Castellers de la Vila de Gràcia | Can Musons C/ Alzina 7, Barcelona, 08024 | (+34) 656 981 153 | info@cvg.cat

BLOG

LA PRÈVIA: 6ª DIADA DEL BAIX GUINARDÓ

Categoria: Diades castelleres

Aquest dissabte tenim una d’aquelles actuacions on fem colla i afició, doncs actuem al Guinardó zona d’on provenen un bon grapat de camises gracienques.
 
Els veïns d’aquest barri estan de festa, i nosaltres ho amenitzarem amb bons castells! Estarem acompanyats pels amics de Sagrada Família i els Marrecs de Salt. Tal i com hem dit abans, enguany l’actuació és el dissabte a la tarda, tal i com ja vàrem fer en una ocasió. Podeu estar tranquils, que amb aquest horari no haurem de témer acabar empapats d’olor a sardina i fregit, així que no teniu excusa per no venir!
 
On i Quan?
 
A la Plaça Alfons X, al costat del Parc de les Aigües. (Podeu arribar-hi amb la línea groga a la parada de metro Alfons X). En aquest espai els CVG hi varem descarregar el nostre tercer 2d8f l’any 2012, fet destacable. No obstant en ocasions ens ha fet la murga, ja que el curs passat la primera temptativa del 5d8 ens va fer llenya jut a la sortida de quints, o fa tres anys hi vam firmar una de les poques caigudes que tenim amb el 3d8 . Diverses colles com Sagrada Família, Xics, Lleida o Castellers de Terrassa ja han visitat el Guinardó, deixant-hi bons resultats amb registres de set i mig i vuit.
 
El Guinardó és un barri del districte d'Horta-Guinardó. S'ubica dins els antics municipis de Sant Andreu de Palomar i Sant Martí de Provençals, als límits que aquest tenia amb el poble d'Horta i la vila de Gràcia, als vessants orientals de la Muntanya Pelada. Fins a les darreres dècades del segle XIX, els terrenys en els quals ara se situa eren camps de conreu, pedreres (el sector actual de Can Baró), pasturatges i masos. Entre aquests, es trobava el Mas Guinardó, que va donar nom al barri.
 
Aquest dissabte dia 13 de juny tornarem a gaudir de les Festes del Baix Guinardó, ampliant la vessant castellera d’aquest barri. Enguany arribem a la 6ª edició d’aquesta Diada, fet que suposa ja la consolidació de la diada en el nostre calendari. Des que la varem estrenar l’any 2010 (en aquella ocasió l’actuació es va celebrar als Jardins del Príncep de Girona) el nostre nivell i el de la Diada ha anat a l’alça, i suposa una oportunitat enorme d’eixamplar relacions i afinitats amb els nostres veïns de l’est de la vila sumant afeccionats al Blau.
 
Amb qui?
 
Castellers de la Sagrada Família: fundats l’any 2002, van tenir un 2014 força bo, malgrat no van poder tornar atacar el 4d8, carregat les dues temporades anteriors. Enguany sense fer massa soroll porten uns registres molt notables, amb dos 2d7 ja al sarró, i diversos 5d7. La única nota negativa és el fet que enguany encara no han atacat el 3d7ps, un castell amb el que hi tenen la mà més que trencada. De ben segur que quan el trobin, ens atiborrarem d’aixecats per sota safencs.
 
Marrecs de Salt: Fundats al 1996, els gironins van firmar l’any passat diversos 2d8f, i van carregar el seu primer 5d8 en el marc de les Festes de Sant Narcís a Girona. Enguany van fent camí i ja han completat tres vegades el 3d8, a part d’un bon 2d7 com ens tenen acostumats. Per contra el 4d8 s’ha mostrat més esquiu, quedant en carregat en la única temptativa feta. Res que una colla com ells no pugui solucionar. D’aquí un mes i mig és la FM de Salt, i els de la camisa blau Ter de ben segur que es lluiran tal i com han fet aquestes darreres edicions.

NOTICIES RELACIONADES

Cartell Dones 36.jpeg

Diada Castellera de les Dones del 36

Diumenge 17 de setembre  a les 12 de migdia celebrem la Diada Castellera de les Dones del 36 amb els Castellers de Sants i els Castellers d'Esplugues.

Llegir més
Cartell Grassot_Baix.jpg

Diada Castellera Festa Major del Camp d'en Grassot 2023

Diumenge 2 de Juliol de 2023 celebrem la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d'en Grassot a la Plaça de la Sadeta. En aquest edició ens acompanyaran els Castellers de Lleida i els Castellers del Poble Sec

Llegir més
CARTELL ANIVERSARI_CVG.jpg

Diada Castellera del XXVI Aniversari

Diumenge 21 de maig celebrem la Diada Castellera del XXVI Aniversari de la Colla.   El dia començarà a les 8 del matí amb les matinades, amb inici a la Plaça de la Vila de Gràcia i final a Can Musons.   A les 12h realitzarem la Diada Castellera a la Plaça de la Vila acompanyats per la Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.   Per acabar la celebració, a partir de les 18h, gaudirem d’un concert de Les que Faltaband als Jardins Manuel Torrente.

Llegir més