Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

LA PRÈVIA: DIADA DE LA COLLA CASTELLERA JOVE DE SITGES

Categoria: Diades castelleres

Aquest dissabte ens en anem al Garraf! Enguany participem en una Diada molt consolidada al calendari i amb un cartell de luxe: la colla amfitriona, i els Castellers de Vilafranca.
 
Quedem a 16:10h a l'estació de Renfe de Passeig de Gràcia o a les 17:30h a la plaça de Cap de la Vila de Sitges, I SOBRETOT, amb moltes ganes de fer castells!
 
On?
 
Sitges és una població tradicional de castells, ja des de temps ençà que s’han vist actuacions a la població. Notables castellers han tingut el seus orígens en aquesta localitat, i més enllà de la història, Sitges es reafirma al mapa cap als anys setanta amb la consolidació dels Castellers de Sitges, que s’erigiran amb una colla mitjana però de considerable interès al llarg de la seva trajectòria, que malauradament es finalitza l’any 1987. No obstant pocs anys després naixerà la Jove de Sitges, presentada en societat el 23 d’agost de 1993. La colla de la camisa color vi ha permès establir un calendari continu d’actuacions a la localitat, a més d’haver aportat una de les colles ubicades en una població més petites que té colla de vuit pisos.
 
Sitges esdevé plaça de 9 l’any 1996, quan els verds varen descarregar-hi el 4d9f. L’any següent els Minyons també hi feren el quatre folrat, i és que en diverses temporades tant malves com verds han visitat Sitges, en el marc de la Festa Major i la Diada de la colla respectivament.
 
Alguns castells notables que ha vist Sitges són el 4d9f o el 5d9f carregat amb la firma dels verds, sense tampoc oblidar el 2d9fm. A Sitges els verds van arribar a fer-hi un intent l’any 1994, quan la torre emmanillada encara no l’havien assolit. També destaca en menor mesura el 9d8 dels Minyons, o a tall anecdòtic, la consecució del primer 3d8p també va ser sota la mirada del poble sitgetà. Però si per alguna colla Sitges és població talismà, no hi ha dubte que es tracta dels Castellers de Sants. Els borinots han estat assidus a la població penedesenca i aquí van completar el seu primer 5d8, com també el primer pilar de 6 carregat, a part d’una llarga llista de bons resultats any a any a Sitges.
 
Pel que fa als CVG, hem actuat en diverses ocasions a Sitges, ja sigui en el marc de Sant Jordi, Festa Major o Diada de la colla. Podem destacar el fet que el primer 3d7p que vam realitzar va ser justament al Cap d la Vila, l’any 2010.
 
Amb qui?
 
Colla Castellera Jove de Sitges: fundats l’any 1993, els del Garraf són una colla amb un notable pedigrí. Els de la camisa color vi han tocat el carro gros durant la darrera dècada, si bé no l’han domat mai del tot. Enguany presenten bons registres amb la gamma alta de set, tenint tant el cinc com el set al sarró, i tot apunta que dissabte, si les baixes i l’assaig ho permet, podrien tornar a abordar el 4d8.
 
Castellers de Vilafranca: Fundats l’any 1948, els verds són la colla capdavantera a nivell tècnic des de fa més de quinze anys. Aquest 2015 està suposant un dels més complets pel que fa a registres globals, ja que han superat el número màxim de castells de 9 fets en una mateixa temporada. Els verds vénen d’un contratemps el passat diumenge a Sants amb un castell insígnia per ells, com és el 4d9fp. S’espera d’ells ganes i ambició dissabte, ja que els cal embranzida per poder encarar un Tot Sants, on de ben segur que posaran tota la carn a la graella.

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més