 es van mostrar molt solvents, i l’índex de caigudes és quasi inexistent. Enguany només poden créixer.
 
Capgrossos de Mataró: Els blau marí, nascuts l’any 1996, participen excepcionalment de la Diada de Santa Eulàlia. Els maresmencs van tenir un 2015 molt complicat, malgrat estrenar el pd8fm carregat. Enguany presenten un nou equip tècnic, que uneix veterania i cares joves. Els Capgrossos necessiten guanyar múscul i seguretat després de massa temporades irregulars, i de ben segur que aquest 2016 serà un gran any per ells!

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més