Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

LA PRÈVIA: DIADA DE FESTA MAJOR DE CAMP D’EN GRASSOT

Categoria: Diades castelleres

Aquest diumenge tornem a actuar a casa, al barri adjacent de la Vila, al Camp d’en Grassot. Fora la mandra i tots i totes amb ganes de fer bons castells! Hem d’aprofitar l’embranzida que duem.
 
A més a més tenim la sort de compartir plaça amb dues colles amigues, que ja en més d’una ocasió ens han acompanyat a la Festa Major de Grassot: els Castellers de Sabadell i els Xics de Granollers.
 
On?
 
El Camp d’en Grassot o GràciaNova és la zona que trobem passat Travessera de Gràcia i que engloba fins els carrers Nàpols i Rosselló aproximadament. Antigament aquesta Diada es celebrava al setembre, pels volts del dia 11, però des de l’any 2006 les Festes del barri (amb l’actuació inclosa) s’han traslladat a les rodalies de St, Pere. En més d’una ocasió la Diada al Grassot suposava la darrera abans de vacances d’estiu, i més antigament esdevenia la primera tornant de vacances. Aquesta Diada ha comptat amb la presència de quasi totes les colles del Pla de Barcelona (només la Jove de Barcelona no ens ha visitat) com també els Minyons, Xicots de Vilafranca o Bordegassos de Vilanova, entre d’altres.
 
Els CVG recordem aquesta Diada especialment pel primer pd7f amb folre de l’any passat, segurament una de les seqüències de més raça castellera que hem demostrat com a colla. També cal destacar el nostre primer 4d8p carregat l’any 2013, o el 4d9f dels Minyons de Terrassa del curs passat, el primer que es veia a Gràcia.
 
Amb qui?
 
Castellers de Sabadell, els saballuts. Després de gaudir d’un 20è aniversari rodó, els vallesans estan cimentant un nou projecte amb cares noves que poc a poc va solidificant-se. Fa dues setmanes els verds van trencar la malastrugança amb la gamma superior de 8, plantant el primer 7d8 a Plaça Sant Jaume. Diumenge segur que els tindrem amb ganes, i qui sap si amb alguna estrena! De ben segur que rodaran castells per arribar al mes de juliol amb tot l’arsenal apunt!
 
Xics de Granollers: Els granes han iniciat aquest 2015 amb energies i bons castells. Amb un 3d8 i 4d8 de bandera, els del Vallès Oriental estan preparant la maquinària per arribar a Barberà amb els cartutxos carregats. El curs passat allí hi varen recuperar el 2d8f després de quinze anys. Qui sap si enguany tornarà a esdevenir talismà aquesta població....

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més